Fizessek vagy ne? A többi lent! Mit tennétek?
Hu ezt jól át kell gondolni.
De én nem velünk hanem a párommal aki ha jól értem nem a férjem beszélném meg. Kötnék ügyvéddel szerződést arról a pénzről amit az ingatlanba adok.
Igen ez az én pénzem te pénzed elég különös dolgokat tud hozni. Mi van akkor ha te kifizeted mondjuk a bútorokat és valamilyen okból elváltok vgay a párod adósságot halmoz fel és lefoglalják? Ezért kell tisztázni előre a dolgokat. S igen a gyerek az közös de az életetek nem? Ez azért fura.
Mert amúgy külön kasszán vagytok nekem valahogy ilyen érzésem van. nálunk természetes volt,hogy egy kasszánk van amikor összeházasodtunk. El sem tudtuk volna képzelni úgy ahogy anyósék csinálják.Külön kasszával egy egész életet.
Hát ezt én sem igazán értem, legalábbis nem vagyok benne biztos, hogy jól értem. Szóval, ha nem vagytok közös kasszán és félted a pénzedet, akkor - ha adsz valamit - úgy add, hogy foglaljátok írásba 2 tanúval (ehhez nem kell ügyvéd, későbbi vita esetén bármelyik bíróság elfogadja, csak elfogulatlan, korrekt emberekkel tanúztassátok a papírt!), hogy ennyit beleadsz a felújtásba (ne a bútorokba, mert az használati tárgy, jobban hangzik a felújítás) azzal a kikötéssel, hogy későbbi szakítás esetén - tekintve, hogy az ingatlanon tulajdonjogod nincs - a pénzre igényt tartasz. Így nem folyik be nyomtalanul a közös kasszába.
Azért azon érdemes lenne elgondolkozni, ha közös babátok lesz, nem lenne-e jó a közös kassza is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!