Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok hogy működik a családi...

Nálatok hogy működik a családi élet, a háztartás vezetése?

Figyelt kérdés

Nálunk otthon az volt, hogy anyukám látástól mikulásig takarított meg főzött stb, és ha mégsem volt csillogó-villogó rend, akkor panaszkodott, hogy ő milyen szar háziasszony. Ja, és munkahelye is van, tehát nem otthon van egész nap, hogy más dolga ne legyen. Húgomnak is van már családja, detto ugyanezt csinálja ő is. Én mondtam nekik, hogy a helyükben nem csinálnám ezt, amit a család szépen lefordított úgy, hogy én otthon egy szalmaszálat se lennék hajlandó keresztbe tenni... szó sincs erről! Vagy pedig megkapom, hogy "de, hidd el, te is ugyanígy csinálnád" meg "ez a nők sorsa" stb.

Van egy ismerős házaspár, náluk való igaz, nem mindig tiptop a lakás, viszont élik az életüket, sokat dolgoznak, de esténként nem a tévé előtt punnyadnak hullafáradtan, hanem beszélgetnek a gyerekeikkel (óvodás-kisiskolás gyerekeik vannak). Sokkal lazábbak, mint a mi családunk. Nekem az ő példájuk valahogy jobban tetszik, mint az otthoni...

2018. jan. 26. 13:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
A férjem is vasal,és nem meleg,es nem is Anyatejfogyasztó a herefejlesztőben otthon..
2018. jan. 29. 10:17
 22/22 anonim ***** válasza:
62%

Úgy kell háztartást vezetni, hogy legyen hozzá egy szigorú menetrend. De az a percre pontos. A rend megtartásának legfontosabb alapja, hogy ha valami kilöttyen, azonnal fel kell törölni. Ha valamit elmozdítunk azt amint nincs rá szükség, vissza kell tenni a helyére, és mindennek legyen helye. Minden nap kell mosni, mert így kevesebb ruhát kell egyszerre kimosni, vasalni, hajtogatni. Kísérletezni kell, hogy melyik ruhán nem látszódik, ha nincs kivasalva. És a porszívózásról van szó, azt nagyon fontos belátni, hogy ha ügyelünk a padlóra (csak az étkezőben eszünk, külön benti papucsunk van), akkor nem kell minden nap. És nagyon jó tanács: a port ne töröljük, hanem vegyünk a porszívóra szőrös fejet, és szívassuk fel. A konyha pedig nálunk szent hely. Itt várok el egyedül segítséget a gyermekeimtől: zöldséget pucolnak. Mindig előre kikészítek mindent, kimérve. És az edény soha nem rakom a mosogatóba, hanem rögtön a mosogatógépbe. Alapvetően nem szeretem az ekkora " luxust", de ez nagyon sokat segít. A fürdőszobában meg csak akkor kell takarítani, ha kell, ez olyan 10-15 naponta van. A szennyes ruhák között egyszerűen nem vagyok hajlandó turkálni, ezért nálunk 6 szennyeskosár van. Az udvar viszonylag könnyű eset, ott csap sepregetni kell, meg a virágokat locsolni. Mások bevásrló listát írnak, én egy füzetet vezetek, hogy mi fogyott el. És csak hetente egyszer vásárolok.

Dühít, hogy sokan nem tartanak ütemtervet, és így gyakorlatilag több munkát csinálnak maguknak, ami fárasztóbb és több idő. Manapság divat megalázónak, meg rabszolgamunkának titulálni a háztartás vezetését, pedig nem az, sőt nagyon hálás feladat, és a férjem és a gyermekeim tisztelnek érte. És van, aki azt mondja, hogy vezetne ő háztartást, ha nem dolgozna, de ha én dolgozom, megcsinálom a házimnukát, és még így is van időm magamra, és a családomra. Mindenre van idő, ha van időbeosztás.

2019. jan. 1. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!