Családtag öngyilkosságát hogy lehet feldolgozni?
Unokatestvérem karácsonykor lett öngyilkos, 28 évesen. Semmi előjele nem volt se régen se mostanában, rendben volt az élete, vidám és mosolygós volt, azóta se sejti az okát a családja.
A gyásszal magával már mindenki megbirkózott a családban, ez viszont más, ez sokkolt mindenkit... nem értjük, és valószínűleg soha nem is fogjuk megérteni az okát.
Ezt hogy lehet feldolgozni?
Nagyon sajnálom, ami az unokatestvéreddel történt. Szerintem feldolgozni nem lehet, megtanulhatunk vele együtt élni, beletörődünk a helyzetbe, de elfelejteni nem tudjuk, elfogadni sem. Beletörőünk lelkileg, ez idővel erősebbé teszi majd az embert.
Viszont az, hogy előjelét nem láttátok, van amikor csak úgy megtörténnek a dolgok, de (nem rosszindulatból írom) példaértékű élet nincsen senkinek sem. Biztos történt valami amiről senki sem tudott, lehet még a felesége sem.
Nem mindig mutatja ki az ember mit érez, vagy éppen mit gondol. Sokáig magában tarthatta, senkinek sem beszélt róla... Igazából találgatni lehetne, hogy mi történhetett és mi nem, ennek értelme szerintem már nincs, helyzeten nem változtat semmit.
Részvétem a hozzátartozóknak! Az ember a fejében tud a legnagyobb kelepcébe esni, ha valami elhatalmasodik rajt, bármilyen csalódás, trauma rosszul való feldolgozása juttathatja el az embert az öngyilkosságig ha nem kezeli az adott gondot
Én is, és szerintem sok mindenki életében van egy olyan fázis amikor megfordul a fejünkben az öngyilkosság, és minél többet gondolunk erre annál jobban be is vonzzuk, nem szabad!!!!!!!!!
Feldolgozni? nem lehet, elfogadni kell!! gondolj arra ha most elhagyod magad ez miatt gyötröd magad, munkában is nem tudsz odafigyelni... és ha pl, buszsofőr vagy és a te figyelmetlenséged miatt halt meg 28 ember, akkor eheted magad később ők miattuk is! tényleg nem rossz szándékból írtam, ilyen az élet!
Sok erőt kívánok neked!
Köszönöm!
Közeli volt a kapcsolatunk, volt már, hogy voltak problémák az életében, mindig tudtunk róla, összetartó család vagyunk, megbeszéltük mindig, kinek mi baja van...
A saját házuk padlásán akasztotta fel magát, elég egyértelműnek tűnik :( Baleset nem lehetett, a rendőrök voltak kint helyszínelni, mikor megtalálta a felesége, gondolom ők rájönnének, ha idegenkezűség lenne a dologban, bár én ilyenről még nem hallottam, hogy valaki felhurcol egy embert annak a saját padlására, és felakasztja... :(
Így egyértelmű, hogy valami gond lehetett.
Részvétem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!