Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok hogy működik a családi...

Nálatok hogy működik a családi élet, a háztartás vezetése?

Figyelt kérdés

Nálunk otthon az volt, hogy anyukám látástól mikulásig takarított meg főzött stb, és ha mégsem volt csillogó-villogó rend, akkor panaszkodott, hogy ő milyen szar háziasszony. Ja, és munkahelye is van, tehát nem otthon van egész nap, hogy más dolga ne legyen. Húgomnak is van már családja, detto ugyanezt csinálja ő is. Én mondtam nekik, hogy a helyükben nem csinálnám ezt, amit a család szépen lefordított úgy, hogy én otthon egy szalmaszálat se lennék hajlandó keresztbe tenni... szó sincs erről! Vagy pedig megkapom, hogy "de, hidd el, te is ugyanígy csinálnád" meg "ez a nők sorsa" stb.

Van egy ismerős házaspár, náluk való igaz, nem mindig tiptop a lakás, viszont élik az életüket, sokat dolgoznak, de esténként nem a tévé előtt punnyadnak hullafáradtan, hanem beszélgetnek a gyerekeikkel (óvodás-kisiskolás gyerekeik vannak). Sokkal lazábbak, mint a mi családunk. Nekem az ő példájuk valahogy jobban tetszik, mint az otthoni...

2018. jan. 26. 13:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%

Hát nézd, vannak, akiknek ez megfelel és szeretik. Ha a te rokonaid emiatt utálnak nők lenni, akkor ez valamilyen tanult tehetetlenség lehet. Emiatt pedig én nem hibáztatnám őket. Egy lépés innen az, hogy azt verik, aki hagyja.

Sajnos a negatív minták beivódnak. A tesód sem csicskának született, eltanulta anyukádtól. Ő meg a saját anyukájától. Ezek sokkal összetettebb dolgok annál, hogy vállat rántsunk, hogy ő akarta. Mert ez így szépen el lehet magyarázni neki, meg is érti, de van benne egy olyan jobb szó híján "defekt", ami miatt nem tud e szerint cselekedni.

Bennem is vannak ilyen félelmek. Anyukám mindig főzött, és nem hagyták el. Akkor ha kiszolgálom a páromat, nem hagy el? 10 évesen is azzal zaklattak, hogy ha nem tudok főzni, nem lesz férjem. Persze logikusan végig tudom gondolni, hogy nem vagyok cseléd. De lehet, hogy ha abba a helyzetbe kerülök, az leszek. Minden akaratom ellenére. Én is szeretnék olyan erős nő lenni, aki csak simán lenézi a gyengébbet és mindig jól reagál, nem áll le előtte egy csomót tanakodni.

2018. jan. 26. 14:59
 12/22 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, tökéletesen értem, hogy mire gondolsz. Anyám ugyanezt csinálta/csinálja (árad belőle a panasz, hogy reggeltől-estik dolgozik és kiszolgálja apámat - aki minden reggel ágyba kéri a kávét, másképp nem hajlandó felkelni), aztán meg boci szemekkel kérdezi, hogy "lányom mikor mész már férjhez"? Ilyen emberhez, és ilyen szerepben soha... Egyébként a nagy baj az, hogy ha minden ember empatikus és önzetlen szent lenne, még akkor is sz.r dolog lenne nőnek lenni. Nekem eléggé húsba vág, hogy nem vagyok magasabb és erősebb (így sokmindenről le kell mondanom, amit szeretnék), és a reprodukciónál is a nő viszi a vásárra a bőrét illetve az egészségét (a minimum a hónapokig nem alvás, lábdagadás, fáradékonyság, aranyér, hányás-hányinger napi szinten, nem beszélve a szülésről/szoptatásról, de már az egész roha.dás menstruáció is olyan, hogy nem hiányzik a hátam közepére sem). Lehet szörnyülködni, hogy milyen vagyok, meg köpködni is lehet, de legalább nem hazudok magamnak. Ha megkérdeznének 100 nőt, hogy kipróbálná-e a férfi létet, illetve 100 férfit, hogy kipróbálná-e nőként, szerintem elég egyértelműek lennének az arányok. Amiért sok nő is beleáll ebbe, az szerintem az önigazolás. Fájdalmas dolog szembesülni a ténnyel, hogy nőnek születni büntetés, külön-külön a biológia és a társadalom miatt is. Egyszerűbb az embernek meggyőzni magát, hogy ez "jó", és elvárni másoktól is, hogy ugyanígy lássák. Ha egy "mártír" nő elfogadná, hogy nem mártírként is lehet élni, akkor szembesülne vele, hogy részben magának is köszönheti a boldogtalaságát.
2018. jan. 26. 15:08
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
Előző minden szavad igaz. Ha itthon nem vették volna el a reprodukcio feletti emberi jogot a Férfiak 90 % A nők 70 % holnap megmüttetné magát. A gyerekvállalás is szokszor a társadalmi nyomásra megy végbe v mi érdekből ,mikozben ugy van vele Anya meg Apa mint a zsiráffal az állatkerben h szép szép de otthonra nem kéne hát igy is bánnak a gyerekkel.kb porfogo,18 éves kotráig fejpénz utána takarodjon. Meg a gyerek nem ment meg szar kapcsolatot csak bevégzi..
2018. jan. 26. 15:13
 14/22 anonim ***** válasza:
8%
Ez a kérdés is csak egy ócska provokáció. A nő dolga a háztartás vezetése pont
2018. jan. 26. 16:32
 15/22 anonim ***** válasza:
74%
Sajnos igaza van a 11esnek. Nálunk a nagymamám egész nap robotolt, ő takarított főzött egész nap közben meg ha valami kellett papának abban is intézkedett sokszor még a körmét is ő vágta. Anyukámnak mindig az volt tanítva hogy ki kell szolgálni a férfiakat. A nagybátyám kb 30 éves koráig a nagyszüleimmel élt és ő is mindig ki volt szolgálva. Anyukám már egy fokkal jobb de ő is egész nap robotol majd martirkodik hogy ő mennyi mindent csinál. Hozzá tenném hogy feleslegesen teljesen mert én még a testvéreim amég ott laktunk kiszolgáltuk magunkat és eltakarítottunk magunk után. Most meg már csak 2en vannak de mindig meg kell hallgatni hogy mennyi mindent csinál.
2018. jan. 26. 17:03
 16/22 anonim ***** válasza:
61%
A nő dolga a háztartás vezetése pont. A férfi é meg család eltartása lenne de manpság nekik büdösebb a munka és Anyatejet szivnak 30 felett is. Lehet megforditani ezt. Amúgy némelyik férfi alapból forditva ül a lovon aztán néz h rajta kivül mindenkinek van nő ,társ az életében csak épp őt kerülik el messzire..
2018. jan. 26. 17:16
 17/22 anonim ***** válasza:
40%

