Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi történik, ha meghal az Apukám?

Mi történik, ha meghal az Apukám?

Figyelt kérdés

Édesapámnak sajnos napjai vannak hátra, egy kórházban van. Mi nem tartjuk a kapcsolatot egymással, anyámtól elváltak.

Édesapámnak van egy felesége, 4 éve házasok. Azt tudom, hogy a temettetés sorrendjében a felesége előbb van, mint a gyerek (azaz én).

Kérdésem az, hogy mi történik akkor, ha sem az apám özvegye, sem én (a gyerek) nem tudjuk kifizetni a temetés költségeit?

Ilyenkor mi a menete az ügynek? Eltemetteti az önkormányzat? És ha igen, akkor kin fogják behajtani?

Apám lakását én fogom örökölni, a haszonélvezetet – gondolom, az özvegye.

Mielőtt bárki letorkolna, hogy kötelességem, sajnos nem állok úgy anyagilag. És tudtommal a felesége is nagyon rossz helyzetben van.

Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

2010. jún. 7. 23:04
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sajnálom apukádat! :-( Nagyon szomorú dolgok ezek, amiken nem lehet napirendre térni! :-(

Szóval én úgy tudom, hogy igaz, hogy van ez a sorrend, és Te vagy a második helyen. Szóval a nőt előveszik, nincs pénze, Te jössz. Te pedig vagy olyan okos, szerintem, hogy végigvidd az ügyet! Menj be az önkormányzathoz, és kérj segítséget. De szerintem be lehet előzni a nőt, és intézkedhetsz magadtól is, amennyiben elmúltál 18!

A házra fogják terhelni, valószínű kamat is lesz, de ha eladod, figyelj arra, hogy időben kifizesd!

23L

2010. jún. 7. 23:35
 22/36 anonim ***** válasza:

Szia!

Igazan nincs mit, szerencsed volt, pont online volt a srac msn igy le is tamadtam.

2010. jún. 7. 23:35
 23/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm. 17 vagyok még.

Eladni biztos nem fogom, nem is tehetem, hisz a haszonélvezet az özvegyéé lesz, azaz amíg ő él, semmit se tehetek a lakással, de nem is akarom bántani őt. Van neki elég baja.

2010. jún. 7. 23:36
 24/36 anonim ***** válasza:
Ha még tanulsz, ráadásul nagykorú sem vagy, akkor a normális az lenne, hogy anyukád állja helyetted a temetés költségét. Teljesen felesleges az örökségre ráterheltetni. Nekünk tavaly halt meg egy nő ismerősünk, őt is a volt férje temettette el, mert élettársa/házastársa nem volt, a gyerekeinek meg nem tellett rá.
2010. jún. 7. 23:40
 25/36 A kérdező kommentje:

Anyukám hallani sem akar semmiről. Sem apámról, sem az egész dologról. (Egyébként én megértem, mert tudom, miken ment keresztül mellette). Ráadásul azt mondja, terheljék csak rá a lakásra, vagy hajtsák be a mostani feleségén, mi köze neki az elvált férje dolgaihoz? (ebben speciel igaza van).

Itt most azon lenne a hangsúly, hogy az apám jelenlegi felesége (aki továbbra is marad a lakásban, mint eddig), teljesen kivonja magát a dolgok intézéséből. Én öröklök egy lakást, amivel úgyse tudok mit kezdeni, mert a felesége benne marad, de a költséget meg álljam én. (ismét elmondom, állnám, ha tehetném, annak ellenére, ami történt velünk).

De ha ráterhelik a lakásra, akkor felőlem maradhat is rajta kamatokkal együtt. Ki tudja, mikor lesz ebből lakás eladás. Lehet, hogy még húsz év múlva sem. A nő még csak 50 éves. (és van egy új pasija, már most!! apám pedig még él). :(

2010. jún. 7. 23:45
 26/36 anonim ***** válasza:
Apukád munkahelyén is érdeklődhettek. Amikor tavalyelőtt meghalt a nagyapám, kapásból két olyan intézmény is jelentkezett, ahol élete folyamán dolgozott, hogy saját halottjukként ők akarják eltemettetni.
2010. jún. 7. 23:45
 27/36 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs hol dolgozott az apám, már ha egyáltalán dolgozott az utóbbi években. Nem hinném, hogy kapkodnának érte, hogy segíthessenek, de ötletnek jó, köszönöm!
2010. jún. 7. 23:46
 28/36 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettetek, köszönöm. Hát igen, ilyen bonyolult az én "családom". :( Jó annak, akié teljes és "normális". Jóéjt mindenkinek!
2010. jún. 7. 23:48
 29/36 anonim ***** válasza:
0%
Én nem értem a kérdést, Te fogsz örökölni, de a temetést nem tudod állni???
2010. jún. 8. 00:12
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

00:12

Írta, hogy csak papíron örököl, de az örökségéhez (lakáshoz) még évtizedekig nem jut hozzá, mert az apja jelenlegi élettársának haszonélvezete van.

2010. jún. 8. 00:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!