Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mutatkoznátok "ilyen" szülőkkel?

Mutatkoznátok "ilyen" szülőkkel?

Figyelt kérdés

Anyám állandóan böfög, nyitott szájjal, hangosan. Ma is jött felém és "rám böfögött". Hogy jó fej legyek valamilyen szinten, és jelzem felé hogy ez nem illendő, legalábbis hogy rám böfög - megkérdeztem, hogy "anya, ez most mi volt csuklás vagy böfögés?". Erre azzal jött elő, hogy ha ki akar jönni, hagy jöjjön.. bezzeg ha én iszok kólát, és böfögnék -ugyanúgy ahogy ő - a válasz az hogy nem szégyelled magad?

Apám dettó-majdnem... Amikor tüsszent nem teszi a kezét a szája elé, hanem a két kezét a térdére támasztja, aztán bele a szabad világba, és nem érdekli hogy hol van és kivel... már megkérdeztem, hogy miért nem használja a kezét ilyenkor, erre meg azt szokta válaszolni, mert akkor koszos lesz a keze... Ráadásul nem tud normálisan enni, nyitott szájjal eszik, csámcsog s kattog az állkapcsa vagy nem tudom de nagyon zavaró...

Szóval az igazi kérdés az, hogy elmennétek-e ilyen szülőkkel étterembe, vagy társaságba? Félek, hogy apám elkezd tüsszögni, anyám böfögni, akkor azzal magamat járatnám le...és sajnos de azt kell mondjam még beszélni sem tudok erről a problémáról velük, mert rögtön a plafonon vannak, és még nekik áll feljebb. A dolog pikantériája, hogy abszolút nem tudom garantálni (még magamnak sem) hogy esetleg normálisan viselkednének...És ha lesz esküvő...bár az odébb van....akkor mi lesz majd? Már arra is gondoltam, hogy párommal inkább külföldre "menekülünk" és azt mondjuk majd, hogy mivel sokba került volna a kiút nekik, ezért inkább egy négyszemélyes vacsorára meghívjuk őket...talán egy vacsorát kibírnánk...

Esetleg tudnátok segíteni, hogy hogyan lehetne a tudtukra adni, hogy viselkedjenek?

Előre is köszönöm szépen!

2010. jún. 9. 17:14
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
61%
Csaka trüsszeneshez szolnák hozzá. Ha nincs zsepi a közelben, vagy nem tud kezetmosni annélkül hogy bármit is megfogna, akkor a leghelyesebb ha le a földfele trüsszent. ezzel nem terjed tovább ha vírusos, a kezével nem fogdoz össze mindent aztán. ezt az orvosok is aj´nlják.
2010. jún. 9. 17:51
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Fenyegetőzhetsz te unokákkal,ilyen korban hacsak ők nem akarnak,akkor nem fognak megváltozni.Ha ennyi az igényük,akkor ennyi is marad.Hagyd a francba,feleslegesen ne stresszeld magad.
2010. jún. 9. 17:58
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Mit dolgoznak a szüleid? A köznyezet mennyire szereti Őket? Amint olvasom, Te diplomás leszel, Ők segítettek ebben? Nehéz a probléma amit felvetel, de csak Őket megismerve lehet az embernek véleménye. Nehéz helyzetben vagy, de ha Ők felneveltek Téged??????????????????????
2010. jún. 9. 18:02
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

dettu ugyanez nálunk, csak a fingás is hozzájárul...

Ez van, én is kértem tőlük, hogy viselkedjenek, de akkor ordibálnak, hogy mit képzelek magamról majd pont én oktatom ki őket. Vidd el őket egy étterembe, ha ott majd látják, hogy a többi ember megvetve és undorodva nézik őket, akkor hátha...

2010. jún. 9. 18:04
 15/29 anonim ***** válasza:
79%

EZ nem téged minősít hanem a szüleidet,

Mutatkozhatsz velük nyugodtan....

2010. jún. 9. 18:13
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Huh ez nagyon gáz már bocs :S

Én a helyedbe kiosztanám őket, a szüleid és?Szépen szóltál nekik,hogy fejezzék be ezek után is ugyanazt csinálják:S

És igenis azt kéne tenni,hogy elmentek egy étterembe és ha ezt csinálják akkor legalább észrevennék,hogy mennyire megvetően néznek rájuk...Vagy a pincérrel megbeszélnéd,hogy mikor ezt csinálják akkor szóljon rájuk,hogy ez ITT nem illendő dolog kérem hagyják abba.. :D Na jó ez csak egy tipp volt :Dx)))

Szóval szerintem beszéld meg velük , ha még most sem értenek a szép szóból, akkor fenyísd be őket persze csak határokon belül :D:D:D

2010. jún. 9. 18:20
 17/29 anonim ***** válasza:
44%

Apádnak a tüsszentése a cikis csak, a hangosan böfögés pedig régi magyar nemesi szokás!

Ázsiai országokban pedig a szakács sértésnek veszi ha nem böfögsz hangosan az étteremben miután végeztél, ugyanis ha nem így teszel az azt jelenti hogy nem ízlett a főztje!

2010. jún. 9. 18:25
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Az lehet,hogy Ázsiában így van, de Magyarországon teljesen mások a szokások.Márpedig igenis undorító és illetlen ha valaki nyilvánosan büfög.A tüsszentés az még belefér.

De a büfögés... és readásul egy NŐ csinálja ezt.Az még illetlenebb.

2010. jún. 9. 18:26
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekek elég gyakran bűnhődnek és szégyenkeznek a szüleik viselkedéséért... Én az alkoholizmussal voltam így, inkább nem hívtam magunkhoz senkit, mert nagyon kellemetlen szituációk voltak.

Én azt mondanám nekik, hogy amig nem változtatnak a gusztustalan szokásaikon, addig nem mutatok be otthon senkit. Ha ők ezt akarják...

2010. jún. 9. 18:36
 20/29 anonim ***** válasza:
Nem tudsz rajtuk segiteni, de nem is kell. Ha nyilvanosan is igy viselkednek, akkor magukat irjak le, nem teged, tudom, hogy te ezt nem igy erzed- nekem is egett mar a pofam apam miatt parszor, bar nem ilyesmi miatt, de a lenyeg ugyanaz, kesobb rajottem, hogy lesz@rom, hogy viselkedik, nem vagyok en hozzanove, hanem kulon egyeniseg vagyok...
2010. jún. 9. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!