Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki külön...

Van köztetek olyan, aki külön kasszán van férjével?

Figyelt kérdés
Hogy müködik ugy a dolog?ki mit fizet?Gyerekre ki mennyit költ?Egyáltalán müködö képes wgy ilyen házasság?
2018. ápr. 4. 19:44
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
51%
Szüleim annyira vannak külön kasszán hogy mindketten saját számán vannak, általában anya fizeti a számlákat, apa a bevásárlást de sokszor kérnek kölcsön egymástól és fizetik a másik dolgait szóval nincs élesen elhatárolva a kettőjük pénze.
2018. ápr. 4. 21:59
 12/37 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem akik nem képesek közös kasszán kezelni a pénzügyeiket, azok csak a párkapcsolat illúziójában élnek nem valódi párkapcsolatban.
2018. ápr. 4. 22:08
 13/37 anonim ***** válasza:
49%

Jól van kedves utolsó, egyszeru emberek egyszeruen élnek , nincs nagy ajándékozás, meg feldobottság , nagystiluség.

Emlekszem egy ismerösöm Fábián es a felesége , még a tej fölét is kettévágták, kenyeret , mindent , megis veszekedve mentek az utcákon . Isten nyugtassa öket 🌹

2018. ápr. 4. 22:43
 14/37 anonim ***** válasza:
44%

A válaszolók nagy része nő, igaz? Elképesztő ez a fröcsögés, ahogy a másik párkapcsolatát ekézitek.

Lehet, hogy inkább azoknak kéne elgondolkodni a kapcsolatuk működőképességéről, akik csak úgy mernek megbízni a párjukban, meg úgy érzik magukat biztonságban, ha közös a kassza.

Talán féltek, hogy nem kapjátok meg a jussotokat drága uratok fizetéséből? Vagy így biztosabb, hogy nem fog otthagyni titeket? Kellemes érzés a másik keresetét a saját pénzeteknek nevezni?

Meséljetek, tényleg érdekel, hogy miért haragszotok ennyire azokra, aki képesek külön kasszán élni. Miért zavar titeket, ha más anyagilag független? Ti is lehetnétek, de nem akartok. Szívetek joga, de emiatt ne másokra fröcsögjetek.

2018. ápr. 4. 23:07
 15/37 anonim ***** válasza:
72%

mi is különkaszán vagyunk ,férjem fizeti a kocsi minden kiadását,+rezsit,én meg a 3 gyerek kiadását .ja és férjem sporolja össze a nyaralás árát is

16 éve müködik jol ez .

2018. ápr. 5. 05:42
 16/37 anonim ***** válasza:
66%

4-es,leírtad,hogy milyen a közös kassza, gratulálok! :)

15-ös szintén!

Gyerekek, tanuljátok már meg, hogy a közös kassza nem csak akkor közös, ha minden pénzetek egy számlára megy!

Az csak logisztika, hogy hova mennyit, épp ki mit fizet.

A közös kassza közös gazdálkodást, azonos pénzügyi szemléletet jelent.

2018. ápr. 5. 09:33
 17/37 anonim ***** válasza:
52%
Akkor mi a külön? (Komolyan kérdem.)
2018. ápr. 5. 10:05
 18/37 anonim ***** válasza:
38%
Gondolom az utolsó, ha a legutolsó mozitól elkezdve mindent feleznek. Mozijegy ára/2, kukorica ára/a, 1 kilo kenyér ára/2.......akik közösen viselnek terheket azok meg így saccra. Pl egy nyaralásnál egyik fél intéz pl egy szállás foglalást, a másik meg vesz repjegyet.
2018. ápr. 5. 10:28
 19/37 anonim ***** válasza:
68%
4-es vagyok...hát,nem tudom...vannak a barátaink között,olyanok,akik minden pénzt összetesznek és abból fizetnek mindent,nincs saját pénzük,,ill.ahol a férj,odaadja a feleségének a fizetését és ő gazdálkodik...szerintem ez a közös kassza ill. a közös bankszámla...stb...Én egyedül is meg tudnék állni a lábamon,a férjemmel egyikünk sem preferálta már a legelején sem,hogy mindent dobjunk össze egy kalapba....Amúgy meg mindenki úgy csinálja,ahogy neki jó,a probléma abból adódik,ha máshogy gondolkodnak és mások a célok...
2018. ápr. 5. 10:53
 20/37 anonim ***** válasza:
72%

A külön kassza az kb. amit a 6-os leírt. A kiadásokat megfelezik és a maradék az saját költőpénz.

Csak azt nem értem, hogy ez hogy tud működni akkor, amikor valami nagyobb célja van a párnak. Például lakásból családi házba költözni. Mert az egyik félnek van már 10 millió spórolt pénze, a másiknak csak 2 millió, akkor és mondjuk kellene 10 az új házhoz, akkor addig nem költöznek, míg 5 misit össze nem spórol a "szegényebbik" fél? Vagy kölcsön ad a másik neki, vagy kevesebb lesz a tulajdoni hányada, annak ellenére, hogy a jog szerint házasságban vagyonközösség van? Mert a jog szerint majdnem minden a házasság alatt szerzett vagyon közös. Vagy inkább egy helyben toporgunk, mert nehogy már én többet adjak bele?

Én a külön kasszát nem tudnám elképzelni, hiszen közös céljaink vannak. Nekünk is külön számlánk van, de a rajtuk lévő pénz közös. Olyannyira, hogy a férjem net bankját is én kezelem. Ha nagyobb kiadásaink vannak, akkor az egyiket az én számlámról, a másikat a férjeméről utalom. Ha csak egy helyre kell fizetni, akkor arról a számláról, amelyiken több van.

2018. ápr. 5. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!