Anyukam nem engted el backpacking utra. Lepjek le? Vagy felejtsem el?
Regi almom atutazni Europat, csak ugy menni, menni es menni, minden nap masik varosban.
1-2 hetre mennek, de anyukam teljesen kikeszult, hogy NEM ENGED EL.
Ez tenyleg veszelyes? Van olyan, akinek van ebben tapasztalata?
22 eves vagyok lany
"de fogalmuk sincs róla, hogyan élnek a helyiek, mert az 1-2 hét alatt jóformán csak a recepciósokkal találkoznak."
Pont annyiban él másképp egy prágai egy budapestihez viszonyítva, mint egy szegedi. A globalizált világban ha tényleg különbségeket akarsz látni, akkor tényleg különleges helyekre kell menni ebből a szempontból. Európában pedig túl sok ilyen hely nincs.
Egyébként lehet én vagyok az ünneprontó, de nyaralás alatt abszolút nem érdekel, hogy élnek a helyiek. Másrészt azt sem hiszem, hogy azzal, hogy 2 napot héderezik valaki egy diákszállón, képet kap egy ott élő ember életviteléről. Ahhoz inkább hónapokra kéne maradni, pl. diákként Erasmussal.
felre lettem ertve :))
ugy gondoltam elindulok Budapestrol egy wizzair jarattal Milanoba 2 napra 1 ejszaka szalloda, amit elore lefoglalok
majd onnan ryanairrel mondjuk Stuttgart szinten 2 nap
majd onnan London, onnan Easyjettel Barcelona es vissza Budapest
szerintem ez lenne kb. 60-70e forint plusz etel-italkoltseg, esetleg egy-egy kaveo ottani kavezokban
Szia!
Tapasztalt backpacker vagyok, 28 éves nő. Európában, Ázsiában és Amerikában kalandoztam. A kérdés az, hogy voltaképpen tudod-e, hogy mit csinálsz? Hogy hol hogyan szabad közlekedni, hogyan kell magadra vigyázni?
Megmondom őszintén, a tapasztalataimmal a hátam mögött én is iszonyatosan be lennék x@rva, hogy a 22 éves lányomat egyedül elengedjem a hüvelykujjával... Borzasztóan veszélyes tud ez lenni, ha valaki nem tudja hogyan ítéljen meg embereket és szitucáiókat.
Olaszországban stoppal voltam, nagyon sok autóst elhajtottam mire találtam olyan valakit, aki eléggé megbízhatónak tűnt. Bolgár és román cigányoknak, vörösorrú alkoholista fasziknak nagyon ciki azt mondani, hogy "sorry de nem ülök be melléd". De muszáj. Ha nincs lélekjelenléted, akkor puszta udvariasságból hatalmas bajba keverheted magadat. Csak családokkal és párokkal utaztam, közép- vagy felsőkategóriás kocsikban. Tudod mennyi idő, mire egy-egy ilyen megáll..?
Egyik éjjel véletlenül zsákutcába futottam este a magyar határon, bekerültem egy cigány faluba. Nem volt mese, el kellett bújnom a sátrammal egy sűrű bozótosba és meghúzni magamat éjszakára. Hajnalban az első busszal menekültem, egyáltalán nem volt mókás a szitu.
Sötétedés után Európában sem mászkáltam sehol, ahova csak lehetett busszal vagy vonattal mentem, esetleg fapados repülővel. Európán belül, főleg a nagyvárosokban ráadásul a migráns hordák miatt (igen vannak, akár hiszik az emberek akár nem) sötétedés előtt kell érkezni és utána kell járni, hogy melyik városrészek a biztonságosak. Ez ne ijesztgetés, hanem rohadtul komoly intelem. Milánóban például a főpályaudvar előtti parkos részen nem látni a füvet tőlük. Ha este 9-kor értem volna be, a kislábujjam nem mertem volna kitenni az épületből.
