Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogi kérdés. Jogos e, hogy a...

Jogi kérdés. Jogos e, hogy a családunk sírjába egy idegent is betemet a család egyik tagja?

Figyelt kérdés

A lényeg az, hogy van egy sír, melyben anyukám szülei nyugszanak. Ezt a sírt anno 4 testvér váltotta meg, köztük anyukám. Feltételezem, hogy a négy testvérnek joga van odatemetkezni, a szülei mellé. Most elhunyt az egyik testvér férje, akit oda akarnak temetni. Szerintem nincs joga, mert nem közeli hozzátartozó. Ha őt odatemetik, akkor édesanyám akarata, miszerint a szülei mellett szeretne nyugodni nem teljesülhet, mert ő erkölcsi okokból nem szeretne nyugodni a sógora mellett. Szépen is nézne ki...És talán érthető is. Úgy gondoljuk joga van a négy testvérnek a szülei mellett feküdni. Amelyik akar éljen a lehetőséggel, de nem már egy idegen embert fektessenek oda. Ez nem egy tömegsír.

Szóval a kérdésem, hogy jogilag ez megtámadható-e? Érdemes-e ügyvédet fogadni és megnyerhető-e?

2010. jún. 8. 07:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy furcsán hangzik, de biztos vagyok abban, hogy hosszú távon te vagy, ti vagytok a nyertesek.Az anyagiak földi dolgok, tehát mulandóak, mégha meghatározzák is a mindennapjainkat. Az igazi értéket az ember magában, a szivében, lelkében halmozza fel, onnan nem lehet elvenni, ellopni.Mit tudnak majd felmutatni a rokonaitok, akiknek a lelke olyan nagyon szegény? /Ráadásul fel sem fogják mennyire. /
2010. jún. 8. 14:24
 22/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a szavaidat :-))

Egyre szívesebben mondok le részükre. Még jól is érzem magam tőle.

2010. jún. 8. 14:51
 23/24 anonim ***** válasza:
Szia,09:01 vagyok. Örülök,hogy tisztességes ember vagy,mert ez látszik a hozzászólásaidból!Természetesen érthető,hogy a sérelmeid miatt véded idős édesanyádat,lehet,hogy én is ezt tenném a helyedben. Azért írtam le a másik oldalt is,hogy lásd a másiknak milyen érzés,az is igaz,hogy édesanyám és a testvére között úgy megromlott a viszony,hogy azóta,mióta apu meghalt nem is beszélnek egymással (és egyáltalán nem csak ez miatt) és igazából nekem esett rohadt szarul,hogy így vélekedik az apámról,mert ők és én sem voltunk haragba,csak anyuval viaskodtak örökké.És a legfontosabb,hogy mi tiszteletben tartottuk a testvér kérését és új sírhelyet váltottunk,mert az nem jó,ha ezen vita van.Még annyit megjegyeznék,hogy ha jól tudom,akkor hamvasztás esetén több urnát el lehet helyezni a sírhelyben, a férőhely koporsós temetés esetén számít.Mindenesetre nyugodalmas temetést kívánok és szerintem ezen ne veszekedjetek.
2010. jún. 8. 20:01
 24/24 A kérdező kommentje:

Szia. Látod, kimondtad a kulcsszót, engedtetek a másik akaratának, és tiszteletben tartottátok a kérését, annak ellenére, hogy úgy éreztétek, a másik félnek nincs igaza.

Mi is ezt szerettük volna, ha egyszer engednek nekünk és tiszteletben tartják a mi kérésünket is, nem csak a saját érdekeiket, ahogy ezt évtizedek óta teszik. Ehelyett mi vagyunk a szemetek, és sajnos akárhogy nézzük nincs igazuk. A nagyszüleim a gyerekeknek váltották meg a sírhelyet, nem a vejeiknek, ezt el kell tudni fogadni. Az embernek mérlegelnie kell, és döntést hoznia, hogy ki mellett szeretne nyugodni. Ha a párja mellett, akkor csináltani kell közös sírt kettejüknek. Ha a szülő mellett, akkor a szülő mellett. Ha anyukám apukám mellett szeretne nyugodni, akkor közös sírt csinálnának és anyukám nem tenné azt meg, hogy apukámat az anyósa sírjába temeti, mert egyrészt nem voltak jóban, másrészt a nagymama azt a saját gyerekeinek szánta, harmadrészt pont ez a család, akikről szó van meg sem engednék. .

És a pláne az, hogy ha ők mindenképpen ezt szeretnék, meg tudtak volna minket győzni, de az, hogy élből kidobnak minket anyukám szülői házából, amit már kicsaltak és kierőszakoskodtak nagypapámból (kisemmizve ezzel a másik három testvért), az volt a durva.

Most már megnyugodtunk és tiszteletben tartjuk a döntésüket.

2010. jún. 9. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!