Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a nők, akik gyerek...

Azok a nők, akik gyerek szülés után soha nem mennek vissza dolgozni, azok hogyan nem tudnak aggódni a jövő miatt?

Figyelt kérdés
Nagyon sok nő úgy dönt, hogy nem dolgozik, inkább szül 2-4 gyereket és a férjükkel tartatják el magukat. De a jövőben bármi megtörténhet. Meghalhat a férj vagy le is léphet, vagy szimplán válással záródik le a házasság, de munkanélküli is lehet a férj. Az ilyen nők nem aggódnak emiatt és egy kicsit se gondolják, hogy az otthon ülés helyett inkább tenniük kéne valamit, nehogy megszívják? Miért jó anyagilag valakitől ennyire függni?

2017. dec. 19. 19:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

Én elmegyek dolgozni a GYES lejártával, de én akartam így. Férjem nem. Te meg nagyon el vagy tájolva. Van életbiztosítás, megtakarítás és ne soroljam már, mennyi lehetőség... Azt hiszed, ha nincs munka, akkor biztosan semmi sincs? Te hogy a jó büdös búbánatba' látsz bele az ő helyzetükbe? Az a nő lehet, hogy ezerszer jobban ki van biztosítva, mint te valaha leszel... Magánügy.

Nem szeretem az olyan embereket, akik rosszindulatúan másokkal vannak elfoglalva. Nem kell tagadni, mindig lerí. Attól, hogy te robotolsz és másokat szidsz, nem lesz jobb életed. Minden rossz visszaüt, tanuljátok már meg...

2017. dec. 19. 21:10
 12/26 anonim ***** válasza:
24%
Ezt a kérdést felteheted egy végzős középiskolásnak is, hogy miért nem tanul annyira az érettségire, hogy orvosnak menjen. Sokkal jobban keresne. Hiszen sok eladói végzettséggel rendelkező ember van most munkanélkülin, orvosból meg ez a szám vélhetőleg 0. Most jönnek sokan azzal, hogy "hát nem volt lehetőségem nekem" holott az iskolai könyvtár ingyenes és az egyetemi képzés is. Az legtöbb ember viszont túl kényelmes ahhoz, hogy folyamatosan éjszakákig tanuljon. Van aki csak egy kicsit kényelmes, míg más jobban. Nők közt is van aki inkább szül még egy gyereket, hogy dolgozni ne kelljen. Ha megtörténne a baj, akkor majd ahogy a lusta diák a kormányt, úgy a lusta nő majd a férjét szidja.
2017. dec. 19. 22:21
 13/26 anonim ***** válasza:
73%
En sem ertem, en sem ereznem igy magam egesznek. De miert kell mindig a masok dolgaval torodni? Egyebkent meg eleg sokaig igy mukodott a vilag. A ferfi hozta a penzt, az asszony dolga volt haztartas, a csaladi tuzhely melegen tartasa.
2017. dec. 19. 22:28
 14/26 anonim ***** válasza:
71%
#13 a világ nagy részén sokáig földmávelésből élt a népesség nagy része. Családi gazdaságok voltak, ahol mindenki dolgozott és a megtermelt javak az egész családé voltak. A szegények elmentek napszámba, férfiak, nők vegyesen. Az iparosoknál szintén besegített az egész család, a gyárak megjelenésével a szegényebb embereknek még a kisgyerekei is dolgoztak, nemhogy otthon maradt volna az asszony... Nem bánom, hogy a konzervatívoknak a "férj dolgozik, az asszony meg otthon marad háttérnek" családmodell az ideál, de ne áltassátok magatokat azzal, hogy a történelem nagy részében ez nem csak egy nagyon szűk rétegre volt igaz.
2017. dec. 19. 22:37
 15/26 anonim ***** válasza:
73%

Nekem anyum nem dolgozott, sokat küzdött azért, hogy dolgozzon, de apám nem engedte, mivel 7-en voltunk gyerekek és így is volt bőven munka! Ritkán veszekedtek, de minden konfliktus téma ez volt, anyukámat nagyon frusztrálta, hogy nem mehetett dolgozni. Főállású anya volt. Az más kérdés, hogy apukámnak milliós fizetése volt, halálukig nagyon-nagyon jól megéltek. Nagyon jól megéltünk. 1990 után megharmincszorozódott apukám havi bére. Tegyük hozzá azért, hogy nagyon jó üzleti vénákkal volt megáldva, haláláig dolgozott, ő nem bírta munka nélkül.

