Ilyenkor nem annak kellene az elsőnek lennie, hogy lakást vegyünk a gyereknek?
A párom most örökölt, két közös gyermekünk van. Egyikük egyetemista, albérletben él Pesten, a másik még általános iskolás. A párom mindkét gyereknek itt, vidéken akar venni lakást, amit valószínűleg nem fognak használni, ki akarja adni ezeket, hogy ebből bevételünk legyen.
Én ezzel nem értek egyet, hiszen ha a nagyobb kap egy lakást, oda majd a kicsi is költözhet, ha ő is egyetmista lenne. Ti mit gondoltok?
Ez egyszerű matek. Ki kell számolni, melyik éri meg jobban.
Én nem tudom, mennyi pénzről, melyik településről, miylen négyzetméterárakról van szó, de szerintem az a verzió térül meg jobban, amit a párod kitalált.
Te meg érzelmi alapú döntést szeretnél hozni.
Kedves Kérdező!
Nem tudom mennyi pénz,de én úgy gondolom,hogy
-ha nem elég a pénz ahhoz,hogy Pesten 2 lakás,
akkor 2 lakás ahol a férjed mondja, és kiadni
-minkét bevételt lakáskasszába fizetni vagy
-egyik bevételt nagyobb gyereknek adni albira,másikat lakáskasszába kicsi gyerek részére vagy
-1 lakás pesten SAJÁT NÉVRE, ahol most a nagy lakhatna,idővel a kicsi is,viszonyt szerintem ez a legrosszabb hisz így nem gyarapszik a pénz.
Én vennék két kicsit, a nagyot koleszba küldeném, hülye, aki manapság albizik, hacsak nem szobát bérel..
A két lakást kiadnám drágán, vennék belőle hitelre egy 3. Lakást, amit szintén kiadnék.
Így a 300 ezer ft körüli bevétel simán fedezné a hitelt, a nagynak meg a kicsinek pedig minimálisan emelném az életszínvonalát. Ha a nagy befejezi a sulit, vagy letesz egy diplomát, vagy állást szerez(nem munkát) és nem fejezi be az egyetemet, tehát akárhogy is, de már letett valamit az asztalra, akkor megkaphatja az egyik lakást.
Ugyanígy a kicsivel is.
Biztos nem adnék csak egy gyereknek valamit. Ismerősöm így járt. A báttyának arany élete volt, hajója meg egyetemei meg luxuscikkei, aztán jött a csőd és a fiatalabb tesónak semmi nem jutott..
Szerintem, ha valóban ki tudjátok adni arrafelé, a kiadható ingatlan jó ötlet. Jó bevételi forrás, ezt össze lehet rakni későbbre, lehet mindkét gyereknek lakáskasszát nyitni, ami nagyon jó befektetés lakáscélból (nem vagyok ügynök, nekem nagyon bejött a dolog saját lakás vásárlásakor).
Ha két gyerek van, egyformán célszerű segíteni őket, nem rásózni őket egymásra. A szüleim annyit segítenek nekem lakásügyben, mint öcsémnek, és ez így fair. Nekem már van lakásom, öcsémnek pedig gyűjtik a pénzt, hogy legyen neki is, amikor úgy dönt, nem lenne jó neki az én lakásomban, mert eleve más településen dolgozik, és van, amikor külföldre is utaznia kell a munka miatt, így jobb neki az albérlet most, főleg, hogy a cégtől erre albérlet támogatást is kap.
Mellesleg az örökség az örökös magánvagyona, és ő dönt róla egyedül, akkor is, ha hülyeséget csinál, de szerintem nem gondolkodik rosszul, csak aztán fialtassátok a pénzt, ami az albérletből bejön. :-)
Nem kell egyteértened, az ő pénze. Ha lóversenyre költené, abba se szólhatnál bele.
Szerintem amúgy ez a legjobb döntés, amit hozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!