inkább én vezetem a háztartást, páromat nem vetem be, max porszívás vagy mosás elindítása, teregetés. neki jutott a kerti munka.

de nem szakadok bele. egy héten egyszer van "nagytakarítás", amikor porszívózok, felmosok, kisikálom a fürdőt, wc-t, port törlök. hétköznap csak ilyen szintfenntartás. felseprek, ha serceg a papucsom alatt a homok, lesikálom a tűzhelyet, meg ilyen apróságok. mindezt főzés mellett.

2018. jan. 27. 12:41
 18/22 anonim ***** válasza:
75%

A férjem a kinti munkákat végzi, én a bentit. Ha megkérem segít és közösen látjuk el a kisfiunkat a kezdetektől. Másfél éves a kicsi, 1 éves koráig minden egyes nap főztem. De ahogy nő egyre többet igényli a közös játszást és a vele való foglalkozást, rossz alvó is, jó ha napi 5-6 órát alszok. Tanulok is. Így kitaláltuk, hogy inkább rendeljünk hétköznapra ebédet, vacsorát meg vmi hideget/mirelitet/marad az ebédből. Valamint rengeteg mosnivalónk van, vettünk egy szárítógépet. Sokkal egyszerűbb dolgom van, nem kell sokat mosogatnom, nem kell annyiszor zsíroldózni, törölgetni meg hasonlók. A nagy bevásárlás is elvileg kikapcsolódásnak indult, de mindig hulla fáradtan jöttünk haza. Mióta rendelünk valóban kikapcsolódás, mert csak apróságokat kell venni. A másik, hogy így olcsóbb is az étel. A főzéshez rengeteg sajtot, főzőtejszínt, tejfölt, olajat, tojást használtam. Nem beszélve a sok mosogatószerről meg papírtörlőről. Így nem is pazarlunk.

Egyébként rendet tartok napi szinten mindenhol (porszívózok, elpakolok), de az alaposabb takarítást beosztom (hétfő-konyha, kedd-fürdőszoba, szerda-nappali, csütörtök-gyerekszoba, péntek-hálószoba, hétvége pihenés). Anyósom még mindig túlzásokba esik: naponta kétszer mos fel, minden nap takarìtja a fürdőszobát (nem rendet rak), naponta legalább háromszor sepri le a járdát, ősszel folyamatosan szedi a falevelet. Anyukám már leszokott a rendmániáról, csak hétvégén takarít. Ja és mindketten főznek minden nap többfélét (nem tudjuk kinek mikor ketten-ketten vannak). A szüleim holnapi menüje: húsleves, rántott csirkemell, rántott sajt, sült csirkecomb, köretnek rizs és burgonyapüré, valamint minden vasárnap sütit süt, hogy holnap mit fog nem jelentette be.

2018. jan. 27. 13:46
 19/22 anonim ***** válasza:
93%
Az a nő, aki választ magának egy mozgássérült, értelmi fogyatékos férfit, aki csak herét lógatni, meg a kanapét lyukasra fingani jár haza, az meg is érdemli a sorsát. Ritkaság számba megy Magyarországon, de azért akadnak olyan férfiak, akiknek nincs lebénulva a kezük és fel tudják szelni a paradicsomot, hova tovább mosást is be tudnak rakni sőt (most mindenki kapaszkodjon meg!), akár ki is vasal. Az én párom is ilyen, más nem is kellene, inkàbb maradnék egyedül, minthogy egy magatehetetlen óriáscsecsemő rabszolgája legyek. Aki önként és dalolva belemegy ebbe a szerepbe, az meg is érdemli. Az elején tisztázni kell a viszonyokat - ha ez elmarad, akkor nem 30 év után kell felócsudni, hogy hát ez nem is annyira buli.
2018. jan. 29. 09:09
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
aki vasal az homokos
2018. jan. 29. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!