Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy reagáltatok mikor megtudt...

Hogy reagáltatok mikor megtudtátok, hogy a szüleitek örökbefogadtak titeket?

Figyelt kérdés

Férjemmel szeretnénk örökbefogadni egy kisbabát. Nagyon szeretnénk egy gyerkőcöt, de féleünk a pillanattól, mikor el kell mondanunk neki, hogy nem mi vagyunk a vér szerinti szülei. Nem a saját lelkiállapotom miatt félek, ha nem a gyerekéért. Mekkora megrázkódtatás egy gyereknek, ha megtudja, hogy akiket eddig vér szerinti szüleinek hitt csak örökbe fogadták őt? Haragszik az örökbefogadó szülőkre vagy csak az örökbe adókra? Megromlik a kapcsolat a szülő és a gyerek között miután kiderül az igazság? Valamint szerintetek hány éves korában kell elárulni a gyereknek az igazságot?

Elsősorban olyanok válaszát várom, akiknek van tapasztalata a témában.

Szeretnék jó anya lenni és ennek érdekében tudnom kell, hogy mire számítsak!

Köszönöm előre is a válaszokat!

2010. jún. 11. 16:24
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Értem, amit mondasz. Bizonyos szempontból igaz is. Én csak attól félek még mindig, hogy ha nem mondom el és vhonnan máshonnan tudja meg, akkor mi lesz. Azt ne mondjátok nekem, hogy akkor nem borulnátok ki. Túl nagy a kockázat és szerintem egy életre tönkreteheti a gyerek és a szülő közti kapcsolatot, ha ilyesmi történik.

Az meg, hogy a mai gyerekek... aki tud gyereket nevelni, annak értelmes, okos gyereke lesz, aki tiszteli és szereti a szüleit. Aki meg hanyagolja a gyereket, nem törődik vele igazán, annak meg semmirekellő.

Amúgy érdekes, hogy 2 v 3 válasz érkezett örökbefogadottaktól és mind azt írtátok, hogy az a jobb, ha nem mondjuk el az igazat. Ez nagyon érdekes és elgondolkodtató. Eszembe sem jutott ez az opció, de ezek után a válaszok után átgondolom ezt is.

Köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 14. 00:36
 22/22 anonim válasza:
En vagyok az, aki az orokbefogadott hugarol irt. Kedves kerdezo, az utolso kommented utan felmerult bennem, hogy megkerdezem a hugom, hogy o hogyan latja ezt a helyzetet. Igaz o mar tudja a valosagot, meg is viselte ot rendesen, mint irtam, de nem tudom, mert sosem kerdeztem tole, hogy mi lett volna jobb: ha sose tudja meg, vagy ha a kezdetektol finoman beadagoltak volna neki.
2010. jún. 26. 02:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!