Azon kívül Európa drága. Nagyon jól hangzik, hogy napi 5 euróból utazgat valaki, de láttál te már ilyen backpackerket? Ázsiában nem lehetetlen, mert minden iszonyúan olcsó, de Európában esélytelen. Aki elél fillérekből, az csak annyival több a csövesnél, hogy maga választja az életmódját. Büdösek, koszosak, soványak, szakadtak. Azt hiszik, hogy ők az élet császárai akik ledobták a társadalmi elvárásokat, miközben csak nagyon szánalmas nemzetközi porcirkálók... Nem olyan jó móka szerintem úgy járni-kelni, hogy minden normális ember elkerül 2 méter sugarú körben. Olaszországban még úgy is kinéztek, hogy tiszta és ápolt voltam - de mivel magyar és nagy táskával, csak cigány lehetek ugye (fehér bőr, szőkés haj).
Szóval ez nem fenékig tejfel és nem baj, hogyha keresed a határaidat de tudd, hogy mire vállalkozol. Készülj fel lelkileg, ismerd meg a szabályokat és válaszd mindig az az utat, ami lehető legbiztonságosabb. Akkor is, ha kevésbé menő vagy izgi.
Előző vagyok. A fenti kommented csak most olvastam.
Ez így rendben van, de a biztonsági tanácsaimra figyelj oda! És igen, szánj rá minimum 200ezer forintot. Jobb pozitívan csalódni, mint éhesen lefeküdni és mindent csak kívülről látni.
Kiráz a hideg a "backpacker" kifejezéstől. Annyira nem vagány már leírni, hogy hátizsákos?
Nagyon zavaró volt olvasni, Előző a beszámolódat, bocsi. Ne haragudj, de szánalomra méltó szerintem ez a stoppos sztori. Ingyenélőként elmész "világot látni", stoppolsz, de még te válogatsz és "hajtod el" az embereket akik megállnak neked. Lehet, hogy ők mondjuk románok, de te meg egy divatutazó vagy, aki stoppal közlekedik, csak félti a zsebében az aktuális csúcsmobilt.
A mai világban már semminek nincs fedezete. Hippiskedtek az országúton, de csak minimum középkategóriás kocsiba ültök be. Nem tudom, lehet csak nekem van kettős érzésem ezzel kapcsolatban...
"Aki elél fillérekből, az csak annyival több a csövesnél, hogy maga választja az életmódját. Büdösek, koszosak, soványak, szakadtak. Azt hiszik, hogy ők az élet császárai akik ledobták a társadalmi elvárásokat, miközben csak nagyon szánalmas nemzetközi porcirkálók..."
A toleráns és világlátott fiatal nő vallomása. Az határozza meg az embereket, hogy napi hány euróból hátizsákosoznak. Én úgy gondolom, hogy te gondolod magad az élet császárnőjének... :)
Ezekre a városokra többet van értelme rászánni 2-3 napnál. Én is imádok repülni, de csak a repülés kedvéért nem szórnék el ennyi pénzt. Inkább van értelme akkor egy országot kinézni és ott több minden olyat megnézni, ami egy kupacban van, aztán amikor legközelebb, amikor megint van pénzed, akkor más országban ugyanezt. Ennek a "mindenhol csak egy napot töltök, lényeg, hogy jó messze legyenek egymástól" tervnek tényleg nincs más célja, mint a facebookos villogás...
Ha már Milánó, ott érdemes letanyázni pár napra, és amellett, hogy megnézed a várost, onnan pár óra vonatozással elérhető Bologna, Velence, Torino, Rimini->San Marino, aztán lehet továbbcuccolni Firenzébe, onnan egy napra átugrani Pisába, aztán továbbcuccolni Rómába, és onnan hazajönni. Több várost néznél meg és időben meg pénzben is több értelme lenne, mint Milánó után pont a jó messzi Londont, aztán a jó messzi Barcelonát megnézni. Vagy ha Stuttgartban vagy, akkor onnan egy-egy napra átnézni Münchenbe, Frankfurtba, Nürnbergbe. Pforzheimban ki van állítva egy gyönyörű, ókori Rómás panorámakép, azt nem hagynám ki, ha arra járnék megint :) Ugyanígy a többi városnak is, amit írtál, nemcsak hogy magára a városra kevés pár nap, de kiindulópontnak is jó a környékéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!