Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a lányotokat...

Elengednétek a lányotokat ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. Szüleimmel élek, mert még gimis vagyok, van némi zsebpénzem nyári melóbólm de tőlük függök. Lesz egy bál/összejövetel 2hét múlva egy tőlünk kb 50km-re lévő nagyvárosban. Egy srác aki 23 éves meghívott, hogy mindenképp legyek ott, ha kell akár elvisz meg haza is hozna. Aludni is ott tudnénk náluk, de nem akarok. Szüleim nem ismerik nagyon, szinte csak látásból, de nekem tetszik, bejön. Szívesen elmennék ebbe a bálba. Igen, nagykorú vagyok már azt csinálhatok amit akarok, de tőlük függök, ők tartanak még el.

2017. nov. 25. 14:42
1 2 3
 21/29 Yoda m. ***** válasza:
45%

17-nek: Úgy látom, Te a két végletet említed. Csak hogy a

A.) "Mozdulatlan bezártság és várom a daliát, fehér lovon (vagy Caddilac-en) érkezzen" és a

B) "Csak egyszer élünk! Hajrá mindent bele, semmi nem számít"

között milliárdnyi átmenet létezik. Igazad van, elképzelhetők "normális sportolók"... Minden elképzelhető. De ennek ellenkezője is. Az is, hogy a 100 normális között akad egy "kevésbé" normális is. Aki szintén ott lesz. (Mindig vannak kivételek.)

De látod, azzal, hogy a kérdező később(!) felvázolta a körülmények további részletét is (információ), mindjárt másképp fogják a Válaszolók értékelni (én is), mert olyan plusz (+)tudáshoz jutottunk, ami igenis lényeges az a bizonyos bál értékelése szempontjából. Amiből arra szeretnék utalni: nem mindegy, hogy mennyi részlete ismert egy lehetséges esemény (bál) körülményeinek, ha értékelni akarjuk. Ez vonatkozik a lány szüleire is. Nem mindegy, hogy csak azt mondja: - Anya, Apa! elmennék egy bálba! - vagy rögtön azt is hozzá teszi: - .. de ott lesznek a ... szülei, a 'valaki' gyermekei is... stb. (tehát további információval szolgál). Amely ez esetben a szülői 'félelmeket' oldja, enyhíti. Szóval, csak arra hívtam volna fel a figyelmet, az információk begyűjtése, de főleg a továbbadása mennyire fontos lehet BÁRMINEK a megítélése szempontjából.

Egyébként, amikor azt írtam, hogy "bármi történik, egyedül leszel..." nem feltétlenül kell rosszra gondolni, mert lehet az a 'történés' JÓ is. De, akkor is az Ő felelőssége. Már ami őrajta múlik.

2017. nov. 26. 01:22
 22/29 anonim ***** válasza:
90%

" Szüleim látásból ismerik, de eddig nekik nem szimpi,"

És mi alapján nem szimpi nekik látásból?

Külső alapján nem szép dolog ítélni, bár néha 1-2 kívülálló jobban látja a helyzetet, mint akinek a szemét kezdi ellepni a rózsaszín köd.

2017. nov. 26. 08:25
 23/29 anonim ***** válasza:
24%
Egy ismeretlennel kizárt! 18 vagy, de olyan naiv mint egy ovis. Egyértelművé tette, h megdugna, ha teheti, meg kocsikázás, hááát, én hmlyét kapnék ha a lányom lennél.
2017. nov. 26. 08:38
 24/29 A kérdező kommentje:
Azért írtam le ilyen kevés információt, mert szüleim ennyit tudnak, ezért is írtam, hogy "ebben a helyzetben", a csapatot nem is ismerik, csak látásból mindenkit. Még nem vázoltam fel nekik a helyzetet. Nem nagyon örülnek, ha estére kikéretőzök "bulizni". Egyszer volt, hogy barátnőmékhez mentem egy szülinapi bulira, oda is alig akartak elengedni, mert szintén este lett volna, és nem helyben. Ezt úgy tudtam megoldani, hogy az egyik lány eljött értem meg félútig haza is hozott(onnantól anya vitt haza). És eddig sosem volt olyan, hogy egy fiú "után megyek", mert eddig egyik sem tetszik, de ő nagyon kedves, szerethető, a csapattársai is bírják. Szüleimnek nem tudom miért nem szimpi.
2017. nov. 26. 09:20
 25/29 anonim ***** válasza:
47%
Ha a szüleid ennyit tudnak, érthető lenne,ha nem engednének el. Leírtad részletesen, kik lesznek ott, így már egyáltalán nem lesz olyan feelingje,hogy lesz egy idegen srác, aki elhívott, azt csá. Teljesen más,hogy lesz ott egy összeszokott társaság, akár családostul, és te elmész velük.
2017. nov. 26. 09:48
 26/29 anonim ***** válasza:
91%
Kívánom, hogy elengedjenek, ha én lennék az apád előtte szeretném megismerni egy kicsit, de aztán jó szórakozást :)
2017. nov. 28. 18:32
 27/29 anonim ***** válasza:
91%
Én elengedném ebben a helyzetben a lányomat, a leírtak alapján tudsz felelősen gondolkodni, más nem számít.
2017. nov. 28. 20:10
 28/29 anonim ***** válasza:
93%
10.Haladj a korral kicsit.Miért zavar a "bejön" kifejezés?Mi másért menne vele?Hát alap,hogy azért, mert szimpi neki.Ez a normális, ha újat mondok, bocsánat...
2017. nov. 29. 02:12
 29/29 anonim ***** válasza:

Hat szerintem menj el nyugodtan. De beszelj errol a szuleiddel hogy kb mikor josz haza stb, es ha lehet tartsd magad ahhoz hogy jobban bizzanak benned a kesobbiekben.

Jo szorakozast

2017. nov. 29. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!