Ha lemondunk egy gyerekről, akkor ugye, nem kell fizetni utána gyerektartást?
Gondolok itt arra, ha pl. mindkét szülő lemondana róla, és állami gondozásba kerülne. Az állami gondozottak után nem fizetnek a szülők, ugye, jól tudom?
Ebből következően gondoltam, hogy ha az egyik szülő lemond a gyerekéről, nyilván nem kell neki sem fizetnie a gyerek után.
Igen, de azzal nem csak a kötelezettségeiről, hanem a jogairól is lemond, tehát nem láthatja többet a gyereket.
Te az apuka lennél? Mert abban nem vagyok biztos, hogy egy DNS vizsgálat után nem kötelezhetnek-e akaratodon kívül a gyerektartásra.
Ha mindkét szülő lemond róla, és állami gondozásba, nevelőszülőkhöz, vagy örökbefogadásra kerül, akkor nem kell fizetni.
De ebből nem következik az, hogy ha az egyik szülő lemond a gyerekről, akkor nem kell tartásdíjat fizetnie. A lemondással csak a szülői jogairól mond le, a fizetési kötelezettsége fennmarad.
Ha ez így működne, a "gerinces" apukák lemondanak a gyerekről, amikor eldobták az anyját, és élhetik világukat.
De ugye ez nem így van...
Attól még hogy lemond az egyik szülő a gyermekéről,de bebizonyosodik hogy hogy vér szerinti szülő akkor köteles gyerektartást fizetni!
Szóval nem logikus a levezetésed:-)!!
Ha csináltál egy gyereket, és bebizonyosodik, hogy te vagy az apa, mindenképpen fizetned kell. Ha nem ismered el a gyereket (már persze, hogyha az apa vagy, anya esetében azért egyértelmű, hogy kié a gyerek :) ), akkor DNS tesztet fognak csinálni, és ha a tiéd a gyermek, akkor vagy fizeted magadtól a gyerektartást, vagy a bíróság kötelez rá - tehát mindenképpen fizetsz. Ha az anya vagy, és az apánál lesz elhelyezve a gyerek, akkor is fizetned kell.
Ha állami gondozásba kerül a gyerek, és mindenről lemond mindkettőtök vele kapcsolatban, akkor - én úgy tudom - nem kell fizetni.
rendben, köszönöm!
igen, tényleg logikusabb, hogy csak abban az esetben nincs fizetési kötelezettség, ha mindkét szülő lemond a gyerekről.
a két kérdéssel alattam lévő tanuló problémájáról jutott eszembe ez a kérdés.
nem válaszoltam amúgy arra a kérdésre, nem is fogok.
csak eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha pl. a védekezés nélküli baleset után a fiú okosabb, és feszt unszolja a barátnőjét, hogy menjen azonnal nőgyógyászhoz "másnapi tablettáért".
de a lány erre nem hajlandó, hanem azt mondja, hogy ugyanmár, valószínűleg nem estem teherbe.
pisztolyt mégsem tarthat a fejéhez, hogy márpedig elmész a dokihoz, és beveszed az utólagos tablettát.
mert ilyen esetben - persze általában a fiú nem szokta unszolni, erre biztatni a lányt - nem tartom helyesnek, hogy gyerektartást kell fizetnie a fiúnak, ha a lány úgy döntött, nem megy orvoshoz időben, másnap; hanem vár, majd megtartja a babát.
persze tudom, nem is lehetne ezt bizonyítani a bíróságon, ha volt is egy fiatal pár között erről szó, ilyen formában, csak eszembe jutott, ha mégis, akkor milyen igazságtalan ez a fiúval szemben.
Nincs ebben semmi igazságtalanság.
Az a legnagyobb baj, hogy a sok felelőtlen fiatal fejében meg sem fordul, hogy a dugás tulajdonképpen "gyerekcsinálás", ez a biológiai funkciója, azért élvezet, hogy csinálják is. Ha fájna, nem lennének gyerekek. :)
Mivel ő is "gyereketcsinált", így vállalnia kell a felelősséget.
Akkor is így volt, mikor még nem létezett abortusz, 72 órás tabletta, vagy fogamzásgátlás.
Csak a mai tiniknek ez annyira természetes, hogy már azon csodálkoznak hogy szexeltek, és gyerekük lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!