Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi történik, ha meghal az Apukám?

Mi történik, ha meghal az Apukám?

Figyelt kérdés

Édesapámnak sajnos napjai vannak hátra, egy kórházban van. Mi nem tartjuk a kapcsolatot egymással, anyámtól elváltak.

Édesapámnak van egy felesége, 4 éve házasok. Azt tudom, hogy a temettetés sorrendjében a felesége előbb van, mint a gyerek (azaz én).

Kérdésem az, hogy mi történik akkor, ha sem az apám özvegye, sem én (a gyerek) nem tudjuk kifizetni a temetés költségeit?

Ilyenkor mi a menete az ügynek? Eltemetteti az önkormányzat? És ha igen, akkor kin fogják behajtani?

Apám lakását én fogom örökölni, a haszonélvezetet – gondolom, az özvegye.

Mielőtt bárki letorkolna, hogy kötelességem, sajnos nem állok úgy anyagilag. És tudtommal a felesége is nagyon rossz helyzetben van.

Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

2010. jún. 7. 23:04
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Ráadásul egy 17 éves, tanuló gyerekről van szó, nem egy kereső felnőttről.
2010. jún. 8. 00:16
 32/36 anonim ***** válasza:
67%

Nekem ebből az egészből az nem kerek, hogy hogy lehet örökségről meg temetésről beszélgetni itt teljes lelki nyugalommal, amíg ÉL az érintett?? És hogy lehet olyat kijelenteni, hogy hány napja van hátra?

Nekem a számra nem jött soha, hogy mi lesz, ha a hozzátartozóm meghal, pedig nyolcat (!) vesztettem el eddig, és láttam a halálos ágyukon. Ilyen nem szabad/nem illik/nem lehet mondani!

Abszurdum és nonszensz!

2010. jún. 8. 00:30
 33/36 anonim ***** válasza:
Na de itt egy olyan elvált apukáról van szó, aki hosszú évek óta nem tartotta a fiával a kapcsolatot, mert nem volt kíváncsi rá. Csak mivel a mostani élettársa alkoholista csóró, így jogilag a fiának kell eltemettetnie.
2010. jún. 8. 00:34
 34/36 anonim ***** válasza:

"Én nem értem a kérdést, Te fogsz örökölni, de a temetést nem tudod állni???

A válasz megírásának időpontja: ma 00:12"

Mit nem értesz rajta? Az, hogy valaki örököl valamit szerinted azt jelenti egyértelműen, hogy pénze is van? Temetni azonnal kell, ha meghal a hozzátartozód, örökölni meg csak a hagyatéki tárgyalást követően fogsz. Ráadásul a leírt történetben a kérdező apjának van egy új felesége, akinek hasznonélvezete lesz a lakásra, tehát amíg ő él, addig ott lakhat.

Arról meg már nem is beszélek, hogy örökölni adósságot is lehet. Ez esetben neked kell megfizetned az elhunyt életében keletkezett még kiegyenlítetlen tartozásokat. Szóval el ne képzeld, hogy akkora "élmény" az öröklés.

2010. jún. 8. 08:40
 35/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm annak, aki megértette miről van szó, látom hálistennek ők vannak többen.

Az apám ruháit már kiadták a feleségének, az orvosa szerint 3-4 napja van hátra. Felkelni már nem tud, nem ismer fel senkit.

Elnézést, ha még életében tudni szerettem volna, mi vár rám néhány nap múlva.

2010. jún. 8. 12:35
 36/36 A kérdező kommentje:

Egyébként meg igen, az a nonszensz, hogy "örökölni" fogok papíron, majd húsz év múlva talán hozzá is jutok az örökségemhez, de a temetést valóban most kell kifizetni. Azt amúgy a mostani feleségének kéne, de erre semmi remény.

Apámat 17 éve nem érdeklem. Kb. tízszer láttuk egymást, úgy, hogy mind a tízszer én kerestem fel őt.

Még egyszer köszönök mindenkinek mindent, aki segített.

2010. jún. 8. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!