Nekünk van egy közös számlánk,amire a fizunk x-x százalékát utaljuk. Ebből fizetjük a közös kiadásokat, rezsi,kaja,autó,gyerek, stb. Mindig marad belőle, általában az összegyűlő maradékból megyünk nyaralni, stb.
2018. ápr. 4. 19:50
2/37 anonim válasza:
Mért ne lenne működőképes, ha mindkettőtöknek van bevétele?
Nálunk nem működne, mert akkor én dőzsölnék, a férjem meg éhen halna.
2018. ápr. 4. 19:51
3/37 anonim válasza:
Na most itt miért van 0 és 20%. Én ezt nem értem
2018. ápr. 4. 20:31
4/37 anonim válasza:
Az a kérdés,hogy mennyire külön? Mi ami velünk kapcsolatos kiadás és a közös életünkhöz tartozik vásárlás szempontjából,mindent megbeszélünk(meg amúgy is megbeszélünk mindent),de mindkettőnknek saját számlája és bankkártyája van.Nálunk úgy működik,hogy a férjem fizeti a rezsit ill. a lányunk kajáját a suliban,tőlem vonják a ház hitelét.A kaját közösen álljuk,hol én hol ő fizet.A gyerek ruhaneműjét én állom,mert én tudom mi kell neki és mekkora méret stb.Van egy közös számlánk,amihez nincs kártya,mi erre gyűjtünk,megbeszéltünk egy összeget,hogy mennyit utalunk rá havi szinten.Ebből fizetjük,ha nyaralni megyünk, a lányunk táborait ill. ha elromlik valami ebből vesszük meg.
Mindenkinek van saját pénze amit a hobbijára vagy arra költi amire szeretné,így nem a családtól veszi el a pénzt és még ha nem is értünk egyet nincs miért szólni. Nálunk ez működik...pénzen igazán még sosem veszekedtünk 13 éve vagyunk együtt.
2018. ápr. 4. 20:38
5/37 anonim válasza:
Ahogy megjelenik egy kérdés, azonnal lepontozza 1-2 agyatlan állat. Miért jó ez nekik? figyelem egy ideje, itt a család rovatban a leggyakoribb.
2018. ápr. 4. 20:47
6/37 anonim válasza:
Mi is hasonló képpen vagyunk külön kasszán, mint az első és teljesen jól működik. Csak nekünk nincs közös számlánk x összeggel, hanem hó elején mindig megbecsülöm a rezsit (kicsit inkább fölé) és beadjuk felesben a becsült rezsi pénzt, külön félre teszünk nyaralásra minden hónapban, + egy vésztartalék dobozba pénzt. Azaz mindketten ugyanannyit adunk be és abból élünk. Mindkettőnknek marad valamennyi saját és azt belátásunk szerint költjük, de hál istennek sem a férjem, sem én nem szórjuk a pénzt, ha valami nagyobb dologra szükség van és az egyikünk jobban keres a másiknál, nem okoz gondot, hogy a jobban kereső tesz bele akkor többet. Szóval nagyjából külön kasszán vagyunk, de havonta azonos összeget adunk be a rezsire, kajára, félre tenni nyaralásra és megtakarításra.
2018. ápr. 4. 20:54
7/37 anonim válasza:
A kérdéshez nem tudok hozzászólni, max annyit, h el nem tudom képzelni a külön kasszát, én alapnak tartom a közös pénzügyeket, mert szerintem az a szekér megy jól, amit ketten egy irányba húznak, nem kétfelé. Persze mindenkinek legyen kis "hobbipénze".
De a pontozással kellene vmt csinálni, mert nevetséges, h a családi kérdéseknél válogatás nélkül minden le van pontozva! Mindegy, hogy pro vagy kontra, egyformán megy a nullázás!
2018. ápr. 4. 21:14
8/37 anonim válasza:
Annyit tudtok tenni, hogy felpontozzátok a válaszokat. de ahhoz valahogy senkinek sem fűlik a foga.
2018. ápr. 4. 21:21
9/37 anonim válasza:
Állatoson is. Még a halas az elmegy, de kutya-macska, na ott ne szólalj meg. Ott csak az ember, aki együtt fexik és kel a kedvencével,(persze együtt alszanak), egy tányérból esznek,és azt élvezik legjobban ha csorog a nyála. Mert akkor biztos boldog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!