Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezelitek a pénzt a...

Hogyan kezelitek a pénzt a családban? Párotok maszekjából származó jövedelem megillet benneteket?

Figyelt kérdés

Párom más munkarendben dolgozik, mint én. Ő 6-2-ig így már fél 3-ra otthon van, bőven van ideje maszekolni, amiből szép summa jön be.

Én más munkakörben 7-6ig dolgozom (utazást is beleszámítottam) de legtöbbször ennél is később érek haza. Akkor nekilátok a ház körüli munkáknak (mint kertrendezés, fűnyírás, gazolás, konyhakert, fólia, állatok)aztán mikor ezt elrendeztem, akkor főzés, takarítás, mosás stb.

Még iskolába is járok munka mellett, így alig marad időm másra, neki a maszekba alig tudok sajnos segíteni. De amikor olyan van, akkor természetesen ezt is bezsúfolom.

Fizetésünk nagyjából hasonló, ő picit többet keres, maszekkal kiegészítve sokkal többet.

Javasoltam, hogy legyen egy közös számla, amire mindkettőnk utal egy bizonyos összeget, amiből fedezzük a rezsi, a kaja, a háztartási költségeket.

2018. márc. 7. 10:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk a párom keresi meg a pénz 90%-át, mivel én hol munkanélküli voltam, hol részmunkaidős, most épp tanfolyamot kezdek és nem dolgozom mellette, csak kiegészítésképp (havi pár tízezer max). Mégis simán osztozik velem a fizetésén, a maszek munkái után befolyt pénzen megyünk közös nyaralásra, ha azt mondom, hogy az ő pénze, ő kijavít, hogy a mi pénzünk. A családjaink többet problémáztak ezen, hogy kié a pénz, de közöttünk sosem volt ezen vita, és a családot is leállítottuk.

Ha úgy nézzük, én viszem az egész háztartást, a főzésnek, mosásnak, takarításnak mennyi az ára?! Vagy egy gyerekszülésnek?

2018. márc. 7. 11:56
 12/31 anonim ***** válasza:
98%

Ne is vállald be azt a gyereket még egy jó darabig. Sőt, lehet hogy ez csúnyán hangzik, de ennek a pasinak soha nem is kellene bevállalnod, ha ezt így folytatja.

Én is olyan családban nőttem fel, ahol inkább anyám végezte a házimunkát, de a mi apánk alkesz volt, nagyon rossz példát látott tőle a két öcsém, ez eléggé más jellegű történet. A kassza közös volt, anyám kezelte.

A párom az anyjával élt kettesben sokáig, ott is ilyen "mindent eléteszek" jellegű volt az anyuka, viszont cserébe a fiának a fizetése háromnegyedét elvette.

Most külön élünk kettesben, a kassza közös. Az én fizumból megy a lakbér meg a rezsi, nekem itt körülbelül el is fogyott a havi jövedelmem. Ebből következik, hogy párom ha akarná sem tehetné el magának a sajátját, mert abból élünk a hónapban. Más dolog, hogy mi kérdés nélkül beálltunk közös kasszára már a legelején. A házimunka nagyrészt az enyém, időnként rámordulok a "ház urára", hogy azért jól tud esni mikor délutános műszakból hazaérve azt látom, hogy el van mosogatva, vagy felporszívózva, akármi. Főleg, ha ő az egész délutánt itthon tölti. Sokszor elhangzik az "Én nem vagyok az anyád" mondat, nevetünk rajta, de sajnos komolyan gondolom. Nem fogom kinyalni a sejhajt csak azért mert anyuci 27 éven keresztül megtette, tessék szépen felnőttként viselkedni. Szerencsére általában működik, csak időnként elévül....

2018. márc. 7. 12:05
 13/31 anonim ***** válasza:
93%
akkor felezzétek a háztartást és kész.
2018. márc. 7. 12:10
 14/31 anonim ***** válasza:
97%

Mi tíz éve vagyunk együtt,ebből kilenc éve házasok.Egy év után költöztünk össze,és közös lett egyből a kassza.Közös számlánk volt két kártyával.Sajnos ma már nem lehet közös számlát csinálni,csak egy számlatulajdonos lehet,max. két kártyát lehet hozzá kérni.Most is egy számlánk van,az enyém,mert én arra kapom a fizum.A Férjem kp-ban kapja.Mindent közösen veszünk,mindent közösen állunk.Kb. egyforma a fizetésünk.

