Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukam nem engted el backpack...

Anyukam nem engted el backpacking utra. Lepjek le? Vagy felejtsem el?

Figyelt kérdés

Regi almom atutazni Europat, csak ugy menni, menni es menni, minden nap masik varosban.

1-2 hetre mennek, de anyukam teljesen kikeszult, hogy NEM ENGED EL.

Ez tenyleg veszelyes? Van olyan, akinek van ebben tapasztalata?

22 eves vagyok lany

2018. febr. 17. 17:06
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
66%
Utolso enyibből kise menj a lakásbol itthon is akad belolük már,söt van saját tipusunk is.. Miilio veszély van odakint,aki folyton fosik mindentől az nem él és irigy arra aki mer és nem rinyál előre a bajtol ami itthon a buszon de a saját lakásába is utolérheti.. Én is elég sokat utazok mai napig, nem szokott baj lenni,arra szállnak rá amugy is még Pesten is ha vidékről felmegy,aki áldozat tipus azon látják..
2018. febr. 17. 19:47
 22/46 anonim ***** válasza:
66%
19 28 nak szólt..
2018. febr. 17. 19:48
 23/46 anonim ***** válasza:
61%

Hányan mennétek? Kisebb társasággal már nyugodtan el lehetne menni, ha valakinek van valami tapasztalata és van egy - legalább hozzávetőleges - útiterv. De ha nincs tapasztalatod, pláne egyedül, semmiképp ne indulj el!

Mi lenne, ha először Magyarországot próbálnád így bejárni (azért itt is ajánlott ketten-hárman-négyen együtt menni)

2018. febr. 17. 19:53
 24/46 anonim ***** válasza:
78%

20-as vagyok. Még annyit hozzátennék a hátizsákos divatutazáshoz: ez az egész arról szól, hogy egy ország ki legyen pipálva. Rengeteg ismerősöm van akit egyáltalán nem érdekel az adott ország, csak nagyon vagány 2 héten keresztül minden másnap más országból bejelentkezni facebookrol.

Mennyit látsz Európából 1 hét átutazás alatt? Mi értelme van ennek? Ha egy hely valóban érdekel azzal foglalkozz; nem hogy egy országot, egy várost nem lehet megismerni 1-2 nap alatt. Bár tény, Instagramon tök jól mutat.

Ezt nem leszólásképp, csak tanácsként és kérdésként szánom. Megérteném,ha az Európai körutad egy évig, vagy 5-6 hónapig tartana, hogy érdekel a kultúra, az ételek, a különböző emberek, és szokások; de így ez az egész tényleg csak trendi "országpipálásnak" tűnik.

Félve még egy kérdés: Magyarországot bejártad már? Itt is van csomó érdekes város és látnivaló. Olcsóbb, jó lenne tapasztalatot szerezni, és talán anyád is hamarabb elengedne. Bár lehet proli gondolatnak tartod...

2018. febr. 17. 19:54
 25/46 anonim ***** válasza:
97%

19:54: teljesen egyetértek. Ma ez nagyon menő, de az esetek 90%-ában semmi értelme.

Pár tipp, hogy anyukád is megnyugodjon, meg te is mehess:

- Ne egyedül menj, legyetek legalább hárman-négyen.

- Legyen veletek egy tapasztalt utazó.

- Remélem nyelveket beszélsz, legalább az angolt.

- Igaz, hogy az ilyen utazáshoz nem kell "sok" pénz, de neki ne vágj pár tízezer forinttal. Nem olcsó hobbi ez, akárki akármit mond.

- Ne egyből egész Európának menj. Szerintem kezdésnek és tapasztalatnak az is elég, ha csak pár országot néztek meg először. Egy Ausztria - Csehország - Lengyelország - Szlovákia kör nem a világ vége és mégis 4 országban jártál.

2018. febr. 17. 20:13
 26/46 anonim ***** válasza:
Ha haverokkal mész akkor anyád helyében áldásom rá, ha egyedül mennél akkor megértem az anyádat. Csak nehogy szervek nélkül találjanak rád a helyszínelők egy szemétdombon.
2018. febr. 17. 21:52
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért nem kell ennyire démonizálni Európát, bár való igaz, én csak a keleti felén járok, de szintén egyedül, low cost formában. Ha anyagilag nem anyukádnak kell finanszírozni, akkor nem gondolom, hogy sokat kéne foglalkozni az engedélyével, elindulsz, aztán ha nem tetszik, hazajössz. Nyilván a nyelvismeret és alap óvatosság elvárt, de hidd el, nem fognak a reptéren migráns hordák várni, hogy elraboljanak. Vagy én nem vagyok elég jó nő a tadzsikoknak, akikkel fél éve élek együtt, de még sosem volt olyan, hogy akár tiszteletlenül szóljanak hozzám. :D
2018. febr. 18. 09:45
 28/46 anonim ***** válasza:
81%

Az itt rettegő válaszolók vajon léptek már ki az utcájukból és néznek mást is a migránsokkal ijesztgető fideszmédián kívül?

Nyugodtan indulj el, én Németországban kószáltam tavaly úgy, hogy menet közben foglaltam le a hosteleket, buszjegyeket, satöbbi, utána meg Olaszországba mentünk ki barátnőimmel.

2018. febr. 18. 09:53
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy ha van rá pénzed, menj. Európa keleti, Ázsia nyugati részét szeretem, ilyen helyeken szoktam utazgatni, nem volt még rossz tapasztalatom. Booking-on szoktam olcsó szállást nézni, de van, amikor ez kimarad. Tripadvisor-ön meg lehet érdekes helyeket, programokat találni.

A múltkor találkoztam külföldi fiatalokkal (Ázsia nyugati részén), akik rendszeresen utaznak a szabadságuk alatt. Volt, aki pl. azt mondta, először a félretett pénze egy részéből vett repülőjegyet, vonatjegyet - pl. éjszakai vonattal lehet szálláson spórolni -, kb. ezek ára határozta meg, hogy merre menjen, aztán szabott magának egy határt, úgy rémlik, napi 25 €, de ez azon a környéken elég is volt. Ebből evett-ivott, megnézett 1-2 belépős helyet, de főleg neten keresett ingyenes múzeumokat, kulturális programokat. Szintén neten keresett ingyenes városnéző túrát, tök jó volt, a végén mindenki annyit adott a vezetőnek, amennyit gondolt. (Egy túrazsákkal utazott, 9 kg volt a cucca.)

Tényleg nagyon sok fiatal utazgat mindenfelé, nem csak tehetősek. Engem a legutóbbi utam teljesen feltöltött élményekkel, energiával, és őszintén azt gondolom, semmivel sem veszélyesebb, mint egyik-másik bp-i BKV-járat.

2018. febr. 18. 11:55
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
A hátizsákos utazás pont nem arról szól, hogy facebookon vagy instán fényezd az egódat, de mindegy.:D Sokkal többet megismernek ezek a fiúk-lányok egy ország, nép kultúrájából, mint azok, akik apu-anyuval elmennek egy szállodába, és szisztematikusan kipipálják az útikönyvben szereplő kötelező látnivalókat vagy azok egy részét, de fogalmuk sincs róla, hogyan élnek a helyiek, mert az 1-2 hét alatt jóformán csak a recepciósokkal találkoznak.
2018. febr. 18. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!