Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti befogadnátok így?

Ti befogadnátok így?

Figyelt kérdés
Van egy rokonsrác, bőven huszonéves, de még mindig csak otthon ül. Eléggé öntörvényűnek tűnik, az a dacos nekem ne dumáljon senki típus. Budapesten keres elvileg munkát. Mivel mi ott élünk kérdezték a szülei, akik rendes emberek, nem költözhetne-e addig hozzánk, persze fizetnének. Nem szeretem a pletykákat, de eddig én csak rosszat hallottam erről az emberről, nem csinál semmit, trehány, csak a szórakozás érdekli. Nagyobb házban lakunk, lenne helye. De én úgy érzem csak egy jó nagyot szívnánk vele. Barátnőm pedáns, nem akarok vele sem kitolni. Viszont lehet ezzel adnánk meg neki a kezdő lökést, a szüleinek is jót tennénk ezzel. Ti mit tennétek?
2018. ápr. 1. 20:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
94%

6: Az is kérdés, hogy külön lakrészt tudnátok-e neki adni vagy veletek közös térben élne?

Ha van egy kölün szoba és saját fürdő WC-vel, és ezeknek a tisztán tartást rá lehet bízni - vagy a szüleire! -, akkor befogadnám, amúgy nem, mert a saját privát szférámat nagyon zavarná az ottléte.

A szüleinek meg kell mondani, hogy tanítsák ki a gyereket a magáról gondoskodás mikéntjéről, én nem fogom ezt magamra vállalni. Ha nem tud magáról gondoskodni - magára vásárolni, ételt szerezni és készíteni, szemetet kivinni, mosni, stb. -, akkor ne küldjék.

2018. ápr. 1. 20:41
 12/31 anonim ***** válasza:
98%
Szüleinek van pénze akkor vegyenek ki neki egy üres albérletet és pénzeljék a gyereküket ne más nyakára passzolják le. Tuti nem fogadnák be egy ilyen embert sőt semmilyet.
2018. ápr. 1. 21:00
 13/31 anonim ***** válasza:
61%
Ha van pénzük és fizetnének a befogadásért, akkor inkább vegyenek ki neki egy albérletet. A huszonéves meg lehet, hogy enyhén Asperger szindromás.
2018. ápr. 1. 21:01
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem kéne befogadni, fizessenek másnak, ha van pénzük
2018. ápr. 1. 21:08
 15/31 anonim ***** válasza:
98%
13: Nem mindegy, hogy annyi rezsihozzájárulást tudsz fizetni, amennyit most már ugye nem otthon fogyaszt a gyerek, de ha otthon lakik, akkor is ki kell fizetni, vagy azon felül még egy albérleti díjat is. Jelentős a különbség, kb. 100 000 Ft, az egy havi fizetés közalkalmazottéknál.
2018. ápr. 1. 21:09
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogadnám be, mert az a tapasztalatom, hogy könnyebb startból "nem"-et mondani, mint később kirakni a házból, miután beköltözött.
2018. ápr. 1. 21:09
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért ne fogadjátok be, mert nem akartok konfliktust a szüleivel. Esetleg ha szívességet akarsz nekik tenni, annyit megígérhetsz, hogy segítesz olcsó albérletet keresni a srácnak, megkérdezed az ismerőseidet. A kérdésedből azt érzem, hogy semmi kedved befogadni, inkább az okoz problémát, hogy a rendes szüleivel nem akarsz kitolni. Ha mégis úgy döntötök a barátnőddel, hogy befogadjátok, akkor előre jelezzétek a szüleinek, hogy csak egy hónapra tudjátok befogadni (jelezzetek előre egy konkrét dátumot, mondjuk május 1.), mert utána nektek is kelleni fog a hely, amit most felajánlotok. Addig lesz ideje albérletet, állást keresni.
2018. ápr. 1. 21:43
 18/31 anonim ***** válasza:
88%

Soha!

Én anno elkövettem azt a hibát, hogy unokatestvéremet befogadtuk.

1. A munkakeresés abból állt neki, hogy eljárt a városba csavarogni...

2. Pofátlan lett. / ki ette a fél hűtőt, cseszett rá visszavenni. Az asszony főztjét leszólta, pedig jól főz/

3. A laptopokat úgy használta, ahogy nem szégyellte / a mi szobánkban, de amikor mi nem voltunk otthon átvitte magához bgy szimplán a nappaliból nyúlta le/

4. Rendetlenséget hagyott maga után, az intim szőrét bent hagyta a kádban, wc kefét nem használt,stb

5. / ez volt az amikor megfogtam és kiraktam- szó szerint/

Amikor a feleségem lázasan feküdt otthon, én dolgoztam, akkor az az idióta bement hozzá és az alvó nejemet tapizta és mondta neki, hogy szexeljenek

Szóval én a helyedben nem fogadnám be, mert amíg nem raktam ki, addig is kérdezgettem mikor megy el, de mindig talált valami kifogást. / pl ez vagy az nem tetszett neki a lakásban, vagy túl drága, vagy 50 méterre van a buszmegálló és ő annyit nem sétál, stb/

2018. ápr. 1. 21:57
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, nem. Ha egy mód van rá, csak olyat fogadnék be az otthonomba, akiben megbízom. Itt meg erről szó sincs.
2018. ápr. 1. 22:29
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

18:

"túl drága, vagy 50 méterre van a buszmegálló és ő annyit nem sétál, stb/"

:D :D

Hát ez az, ha ingyen is kap jobbat, akkor ahhoz méri, amit talál magának.

De ha a semmihez kéne mérnie, mindjárt más mércéje lenne.

2018. ápr. 1. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!