Mi történik, ha meghal az Apukám?
Édesapámnak sajnos napjai vannak hátra, egy kórházban van. Mi nem tartjuk a kapcsolatot egymással, anyámtól elváltak.
Édesapámnak van egy felesége, 4 éve házasok. Azt tudom, hogy a temettetés sorrendjében a felesége előbb van, mint a gyerek (azaz én).
Kérdésem az, hogy mi történik akkor, ha sem az apám özvegye, sem én (a gyerek) nem tudjuk kifizetni a temetés költségeit?
Ilyenkor mi a menete az ügynek? Eltemetteti az önkormányzat? És ha igen, akkor kin fogják behajtani?
Apám lakását én fogom örökölni, a haszonélvezetet – gondolom, az özvegye.
Mielőtt bárki letorkolna, hogy kötelességem, sajnos nem állok úgy anyagilag. És tudtommal a felesége is nagyon rossz helyzetben van.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Szia!
Nagyon sajnálom apukádat! :-( Nagyon szomorú dolgok ezek, amiken nem lehet napirendre térni! :-(
Szóval én úgy tudom, hogy igaz, hogy van ez a sorrend, és Te vagy a második helyen. Szóval a nőt előveszik, nincs pénze, Te jössz. Te pedig vagy olyan okos, szerintem, hogy végigvidd az ügyet! Menj be az önkormányzathoz, és kérj segítséget. De szerintem be lehet előzni a nőt, és intézkedhetsz magadtól is, amennyiben elmúltál 18!
A házra fogják terhelni, valószínű kamat is lesz, de ha eladod, figyelj arra, hogy időben kifizesd!
23L
Szia!
Igazan nincs mit, szerencsed volt, pont online volt a srac msn igy le is tamadtam.
Köszönöm. 17 vagyok még.
Eladni biztos nem fogom, nem is tehetem, hisz a haszonélvezet az özvegyéé lesz, azaz amíg ő él, semmit se tehetek a lakással, de nem is akarom bántani őt. Van neki elég baja.
Anyukám hallani sem akar semmiről. Sem apámról, sem az egész dologról. (Egyébként én megértem, mert tudom, miken ment keresztül mellette). Ráadásul azt mondja, terheljék csak rá a lakásra, vagy hajtsák be a mostani feleségén, mi köze neki az elvált férje dolgaihoz? (ebben speciel igaza van).
Itt most azon lenne a hangsúly, hogy az apám jelenlegi felesége (aki továbbra is marad a lakásban, mint eddig), teljesen kivonja magát a dolgok intézéséből. Én öröklök egy lakást, amivel úgyse tudok mit kezdeni, mert a felesége benne marad, de a költséget meg álljam én. (ismét elmondom, állnám, ha tehetném, annak ellenére, ami történt velünk).
De ha ráterhelik a lakásra, akkor felőlem maradhat is rajta kamatokkal együtt. Ki tudja, mikor lesz ebből lakás eladás. Lehet, hogy még húsz év múlva sem. A nő még csak 50 éves. (és van egy új pasija, már most!! apám pedig még él). :(
00:12
Írta, hogy csak papíron örököl, de az örökségéhez (lakáshoz) még évtizedekig nem jut hozzá, mert az apja jelenlegi élettársának haszonélvezete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!