Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti befogadnátok így?

Ti befogadnátok így?

Figyelt kérdés
Van egy rokonsrác, bőven huszonéves, de még mindig csak otthon ül. Eléggé öntörvényűnek tűnik, az a dacos nekem ne dumáljon senki típus. Budapesten keres elvileg munkát. Mivel mi ott élünk kérdezték a szülei, akik rendes emberek, nem költözhetne-e addig hozzánk, persze fizetnének. Nem szeretem a pletykákat, de eddig én csak rosszat hallottam erről az emberről, nem csinál semmit, trehány, csak a szórakozás érdekli. Nagyobb házban lakunk, lenne helye. De én úgy érzem csak egy jó nagyot szívnánk vele. Barátnőm pedáns, nem akarok vele sem kitolni. Viszont lehet ezzel adnánk meg neki a kezdő lökést, a szüleinek is jót tennénk ezzel. Ti mit tennétek?
2018. ápr. 1. 20:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
95%
Attol függ, hogy szükségetek van-e arra a pénzre. Ha nincs, tuti nem csinálnék magamnak felesleges munkát. Mi befogadtuk a párom hugát, tudtam elötte is, hogy csak az ágyban szeret fetrengeni egész nap, de azért nem gondoltam, hogy ennyire. Egy szalvétát nem képes kidobni saját maga után. Szolva lett már neki is, az anyjának is, de nem változik. Természetesen jol jön a pénz, illetve elöny az is, hogy ismerös, ezért eltüröm még egy ideig. Simán megmondanám a szülöknek, hogy felnött emberek vagyunk, nem vágyunk már albérlö társakra. millio albérlet van már mindenhol, biztosan talál magának.
2018. ápr. 1. 23:16
 22/31 anonim ***** válasza:
94%
21: Szerintem annak a rezsinövekménynek az összegéről van szó, amennyit a fiú fogyasztása jelent, nem hiszem, hogy bármi anyagi haszonról szó lenne.
2018. ápr. 2. 00:04
 23/31 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudom milyen rokonodról van szó, de max testvért fogadnék be, azt is előre lefixált határidővel. Pl június 1-el kiköltözik, bármi is van.

Egyéb esetben SOHA senkkit nem kerülgetnék a lakásban, senki gondját a nyakamba nem venném, és erre bizony egy kapcsolat is rámehet.

Szülei fizessenek neki egy albit vagy csak egy szobát valahol, amíg munkát talál.

2018. ápr. 2. 06:33
 24/31 anonim ***** válasza:
96%
Először is a páromat kérdezném meg. Ha ő nem szívesen kerülgetne valakit a házban, akkor barát nem barát nem költöztetném be magamhoz. Csak akkor fogadjátok be ha mindketten akarjátok.
2018. ápr. 2. 06:52
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem!

Hozzánk tesóm költözött be pár hónapra. Jó a viszonyunk, rendszerető, nem link alak. Semmi rosszat nem mondhatok. Mégis nagyon frusztráló volt együtt lakni. A megszokott környezetedbe becsöppen valaki, mégsem csinálhatsz mondent úgy ahogy akarsz...

Szóval még ez a pár hónap is szült konfliktust, pedig tényleg nem mondhatom h zűrös lett volna. De megszoktuk a férjemmel h hárman vagyunk a lányunkkal.

Ha ilyen rosszul éltük meg h olyan embert "fogadtunk be" akit szeretünk és tisztességes (adott a rezsibe, bevásárolt) akkor milyen lehet egy nem szimpi, vadidegent a "fészketekben" elviselni.

Ne csessz ki magatokkal!

2018. ápr. 2. 07:39
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy fogadnám be! A megbízható, jó ismerőst se szívesen, mert haaz embermegszokott egy életteret,ott nincs helye huzamosabb ideig egy idegennek, kényelmetlen és frusztráló, akkor is, havan hely, de egy ilyen hátterű embert kerülgetni... Ebből csak baj lesz, a szülei huszonév alatt se tudták rendre szoktatni, és embert nevelni belőle, akkor most egy-két hónap alatt gyökeresen megváltozik? Ugyan már...

Max annyit ajánlanék fel, hogy segítek szobát nézni, béreljenek neki azt! Ezzel a szülőknek se lehet kifogásuk! Fizetni akarnak érte, akkor úgy korrekt, hogy tényleges költségeket fizetnek, nem egy kis alamizsnát, ami arra sem elég, amit rezsiként elfogyaszt (gondolom, Nektek kb ennyit fizetnének). Nem elég a kényelmetlenség, anyagilag rosszul járnátok, és mindezt miért is? Senki nem várhatja el ilyen teher felvállalását!

2018. ápr. 2. 07:49
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy fogadnám be.

1. ha egyedül élek, akkor nem egy leszarom-kivagyi idegennel akarom megosztani a privát szférát

2. ha párommal, akkor pedig azért nem

Oldja meg, másnak is sikerül, de az ilyenek szotkak az ember nyakán maradni csomó ideig, mert "még keresem a melót", "várok"...

Aki eggy hónap alatt nem talál PESTEN munkát, az nem is akar dolgozni.

Plusz azután jön a "nincs albérletem", "nem dobhatjátok ki", "milyen szemetek vagytok.." stb.

Kizárt!

2018. ápr. 2. 08:07
 28/31 anonim ***** válasza:
94%
22: irja valahol, hogy csak a rezsiröl van szo? mert ezesetben biztosan nem költöztetném oda. zajong, felhozzá a link haverjait, kárt csinál a lakásban, hát nekem ezek nem hiányoznának. Szép dolog a segitség, de nem a saját káromra. Hányszor megszivtam már, kölcsönadtam valamit, és törötten kaptam vissza. Egyébként meg egy szobát, pláne ha Budapesten van, már ki lehet adni 60+rezsiért, ami azért elég jo pénzt.
2018. ápr. 2. 09:17
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
megmondom őszintén, engem az is zavar, ha pár napra jön valaki látogatóba. egy hónapig kizárt, hogy valakit elviseljek.
2018. ápr. 2. 09:34
 30/31 anonim ***** válasza:
94%

Na, ez az egyik legrosszabb változat: "persze fizetnének".

Majd adnak valamennyit, aminek a fejében a vélhetően link kölök teljesen elszabadul(hat), hiszen ő nem ingyen van ott, fizetnek!!!

Mi az, hogy bőven huszonéves? Mennyi konkrétan?

Persze ezt csak kíváncsiságból kérdezem, a lényeg, hogy felnőtt ember. Itt a gyakorin 18 évüket be sem töltött embereknek szokják vagdosni, hogy ellehetköltözni, nemmuszájotthonlakni stb.

Abszolút nem értem, minek kell egy huszonéves ember felett így gyámkodni, nem a világ másik felére megy, nyelv- és helyismeret nélkül (mellesleg azzal is szoktak azért boldogulni), lakhelyet vált, hogy munkát találjon. A szülei -ha így szeretnék- segítsenek neki egy albit finanszírozni, míg meg nem találja a helyét, ne akarjanak a felnőttnek pesztonkát. Nem is csoda, hogy nem óhajt felnőni!

Most még udvariasan nemet mondhattok. (Ha tartasz a sértődöttségtől, mondd, hogy jön anyád/anyósod.) Ha gond van a sráccal, a saját szüleinek nem sikerül "gatyába rázni", majd pont nektek fog normálisan viselkedni. A vége nagy eséllyel az lesz, hogy veszekedések után ki kell rakni, a szülei meg majd zokon veszik a kritikát.

2018. ápr. 2. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!