Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha lemondunk egy gyerekről,...

Ha lemondunk egy gyerekről, akkor ugye, nem kell fizetni utána gyerektartást?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, ha pl. mindkét szülő lemondana róla, és állami gondozásba kerülne. Az állami gondozottak után nem fizetnek a szülők, ugye, jól tudom?

Ebből következően gondoltam, hogy ha az egyik szülő lemond a gyerekéről, nyilván nem kell neki sem fizetnie a gyerek után.

2011. jan. 19. 12:53
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
79%

Igen, de azzal nem csak a kötelezettségeiről, hanem a jogairól is lemond, tehát nem láthatja többet a gyereket.

Te az apuka lennél? Mert abban nem vagyok biztos, hogy egy DNS vizsgálat után nem kötelezhetnek-e akaratodon kívül a gyerektartásra.

2011. jan. 19. 12:56
 2/28 anonim ***** válasza:
71%
Nyílván ha lemondd róla mindkét szülő,nem kell fizetni.
2011. jan. 19. 13:00
 3/28 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy tudom, hogy ha az apáról kiderül, hogy vér szerinti apa, akkor bizony fizet így is úgy is. Ha mindkét szülő lemond akkor igen az állam átveszi, de ha az anya kéri az apasági vizsgálatot és kiderül az apaság, akkor fizetni kell
2011. jan. 19. 13:06
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindkét szülő lemond róla, és állami gondozásba, nevelőszülőkhöz, vagy örökbefogadásra kerül, akkor nem kell fizetni.

De ebből nem következik az, hogy ha az egyik szülő lemond a gyerekről, akkor nem kell tartásdíjat fizetnie. A lemondással csak a szülői jogairól mond le, a fizetési kötelezettsége fennmarad.

2011. jan. 19. 13:08
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem, majd én nevelem fel! :P
2011. jan. 19. 13:09
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez így működne, a "gerinces" apukák lemondanak a gyerekről, amikor eldobták az anyját, és élhetik világukat.

De ugye ez nem így van...

2011. jan. 19. 13:15
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Attól még hogy lemond az egyik szülő a gyermekéről,de bebizonyosodik hogy hogy vér szerinti szülő akkor köteles gyerektartást fizetni!

Szóval nem logikus a levezetésed:-)!!

2011. jan. 19. 13:16
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha csináltál egy gyereket, és bebizonyosodik, hogy te vagy az apa, mindenképpen fizetned kell. Ha nem ismered el a gyereket (már persze, hogyha az apa vagy, anya esetében azért egyértelmű, hogy kié a gyerek :) ), akkor DNS tesztet fognak csinálni, és ha a tiéd a gyermek, akkor vagy fizeted magadtól a gyerektartást, vagy a bíróság kötelez rá - tehát mindenképpen fizetsz. Ha az anya vagy, és az apánál lesz elhelyezve a gyerek, akkor is fizetned kell.

Ha állami gondozásba kerül a gyerek, és mindenről lemond mindkettőtök vele kapcsolatban, akkor - én úgy tudom - nem kell fizetni.

2011. jan. 19. 13:32
 9/28 A kérdező kommentje:

rendben, köszönöm!

igen, tényleg logikusabb, hogy csak abban az esetben nincs fizetési kötelezettség, ha mindkét szülő lemond a gyerekről.

a két kérdéssel alattam lévő tanuló problémájáról jutott eszembe ez a kérdés.

nem válaszoltam amúgy arra a kérdésre, nem is fogok.

csak eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha pl. a védekezés nélküli baleset után a fiú okosabb, és feszt unszolja a barátnőjét, hogy menjen azonnal nőgyógyászhoz "másnapi tablettáért".

de a lány erre nem hajlandó, hanem azt mondja, hogy ugyanmár, valószínűleg nem estem teherbe.

pisztolyt mégsem tarthat a fejéhez, hogy márpedig elmész a dokihoz, és beveszed az utólagos tablettát.

mert ilyen esetben - persze általában a fiú nem szokta unszolni, erre biztatni a lányt - nem tartom helyesnek, hogy gyerektartást kell fizetnie a fiúnak, ha a lány úgy döntött, nem megy orvoshoz időben, másnap; hanem vár, majd megtartja a babát.

persze tudom, nem is lehetne ezt bizonyítani a bíróságon, ha volt is egy fiatal pár között erről szó, ilyen formában, csak eszembe jutott, ha mégis, akkor milyen igazságtalan ez a fiúval szemben.

2011. jan. 19. 13:34
 10/28 anonim ***** válasza:
84%

Nincs ebben semmi igazságtalanság.

Az a legnagyobb baj, hogy a sok felelőtlen fiatal fejében meg sem fordul, hogy a dugás tulajdonképpen "gyerekcsinálás", ez a biológiai funkciója, azért élvezet, hogy csinálják is. Ha fájna, nem lennének gyerekek. :)

Mivel ő is "gyereketcsinált", így vállalnia kell a felelősséget.

Akkor is így volt, mikor még nem létezett abortusz, 72 órás tabletta, vagy fogamzásgátlás.

Csak a mai tiniknek ez annyira természetes, hogy már azon csodálkoznak hogy szexeltek, és gyerekük lett.

2011. jan. 19. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!