Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elengednétek a 19, lassan...

Ti elengednétek a 19, lassan 20 éves lányotokat egyedül egy másik országba meglátogatni egy barátját?

Figyelt kérdés
Azzal a bizonyos baráttal még sem ti,sem ő nem találkozott.
2014. okt. 30. 14:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Igazából már felnőtt, és saját döntéseket hozhat. De persze, hogy, mint szülő aggódsz érte, mert mindegy hány éves lesz akkor is a gyereked. Én is találkoztam már olyanokkal külföldön akikkel még soha. Nem volt belőle semmi probléma. Ha nagyon aggódsz, kicsit üljetek le és beszéljetek róla.
2014. okt. 30. 14:24
 2/16 anonim ***** válasza:
56%
Mindegy mit gondolsz, mert felnőtt, azt csinál amit akar.
2014. okt. 30. 14:26
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 éves voltam (18 évvel ezelőtt), amikor 2 hónapra szakmai gyakorlatra küldött az iskola, 1000 Km-re a családomtól.

DE! Én 5 másik csoporttársammal utaztam, és az iskola által szerződött helyen dolgoztam, tehát a rizikó minimális volt.

Nem lehetne, hogy Ti hívjátok meg előbb a barátot, mielőtt a lányod kimegy hozzá?

2014. okt. 30. 14:28
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Engem anyám pont ebben a korban engedett el a külföldi barátomhoz, akivel 16 évesen találkoztam egy nyelvtanfolyamon (szóval én már "láttam":)), de anyám még nem ismerte.

Az volt a kompromisszum, hogy csak 8 nap (bár mi többet szerettünk volna), és kaptam annyi pénzt, hogyha rosszul sülne el a dolog, a fennmaradó időre el tudjak menni valami panzióba...

Életem egyik legcsodásabb hete volt, és nem adódott semmi probléma:))

Szóval én azt mondom, engedd el, csak legyen "B"-terv, főleg így, hogy személyesen még ő sem ismeri a srácot.

2014. okt. 30. 14:31
 5/16 anonim ***** válasza:
73%
Felnőtt, oda megy, ahova akar, ez nem engedés kérdése, viszont kortól függetlenül nem hinném, hogy jó ötlet külföldre menni egy soha nem látott pasihoz. Egyenesen őrültség.
2014. okt. 30. 14:31
 6/16 anonim ***** válasza:
87%
Manapság enyhén szólva kockázatos. Ha nem is nagy eséllyel, de benne van a pakliban, hogy leánykereskedők áldozatává válik.
2014. okt. 30. 14:41
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

szerintem addig ne nevezze a barátjának amíg sosem találkozott vele!!

én az interneten ismertem meg a barátomat, meg pár barátnőmet. még is , amíg csak neten beszélgettünk én nem tekintettem őket barátoknak. ez majd idővel alakul ki a sok találkozás, közös élmények után.

mivel 19 éves megtiltani nem tilthatnám meg, de inkább arra biztatnám, hogy jöjjön először hozzá a fiú. aztán majd legközelebb ő menjen. mert a lányokat külfödön sokkal több baj érheti. lehet szó elrablásról, prostitúcióról.. nem is ismeri a másikat! nála aludna első találkozásnál? ez őrültség.

próbáld lebeszélni róla.

nekem is volt egyszer hogy interneten beszélgettem egy fiúval, kb fél évet és azt hittem jól kiismertem, normális. hát a találkozásnál egészen más volt! nem külsőre. hanem erőszakos volt és bunkó. szerencsére a városban voltunk és le tudtam rázni. nem tudom mit kezdtem volna, ha egy idegen országban derül ez ki.

de tényleg lehet pozitív vége is a netes ismerkedésnek, mint ahogy írtam, onnan ismertem meg a szerelmemet is.

szóval a találkozóval nem lenne bajom, de ne ő menjen!

2014. okt. 30. 14:43
 8/16 anonim ***** válasza:
62%
Nincs szüksége az engedélyedre. A véleményedet természetesen elmondhatod neki.
2014. okt. 30. 14:49
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Kockázatos. Inkább jöjjön ide az a barát, aki valójában nem is barát, csak ismerős, hisz egy másodpercet sem találkoztak még.
2014. okt. 30. 15:02
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Európai Unión belül talán, nagyon rossz szívvel, kívül nem.

Mindenképpen benne van a pakliban, igen, hogy a vadidegen, sosem látott barát valójában egy leány-vagy szervkereskedő hálózat tagja.

A lassan 20 éves lány messze áll még agyilag a felnőttségtől, ha külföldre utazna egy vadidegen kedvéért, aki a neten azt állíthatott magáról, amit akart. Normális emberek nem szoktak így barátnőt keresni, annál inkább a különféle emberkereskedők, akik utaznak a fiatal, naiv lányokra.

Egy ilyennek meg nem gond kedvesnek, elbűvölőnek lenni a neten...

2014. okt. 30. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!