Ha lemondunk egy gyerekről, akkor ugye, nem kell fizetni utána gyerektartást?
Gondolok itt arra, ha pl. mindkét szülő lemondana róla, és állami gondozásba kerülne. Az állami gondozottak után nem fizetnek a szülők, ugye, jól tudom?
Ebből következően gondoltam, hogy ha az egyik szülő lemond a gyerekéről, nyilván nem kell neki sem fizetnie a gyerek után.
Kedves kérdező.
Ez megtörtént eset ,csak akkor már müvi ab. volt megbeszélve,és a csaj is benne volt.
Csak könnyebb volt annak a p*csának a lelkivilága és megszülte.Így lehet naturba bukni egy lakást,és aggódni a mindennapi betevőn még így fiatalon is.
Amúgy a pisztoly is megvolt,csak épp azért,hogy márpedig nevelje fel a ffi.(f*sza ex család)
Üdv.:Egy ilyen hibába esett Ffi neje.
Na nehogy már ott tartsunk hogy az a férfi aki szexel, az automatikusan gyereket is képes legyen eltartani. És ha valaki 30 éves koráig nem akar gyereket, mert mondjuk van annyi esze, hogy csak biztos körülmények közé vállal gyereket, akkor az ne szexeljen 30 éves koráig vagy mi? Tehát mindenki, aki nem rendelkezne egy gyermek fogadására alkalmas életkörülményekkel, az nem szexelhetne? Ez nem így megy... Bezzeg a nőnek joga van eldönteni hogy anya kíván-e lenni, mi? Szerintem is egy olyan helyzetben, amit a kérdező is leírt, igazságtalanság az apától pénzt követelni...
Én is hallottam sajnos olyan esetről, hogy 20 éves lánynak hirtelen anyai ambiciói támadtak, és mit se törődve azzal hogy a pasija nem akar gyereket, direkt abbahagyta a fogamzásgátló szedését. Terhes is lett a hülye barma, a srác meg ezt meghallva természetesen dobbantott (én még két pofont is lekevertem volna libának...). Ezek után a lány fűnek fának azt a sztorit sírta el, hogy a szemét pasi elhagyta őt terhesen. A sztori másik feléről mélyen hallgatott, de a hozzá közel állók nagyon jól tudták hogy mi is volt a helyzet...
De itt gyk-n is volt egy szép sztori, ahol egy elmebajos tyúk a pasija spermáját sutyiba magába tömködte, mikor a srác kiment a mosdóba szex után.
Jó lenne erre valami szabályozást kitalálni, mert NŐ LÉTEMRE azt mondom hogy marhára igazságtalan, hogy míg a nő kénye-kedve szerint eldöntheti hogy akar-e gyereket, addig a férfinak ehhez nincs joga.
Szerintem az lenne az ésszerű, ha a terhesség 12. hete előtt az apa dönthetne hogy kívánja-e a gyereket, és ha nem, akkor vagy köteleznék az anyát az abortuszra, vagy pedig onnantól kezdve ha megtartja, csakis ő felelne a gyerekért, az apával szemben nem támaszthatna semmi követelést, hisz az apa időben elmondta hogy nem kíván gyereket. Bár gyanítom hogy a sok beteg, "anya akarok lenni minden áron, mert ez az élet értelme"-féle komplexusos liba így is kitalálna valamit.
Persze most biztos én leszek a szenya, lehet is lepontozni nyugodtan:)
23/L
Kedves 23 éves lány! (utolsó)
Én értem a véleményedet, és elismerem, hogy sok gonosz nő van. Csak megfeledkezel a sok önző és gonosz férfiról. Ez a dolog, ahogy leírod sem lenne igazságos.
És igenis, aki szexel, annak vállalnia kell a felelősséget, ha valami történik. Én sem hiszem, hogy el tudnám vetetni a gyereket..amikor olyan helyzetben voltam, hogy azt hittem, hogy becsúszott életem egyik nagyon szörnyű időszaka volt.
Amikor a párod lefekszik Veled, ha nem is akar gyereket, de bizonyos százalékban védekezés mellett is benne van a pakliban. Aki szexel, annak felelőssége is van.
Ne mond, hogy nem szemétség, hogy a nő védekezik, szedi a káros fogamzásgátlót pl., mellette meg valahogy teherbe esik és az addigi párja még kötelezné is az abortuszra. Hát menjen a fenébe az ilyen gyenge jellemű férfi.
