Hogyan kezelitek a pénzt a családban? Párotok maszekjából származó jövedelem megillet benneteket?
Párom más munkarendben dolgozik, mint én. Ő 6-2-ig így már fél 3-ra otthon van, bőven van ideje maszekolni, amiből szép summa jön be.
Én más munkakörben 7-6ig dolgozom (utazást is beleszámítottam) de legtöbbször ennél is később érek haza. Akkor nekilátok a ház körüli munkáknak (mint kertrendezés, fűnyírás, gazolás, konyhakert, fólia, állatok)aztán mikor ezt elrendeztem, akkor főzés, takarítás, mosás stb.
Még iskolába is járok munka mellett, így alig marad időm másra, neki a maszekba alig tudok sajnos segíteni. De amikor olyan van, akkor természetesen ezt is bezsúfolom.
Fizetésünk nagyjából hasonló, ő picit többet keres, maszekkal kiegészítve sokkal többet.
Javasoltam, hogy legyen egy közös számla, amire mindkettőnk utal egy bizonyos összeget, amiből fedezzük a rezsi, a kaja, a háztartási költségeket.
Nálunk a párom keresi meg a pénz 90%-át, mivel én hol munkanélküli voltam, hol részmunkaidős, most épp tanfolyamot kezdek és nem dolgozom mellette, csak kiegészítésképp (havi pár tízezer max). Mégis simán osztozik velem a fizetésén, a maszek munkái után befolyt pénzen megyünk közös nyaralásra, ha azt mondom, hogy az ő pénze, ő kijavít, hogy a mi pénzünk. A családjaink többet problémáztak ezen, hogy kié a pénz, de közöttünk sosem volt ezen vita, és a családot is leállítottuk.
Ha úgy nézzük, én viszem az egész háztartást, a főzésnek, mosásnak, takarításnak mennyi az ára?! Vagy egy gyerekszülésnek?
Ne is vállald be azt a gyereket még egy jó darabig. Sőt, lehet hogy ez csúnyán hangzik, de ennek a pasinak soha nem is kellene bevállalnod, ha ezt így folytatja.
Én is olyan családban nőttem fel, ahol inkább anyám végezte a házimunkát, de a mi apánk alkesz volt, nagyon rossz példát látott tőle a két öcsém, ez eléggé más jellegű történet. A kassza közös volt, anyám kezelte.
A párom az anyjával élt kettesben sokáig, ott is ilyen "mindent eléteszek" jellegű volt az anyuka, viszont cserébe a fiának a fizetése háromnegyedét elvette.
Most külön élünk kettesben, a kassza közös. Az én fizumból megy a lakbér meg a rezsi, nekem itt körülbelül el is fogyott a havi jövedelmem. Ebből következik, hogy párom ha akarná sem tehetné el magának a sajátját, mert abból élünk a hónapban. Más dolog, hogy mi kérdés nélkül beálltunk közös kasszára már a legelején. A házimunka nagyrészt az enyém, időnként rámordulok a "ház urára", hogy azért jól tud esni mikor délutános műszakból hazaérve azt látom, hogy el van mosogatva, vagy felporszívózva, akármi. Főleg, ha ő az egész délutánt itthon tölti. Sokszor elhangzik az "Én nem vagyok az anyád" mondat, nevetünk rajta, de sajnos komolyan gondolom. Nem fogom kinyalni a sejhajt csak azért mert anyuci 27 éven keresztül megtette, tessék szépen felnőttként viselkedni. Szerencsére általában működik, csak időnként elévül....
Mi tíz éve vagyunk együtt,ebből kilenc éve házasok.Egy év után költöztünk össze,és közös lett egyből a kassza.Közös számlánk volt két kártyával.Sajnos ma már nem lehet közös számlát csinálni,csak egy számlatulajdonos lehet,max. két kártyát lehet hozzá kérni.Most is egy számlánk van,az enyém,mert én arra kapom a fizum.A Férjem kp-ban kapja.Mindent közösen veszünk,mindent közösen állunk.Kb. egyforma a fizetésünk.
Én megbeszélném vele,hogy a háztartás felét vállalja,vagy adja oda a maszekból származó jövedelem felét,mert te azért nem tudsz többet keresni,mert mindent te csinálsz.
Nekünk udvar nincs,de minden az én dolgom.Én vásárolok,én intézek minden ügyet,én viszem az egész háztartást.Neki annyi a dolga,hgogy minden reggel ő viszi a gyereket suliba,mert nála van a kocsi,meg értemegy,ha én sokáig dolgozok,vagy megyek heti kétszer tornázni.Az ő munkája nehezebb,meg többet is dolgozik.
Nagyon szeretne gyereket, de én félek attól, hogy ugye nekem akkor jóval kevesebb lesz a bevételem, a gyerekre meg azért van költség, hogy akkor hogy? Akkor is minden az én számlámat terheli?
Vagy mondjuk hogyan fogom tudni vezetni az egész háztartást,plusz a kert, bevásárlás ilyenek, amikor ő csak a maszeknak él?
Én elhiszem, hogy jó a maszek... (mikor összejöttünk, még nagyon kicsiben csinálta, és mellettem vitte ilyen szintre-említettem neki, hogy ha én nem csinálnám ilyen aktívan a MINDEN mást, akkor te sem tartanál itt ahol- mert szerintem ez egyfajta elég komoly támogatás részemről, hogy én minden mást bevállalok, azért, hogy a kezdeti hobbyját, most márt jó kereső maszekra fejleszthette fel, és napi szinten csinálhatja...) de csak nézett és láttam rajta, hogy nem így gondolja.
Ruhákat ő nagyon ritkán vesz magának. Zoknit, alsót abszolút nem. Mikor teregetek és látom, hogy már ultra gáz, kidobom és veszek másikat...
egy beszélgetés nem ártana
neki azért van plusz pénze, mert te minden házimunkát megcsinálsz, vagy akkor a pénz közös, vagy abból fizessen valakit aki megcsinálja a feladatokat, vagy akkor felezitek a házimunkát
mert ez nem igazságos!
gyereket meg ne szülj neki, amíg ez nem oldódik meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!