Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki külön...

Van köztetek olyan, aki külön kasszán van férjével?

Figyelt kérdés
Hogy müködik ugy a dolog?ki mit fizet?Gyerekre ki mennyit költ?Egyáltalán müködö képes wgy ilyen házasság?
2018. ápr. 4. 19:44
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
40%
Utolsó vagyok....mellesleg így hogy minden le van tisztázva nincs számonkérésre lehetőség egyik fél észéről sem...Nem azt mondom,hogy a mi "rdndszerünk "tökéletes"..de én azt vettem észre,hogy van még mit tanulni a pénzügyekkel kapcsolatban...
2018. ápr. 5. 11:01
 22/37 anonim ***** válasza:
72%

"a probléma abból adódik,ha máshogy gondolkodnak és mások a célok..."

Erre van a külön kassza.

Külön kasszánál eltérőek a célok, eltérő a megtakarítási hajlandóság és csak a közös, nehezen szétválasztható költségeket dobják össze bizonyos előre megbeszélt arányban.

Házasságban nem is létezhet, mert jogilag is közös minden, tök mindegy kinek a számláján csücsül.

2018. ápr. 5. 11:04
 23/37 anonim ***** válasza:
80%
4,22-es vagyok...Házat úgy vettünk,hogy én eladtam a lakásom és én vettem fel a hitelt,a férjemnek(akkor még nem volt a férjem) semmi pénze nem volt benne,csak a felújjításkor rakott bele pénzt.Aztán eladtuk és megvettem ezt a házat és ugyancsak ęn vettem fel a hitelt...közben a férjem örökölt amit a ház felújjítására költöttünk.Így elmentünk ügyvédhez,ahol lefektettük,hogy válás esetén a ház mindenkori értékének a 25%-a őt illeti.Nem szetetnénk válni,de ha mégis megtörténne,nem nyúlnám le a pénzét,hiszen ő is belerakta amit tudott...
2018. ápr. 5. 11:11
 24/37 anonim ***** válasza:
59%
Tehát akkor házassági szerződéssel ezt lehet szabályozni? Mármint ha nincs, akkor fele-fele. De ezt felül lehet írni? Hogy azt mondom, legyen 70-30, vagy akármennyi?
2018. ápr. 5. 11:41
 25/37 anonim ***** válasza:
52%

Ez akkora marhaság az én szememben.

Mi együtt élésünk első évéig voltunk külön kasszán, mire mondtam neki ez így szar, nem fogunk haladni ha együtt akarunk családot alapítani, házat venni! Ő is így gondolta, ezért azóta nincs enyém tiéd. Külön számlánk megvan, mert ugye külön külön volt eddig, az úgy megmaradt még de ami rajta van közös - akárkién van. Én azért jobban megfogom a pénzt, én vagyok a spórolósabb. Ő amúgy többet keres mint én vagy 60 ezerrel és szabadabbul bánik a pénzzel, de azért vett át ő is jó szokást tőlem.

Ha most forintoskodnánk, itt semmi nem lenne ebből a kapcsolatból, egy helyben toporognánk még mindig.

2018. ápr. 5. 11:49
 26/37 anonim ***** válasza:
76%
Közös megegyezéssel,szinte bármit,de ebben segít az ügyvéd...ha nem kellett volna kicsi hitel,akkor a tulajdoni lapon is így szerepelt volna...Azt is le szeretnęnk fektetni,hogy ha valamelyikünk vállalkozást szeetne(jelen esetben én)akkor az az enyém,,esetleges válás esetén nem tart rá igényt...természetesen ha beindul együtt élvezzük a hasznát..de válás esetén mi köze lenne hozzá?Férjem ugyanígy gondolja...
2018. ápr. 5. 11:57
 27/37 anonim ***** válasza:
84%
26..Sztem ilyet írmi,hogy marhaság....minden családban máshogy van...nálunk jól működik,jól halafunk előre...
2018. ápr. 5. 12:04
 28/37 anonim ***** válasza:
96%
A szüleim míg gyerek voltam úgy csinálták hogy x összeget beadtak a közösbe és abból fizették a rezsit, kaját, nekem ami kellett. Volt hogy ezt azt külön is vettek nekem.pl ezt a cipőt aputól kaptam, telefont anyutól. Mióta felnőttem és elköltöztem azóta minden számlát elfeleznek, illetve vásárlásnál is ezt te fizeted ezt én. Ha vesznek ajándékot fele fele arányban fizetik.Nekem ez gyerekként soha nem jött be. Mondjuk náluk ez azért volt mert anyukámnak az előző házasságából vannak gyerekei. Akiknek van apjuk stb. Tehát az én apám nem akart komolyabb összeggel beszállni a tesóim eljegyézébe, esküvőkre, különköltözésre. Ez számomra érthető, mert felnevelte őket, jó apjuk volt de komolyabb anyagi áldozat nélkül. De viszont furcsa is volt mindig ez a " most ezt én fizetem azt te fizeted ebbe nem adok" stb cécó. Mi ahogy összeköltöztünk a férjemmel azt mondtam hogy közös minden. És ezt úgy mondtam hogy ő akkor munkanélküli volt. Legyen az munkahelyi jutalom vagy bármi, nem tudnám azt mondani hogy ez csak az enyém. Mondjuk jól meg vagyunk a férjemmel. Nincs ilyen hogy valamelyikünk nem vehetne meg valamit. Megbeszéljük miért igen, miért nem.
2018. ápr. 5. 14:48
 29/37 Kései Sirató ***** válasza:
96%
Probléma abból adódik, ha egyik fél spórolós, a másik meg költekezős. Jó dolog a közös kassza, ha mindketten egyforma szemléletűek a pénzkezelésben.
2018. ápr. 5. 15:14
 30/37 anonim ***** válasza:
52%

Nalunk is ugy mukodik ahogy mar itt leirtak paran, van kozos szamla, arra utalunk ugyanannyi penzt, abbol mennek a kozos dolgok, a maradek mkinek a sajat szamlajan van, aztan koltjuk amire akarjuk, vagy felretesszuk.

Hazvasarlas: a bevitt penz aranyaban lett meghatarozva a tulajdonjogunk. Igaz, nem vagyunk hazasok, de ha egyszer azok leszunk, akkor akar le is papirozzuk szerzodessel, ha ez igy nem eleg. Ha veszunk egy 30 millios hazat, nem lenne pofam 15 milliora igenyt tartani mikozben csak mondjuk 5 milliot vittem bele...

Sztem mkinek mas a jo, nekem a teljesen kozos kassza pl elkepzelhetetlen, biztos h nem nezegetnem a parom netbankjat mert akkor meg egy meglepi ajandekot se tudna venni anelkul h ne latnam...

2018. ápr. 5. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!