Ti támogatnátok anyagilag a 17-18 éves gyermeketeket, ha elköltözik otthonról, a tanulmányai miatt?
Esti tagozaton tanulna, ezáltal nincs kollégiumra lehetőség.
(Egészségügyi okok miatt sajnos egy ideig szüneteltettük neki a tanulást....)
Mostoha ! Nem vérszerinti.
Nem akar felnőttest játszani ! Nem is értem miért mondod ezt állandóan.
Másra nincs lehetőség, ha mehetne kollégiumba, akkor az anyagiak sem jelentenének gondot itthon.
Esti tagozatos iskola mellett nyugodtan el tud menni dolgozni a fiad. Így, hogy nem nappali tanuló, és csak esti suliba jár, közben meg egész nap csak otthon élvezi a napot, nem támogatnám az albérletet. A férjednek igaza van abban, hogy az albérlet fizetése nem tartozik a kötelessége közé. Ha otthon van szobája akkor maradhat otthon is.
Az esti sulihoz nem kell albérletbe költöznie.
Bizony így ez nem szól másról csak arról, hogy nagy fiút akarsz játszani.
Tehát a helyzet a következő:
1. A fiad tanujni szeretne estin, de ehhez más városba kell mennie.
2. A férjed nem a fiad édesapja.
3. A férjed nem dolgozik.
Tehát feltételezem, hogy csak Te dolgozol.
Neked kell eldöntened, hogy a fiadaat segíted inkább, vagy a munkanélküli, de a gyerek sorsába rosszakaratúan beleszóló férjedet.
(Arról nem írsz, hogy a fiad dolgozna-e ezalatt valamit, vagy mindent Tőletek várna el.)
Én 2 gyerek, háttartás vezetése, és egy férj mellett 2 műszakban dolgoztam. Esti suliba jártam, hogy letegyem az érettségit.
Szóval nyugodtan mehet dolgozni. Ha nem akar, akkor ne akarjon albérletbe se menni.
Csakis az első pár hónapban kéne támogatnunk, merthogy miután megszokta az új környezetet, az új várost, Budapestet,
szándékában áll munkába állni,
dolgozni az iskola mellett.
(A férjemmel mindketten dolgozunk !)
Nagyon naiv vagy ha azt hiszed, hogy 1-2 hónap és talál melót.
Miért nem keres egyből melót, és ha van akkor megy fel albérletbe?
Egyáltalán nem ismeri még a várost.
Ráaldásul én még ezt nem erőltetném, szerintem túl fiatal ahhoz hogy dolgozzon, neki ennyi idősen a tanulásra kell figyelnie, mint minden vele egykorúnak. Azért vagyok én az édesanyja, hogy támogassam, és ha már nincsenek anyagi gondjaim, miért ne tehetném meg ? De a párom ebben a kérdésben elvakult, mert az ő gyermekei 15-16 évesen már abbahagyták az iskolát es gyermeket szültek, nem tudom hogy kéne ezt megértetnem vele.
De azt sem tudom, hogy én jól gondolom-e ezt...
Ezért kértem a szülők véleményét !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!