Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi kell ahhoz hogy a gyermek...

Mi kell ahhoz hogy a gyermek apja lemondjon a gyerekről? És a párom a nevére vegye?

Figyelt kérdés
Volt férjem nem látogatja a gyermeket aki 3 éves.Párom szeretné a nevére venni a kicsit,mi kell ehhez?Össze kell házasodnunk hozzá?(volt a házasságról amúgy is szó)ha a párom a nevére venné attól az apja jöhetne hozzá már ha akarna,eddig se jött.
2010. máj. 31. 10:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Be kell menni a gyámügyre, ott el fogják mondani, hogy pontosan mi kell hozzá. Igazából az a lényeg, hogy akkor lehet lemondani a gyerekről, ha valaki más vállalja az apaságot, ami nálatok ezek szerint adott. Ez formailag nem tudom, hogy zajlik, de mindenképp a gyámügy intézi, szóval ha oda bementek, akkor jó helyen jártak, el fogják mondani, mit kell csinálni. Papírmunka az egész. Csak az a lényeg, hogy a vér szerinti apának önszántából kell lemondania, kényszeríteni nem lehet rá, és a tudta vagy beleegyezése nélkül sem lehet.
2010. máj. 31. 10:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Az apa szándéka kell hozzá.

Ha ő nem mondd le a gyerekről, akkor sehogy sem megoldható. HA lemond, akkor meg simán a nevére veheti az új párod, asszem házasság se kell hozzá.

2010. máj. 31. 10:29
 3/9 anonim ***** válasza:

szerintem elégedjetek meg azzal, hogy a párod legyen ezentúl a gyámja és agondviselője, az apa pedig mondjon le a jogairól ilyen szempontból

a név felvételével én egy kicsit szkeptikus vagyok. A gyerekek nem véletlenül érkeznek a szüleikhez, a név, a neve lehet,hogy neki fontos lenne. EZt inkább döntse el ő,amikor elég nagy lesz hozzá.

2010. máj. 31. 10:53
 4/9 anonim ***** válasza:
ha az apa megtudja hogy nem tőle van, akkor lemond róla
2010. máj. 31. 11:02
 5/9 anonim ***** válasza:
A vér szerint apa beleegyezése nélkül sehogy sem tudod ezt megoldani.
2010. máj. 31. 11:02
 6/9 A kérdező kommentje:

Kedves 11:02 a gyermek a volt férjemtől van nem véletlen az ő nevét viseli.Sose titkolnám el előle hogy ki a vér szerinti apja.De szerintem neki is kellemetlen lesz ha nagyobb lesz hogy így hívják apámat:Kovács ...,Anyámat:Magyar.... engem meg Kiss....(nevek kitaláltak)

Meg ha lenne a párommal közös babánk szeretnénk ha azonos nevűek lennének.Amúgy is a páromnak mondja kis kora óta hogy apa.Vagy csak nekünk fontos ez?

2010. máj. 31. 11:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de most az jutott eszembe, mi történik, ha esetleg pár év múlva a jelenlegi pároddal bármilyen okból megromlik a viszony és a nevére vett, de nem vér szerinti gyereket nem kívánja tovább vállalni. Ok, értem én, hogy most úgy érzed, ilyen nem létezik, de hidd el, az élet ennél sokkal cifrább dolgokat is produkált már. Nem hinném, hogy számít, a kívülállók mit gondolnak a neveitekről. Azonos vezeték nevek esetén is tudnátok, mi az igazság és ha nem azonos a név, de a párod apaként szereti, neveli a gyerekedet az sokkal fontosabb, mint hogy azonos legyen a nevük.

A kérdésre a válasz valóban az, hogy kizárólag a vér szerinti apa lemondása esetén tudtok lépni, de én a helyedben 4x is meggondolnám ezt.

2010. máj. 31. 13:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én igy nöttem fel, anya vezetéknve, neleőapám vezetékneve és az én vezetéknevem, az 3 különböző név. Sose volt ebből gond, én viccesnek éreztem.

Valóban ciki lenne, ha 5 év múlva szakitotok és a gyerek az "ex, nem apa" nevét viseli... Tudom, most nem erre gondolsz, de nem árt ezt se végiggondolni...

2010. máj. 31. 13:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Inkább azt érd el, hogy a kisgyerek a te vezetékneveden legyen. Én is ezen vagyok, csak egyenlőre az apja (aki sose látta a gyerekét) nem egyezik bele.
2010. máj. 31. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!