Nem volt szükség arra, hogy anyum dolgozzon. Egyébként meg osztom az egyik válaszoló véleményét, hogy akkor miért nem megy mindenki orvosnak, aki elégedetlen???? Feltétel nélküli tisztelet-felnéznek rád- pénz- legelismertebb szakma. MI KELL MÉG???

2017. dec. 19. 23:04
 16/26 anonim ***** válasza:
80%

Nagyokos, ha a férj dolgozik és semmit nem segít be a napi teendőkbe és még rokon sincs aki ingyen segítsen, te hogy oldanád meg az ovit, iskolát, háztartást napi 8 órás bolti eladó, gyári munkás stb. munkahely mellett? Valószínű ezek a nők nem sokkal tudnának többet keresni, mint amiből kifizetnék a babysittert és akkor fel tehetnél még egy kérdést hogy ennek mi az értelme?

Egy fogorvosnő, bankvezetőnő , ügyvédnő megoldja takarítónővel, babysitterrel a mindennapokat, de az emberek többségénél ez nem lehetséges. Ismerek pár ilyen családot az iskolából, oviból a nő, ha akarna sem tudna munkahelyre járni . 45F

2017. dec. 20. 08:27
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de nem is érdekel, mert az ő dolguk. Gondolom a férj és a feleség megbeszélték, hogy ők így fognak élni. Tehát nem értem, hogy jön ahhoz bárki, hogy ebbe beleszóljon, beleokoskodjon. Mndenki foglalkozzon a saját családjával, ne máséval.
2017. dec. 20. 08:34
 18/26 anonim ***** válasza:
86%

"A nők többsége társfüggő. Aztán ha nyakukba szakad a való élet és a nyomor, akkor sírnak. Én nem szülök, és nem függök senkitől semmilyen formában.

35N"

Ezt már egy párszor leírtad. Vicces, hogy arra vagy büszke, hogy a kutyának se kellesz.:D Képzeld, sokan vannak, akik gyerek mellett se függenek senkitől.

Kérdező, nem bírsz már felülkerekedni a frusztrációdon? Naponta kiírsz egy kérdést nem dolgozó anyákról, hol ilyen, hol olyan körítéssel. keress már valakit, aki neked is csinál egyet, hátha végre megnyugszol.

2017. dec. 20. 08:41
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki másképp gondolkodik a saját jövőéről. Ha inkább a családot helyezi előtérbe a munka helyettm, az az ő saját döntése. Nekem is fontos lesz majd a család, de előtte el kell végeznem az egyetemet, aztán nem ártana pár évet dolgozni, mielőtt belevágunk majd a párommal a családalapításba. Utána szeretnék otthon lenni a gyerekkel legalább 2 éves koráig, aztán ha úgy döntünk, hogy lesz tesó, akkor még maradok, ha nem, akkor remélem, vissza tudok menni dolgozni.
2017. dec. 20. 13:27
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

"Ritkán veszekedtek, de minden konfliktus téma ez volt, anyukámat nagyon frusztrálta, hogy nem mehetett dolgozni."

"Nem volt szükség arra, hogy anyum dolgozzon."

Azért ez a két mondat erősen ellentmond egymásnak, ugye érzed? Kb. mintha éhes lennél, én meg azt mondanám, nekem semmi szükségem arra, hogy te egyél :D

2017. dec. 20. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!