Én megbeszélném vele,hogy a háztartás felét vállalja,vagy adja oda a maszekból származó jövedelem felét,mert te azért nem tudsz többet keresni,mert mindent te csinálsz.

Nekünk udvar nincs,de minden az én dolgom.Én vásárolok,én intézek minden ügyet,én viszem az egész háztartást.Neki annyi a dolga,hgogy minden reggel ő viszi a gyereket suliba,mert nála van a kocsi,meg értemegy,ha én sokáig dolgozok,vagy megyek heti kétszer tornázni.Az ő munkája nehezebb,meg többet is dolgozik.

2018. márc. 7. 12:37
 15/31 anonim ***** válasza:
90%
Ő nem tervez közös jövöt az fix, de még jo vagy bizonyos dolgokra egy darabig amig nem talál jobbat,saját tapasztalat,ide gyerek minek, h még az is a nyakadba szakadjon háztartás kert mellé. Mindent te csinálsz fúnyirás stb,jol kivagy használva és még társként se vagy kezelve az tuti. Gondolkozz és menekülj.
2018. márc. 7. 13:11
 16/31 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk közös kassza van, tehát minden közös. Én hamarabb kapok fizetést, abból bevásásárolunk (élelmiszer egész hónapra, tisztítószer, tisztalkodasi cuccok, gyereknek pelenka stb). A maradék pénzt félreteszem a váratlan kiadásokra pl. ha rendelünk kaját vagy egyebet amit nem terveztünk. Amikor a férjem megkapja az övét kifizet minden számlát és mindharmunk életbiztosítasat valamint a megtakarítast. Ő többet keres így ruhákat abbol veszünk ha szükseges vagy a gyereknek dragabb dolgokat pl most új babakocsit. Én itthon vagyok a gyerekkel, a bolt messze van, tehát ha kell vmi ami nincs itthon vagy nem vettünk mert hamar megromlana akkor hoz. Én nem maszekolok (óvónő vagyok), de ő igen. Azt a pénzt wellnesre, etteremre, ruhákra fordítjuk többnyire. Nálunk él az, hogy ami az enyém a tiéd, ami a tiéd az enyém. A férjem 3szor annyit keres, mint én plusz a maszek. (Bocsi a hibákert, telefonról pötyögök.)
2018. márc. 7. 13:27
 17/31 A kérdező kommentje:

Nagyon szeretne gyereket, de én félek attól, hogy ugye nekem akkor jóval kevesebb lesz a bevételem, a gyerekre meg azért van költség, hogy akkor hogy? Akkor is minden az én számlámat terheli?

Vagy mondjuk hogyan fogom tudni vezetni az egész háztartást,plusz a kert, bevásárlás ilyenek, amikor ő csak a maszeknak él?

Én elhiszem, hogy jó a maszek... (mikor összejöttünk, még nagyon kicsiben csinálta, és mellettem vitte ilyen szintre-említettem neki, hogy ha én nem csinálnám ilyen aktívan a MINDEN mást, akkor te sem tartanál itt ahol- mert szerintem ez egyfajta elég komoly támogatás részemről, hogy én minden mást bevállalok, azért, hogy a kezdeti hobbyját, most márt jó kereső maszekra fejleszthette fel, és napi szinten csinálhatja...) de csak nézett és láttam rajta, hogy nem így gondolja.

Ruhákat ő nagyon ritkán vesz magának. Zoknit, alsót abszolút nem. Mikor teregetek és látom, hogy már ultra gáz, kidobom és veszek másikat...

2018. márc. 7. 13:33
 18/31 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem ne csinálj semmit otthon, hanem vállalj te is másodállást. Majd rájön, hogy nem tud plusz munkát végezni, ha vacsorázni is akar.
2018. márc. 7. 13:33
 19/31 anonim ***** válasza:
96%
Anyapótlék vagy neki,nem pár,v társ. Ide nagyon nem kell gyerek..
2018. márc. 7. 14:27
 20/31 anonim ***** válasza:
93%

egy beszélgetés nem ártana

neki azért van plusz pénze, mert te minden házimunkát megcsinálsz, vagy akkor a pénz közös, vagy abból fizessen valakit aki megcsinálja a feladatokat, vagy akkor felezitek a házimunkát

mert ez nem igazságos!

gyereket meg ne szülj neki, amíg ez nem oldódik meg

2018. márc. 7. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!