Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a nők, akik gyerek...

Azok a nők, akik gyerek szülés után soha nem mennek vissza dolgozni, azok hogyan nem tudnak aggódni a jövő miatt?

Figyelt kérdés
Nagyon sok nő úgy dönt, hogy nem dolgozik, inkább szül 2-4 gyereket és a férjükkel tartatják el magukat. De a jövőben bármi megtörténhet. Meghalhat a férj vagy le is léphet, vagy szimplán válással záródik le a házasság, de munkanélküli is lehet a férj. Az ilyen nők nem aggódnak emiatt és egy kicsit se gondolják, hogy az otthon ülés helyett inkább tenniük kéne valamit, nehogy megszívják? Miért jó anyagilag valakitől ennyire függni?

2017. dec. 19. 19:03
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
63%

"Nagyokos, ha a férj dolgozik és semmit nem segít be a napi teendőkbe és még rokon sincs aki ingyen segítsen, te hogy oldanád meg az ovit, iskolát, háztartást napi 8 órás bolti eladó, gyári munkás stb. munkahely mellett?"

Én úgy értelmeztem, a kérdésben olyan házaspárokról volt szó, ahol közös gyerek van. Tudod, ahol a férj nemcsak férj, hanem a gyerekek apja is, ezért azzal, hogy a gyerekkel foglalkozik, nem "segít", mint egy jó fej idegen, hanem a dolgát végzi mint szülő. Gondolom, te egyedülálló anyák új férjéről beszéltél, de azoknál is elég gáz, ha nem vesznek részt a párjuk gyerekének a nevelésében.

2017. dec. 20. 21:04
 22/26 anonim ***** válasza:
52%

"Azért ez a két mondat erősen ellentmond egymásnak, ugye érzed? Kb. mintha éhes lennél, én meg azt mondanám, nekem semmi szükségem arra, hogy te egyél :D"

Én csak azt írtam, hogy nem volt szükséges, hogy anyukám dolgozzon. Ettől függetlenül dolgozhatott volna, de apukám mondta, hogy 7 gyerek mellett így is le van terhelve. Apukám havi nettó keresete az egekben volt. Legújabb Mercedesszel ment mindig. Amúgy stabil házasság volt az övék. Válás soha nem merült fel.

2017. dec. 20. 21:17
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
21-esnek. Egyetértek, de azt látom, hogy nagyon sok családnál a férj egész nap távol van, dolgozik és a pénzen kívül semmivel nem járul hozzá a gyerekekkel kapcsolatos teendőkhöz. Én fuvarozom a gyerekeket oviba, suliba és haza , de 90%-ban az anyuka csinálja ugyanezt és néhány nagyszülő . Az lenne az optimális, ha a szülők megosztanák a feladatokat, de lássuk be a családok többségénél a nőkre sokkal több hárul . Van néhány olyan férfi ismerősöm aki még életében nem végzett semmilyen házimunkát.
2017. dec. 21. 08:15
 24/26 anonim ***** válasza:
46%
#30: A szövegértésed ez esetben nulla.
2017. dec. 21. 08:23
 25/26 anonim ***** válasza:
46%
#20 akart lenni. Félrenyomtam.
2017. dec. 21. 08:23
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
#25 Azért gondolod így, mert a "szüksége van"-t úgy értelmezed, hogy "anyagilag van szüksége valamire". Persze megértem, hogy szellemi szükségletei nem mindenkinek vannak, pl. neked ezek szerint nincsenek.
2017. dec. 22. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!