Mi a véleményetek a Patrícia névről?
utolsónak: remélem ilyen lesz:)
mármint szép, OKOS(főleg) elegáns,(felőlem vasalhatja a haját) és lehet egésszéges módon beképzelt. Szerintem is nagyon nőies, és előkelő, lehet hogy távolságtartó is. A lányomat hívják így, 4 éves, nem becézzük, illetve van másik neve is: Dorka. Néhányan így szólítják, azt is szereti. MOndjuk egyelőre ez utóbbi jobban illik hozzá, mert kicsit fiús, csintalan, mozgékony, tehát nem egy megfontolt, "illedelmes" kislány...
Nekem a Dorka jobban tetszik.
Nem becézitek? Patríciának szólítjátok? Szerintem ez nem illik egy kislányhoz. Lehet, hogy ezért is szereti a Dorkát. (mert én azt tapasztaltam, hogy ha egy gyerek szereti a(z elsőszámú) nevét, akkor elutasítja, hogy a 2. nevén szólítsák
A Patrícia és a Dorka eléggé különböző nevek. Szerintem egy kislányhoz, főleg ha vagány, eleven, akkor a Dorka illik jobban. "Aranyosabb" is ez a név.
Szerintem az iskola első éveiben is jobban járna a Dorkával. Nekem személyes tapasztalatom van: egyik unokahúgomat is Patríciának hívják, és mivel különösebb beceneve nem volt, az iskolatársai elkezdtek különféle beceneveket adni (akarata ellenére) , de nem éppen kedveseket... először "Patrícica", amiből "cica", majd "cici" lett... vagy "Rici". "Rici-cici"... Vagy a szokásos becézés, a Patti, amiből sokan egyszerre a pattanásra asszociálnak.
Persze biztosan rengeteg Patrícia szereti a nevét, alapból szépen hangzik. Én csak egy személyes példát mondtam, és a véleményem, hogy a Dorka sokkal jobb név egy kislánynak.
De ha most mindkettőt használjátok, akkor majd az idő úgyis eldönti, így legalább lesz választási lehetősége :)
Hát...
neharagudj de nekem nagyon nem. hosszú, becézhetetlen, kemény...
viszolygok ettől a névtől.
a Patríciáról a pattogatott kukorica jut eszembe, a becézett alakjáról (Pati) meg ilyenek, például, hogy patkány (ugye őket is patinak hívják), pattanás, pata..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!