Értem én, hogy ő nem akarja a gyereket, de az esetek jelentős részében a nő sem. Csak az abortusz lelki terhei, nem a férfit nyomják. És amíg nem tudod, hogy milyen érzés elvetetni egy gyereket, vagy nem tudod elképzelni, addig ezt az egész helyzetet nem tudod helyesen értékelni.
És biztos le leszek pontozva, mert szegény szerencsétlen férfira rá lett erőltetve a gyerek és még a havi 20 ezerrel is támogatnia kell a nőt. Bezzeg a nőt nem sajnálja senki, akinek fel kell nevelni és a havi fizetésének az összes maradéka a gyerekre fog elmenni (nem 20 ezer). Arról nem is beszélve, hogy a férfi karrierje sem fog sérülni, míg a nőé igen.
Szóval (bár vannak kivételek), de általában nem a férfiak a nagy vesztesei ennek a dolognak.
Sok férfi már attól ki van akadva, hogy a tervezett gyerek után kell gyerektartást fizetni. Szerintem el kéne gondolkodni.. a gyerekhez két ember kell. Két emberé a felelősség.
14:33
Igenis kötelezném az abortuszra azokat, akik alkalmatlanok a gyereknevelésre, és nics annyi eszük hogy a nyomorba ne szüljenek gyereket. Ahogy mondod: vállalja a következményt, de a nő is, hogy benne van a pakliban az abortusz is!
Ha mindenki így gondolkodna, a józan eszével, és nem az érzelmeivel, mint egy dedós tinilány, akkor nem lenne ennyi éhező, nyomorgó, lelkibajos gyerek a földön.
Milyen élete lesz egy olyan gyereknek, akinek az anyja még maga is gyerek, mindenféle szakképsítés, munka, önálló kereset nélkül, az apja gyűlöli, mert nem is akarta őt, sőt, talán titkon az anyja se szereti, mert elvette a fiatalságát, nincs biztos hátterük, valószínűleg a szülők kapcsoalta is rövid távon zátonyra fut, és a gyerek üvöltözés mellett nő fel?
Az ilyen felfogású emberek közül kerülnek aztán azok ki, akik a tvben sírva kunyerálják a pénzt, miközben 5 gyerek futkos körülöttük, mivel nem volt "szíve" elvetetni, így hát nyomorogjon mind az 5. Iszonyatosan bosszant az ilyesmi.
Meg amikor sírnak a nők a tvben hogy el kellett menniük qrvának hogy eltartsák az x db gyereküket, hát könyörgöm, az ilyen miért nem veteti el?? Jobb ez az élet egy gyereknek? Aztán csodálkozunk hogy mennyi defektes felnőtt van?
Elárulok neked valamit, no nem mintha bárkire is tartozna: képzeld volt abortuszom. Egy percig se bántam meg. Sőt, mondok jobbat: naponta több száz abortuszt csinálnak, és nem ám 15 éves felelőtlen kislányoknak csak, hanem felnőtt, értelmes nőknek. Minenkivel megtörténhet. Jól mondod, szedhetsz gyógyszert, húzhatsz gumit, csinálhatsz bármit. Nem tartóztathatod meg magad 30x éves korodig, amíg nem lesznek adottak a körülmények, és ahogy hallom, te se tezsed. Hát akkor? Vannak még normális emberek is, akik gondolkodnak is, nem csak szülik a gyerekeket halomra, mint egyes népcsoportok.
Tehát én büdös gyilkos vagyok, és reméled sose lesz gyerekem, de az rendben van ha 16 évesen felelőtlenül a nyomorba beleszül egy gyereket. Ő nem gyilkos mi?:)
Hát szerintem meg ő a gyilkos, csak épp 3 életet tesz tönkre egyetlen húzásával.
Kifordult egy világban élünk, hiába...Nekem hiába moralizálsz, meg gyilkosozol le, sértegethetsz engem ahogy akarsz, én akkor is tudom hogy mi a helyes, és ha nekem egyszer gyerekem lesz MINDENT meg fog kapni, úgy fog élni és felnőni, ahogy egy ilyen "szakadtgumi"-gyerek sohasem. Szégyellje magát az, aki felelőtlenül gyereket szül, 1 szobás albérletbe, putriba, minimálbér mellé meg 16 évesen...
14.59 -es nek.
Én vagyok akinek a férje bukott mindent...
Azért vagyok egy rohadt gyilkos Én is mert 17 évesen volt müvi.abom ettől a ffi-tól akivel mai napig kitartunk egymás mellett ?Inkább lett ez a vége,mert így talán később jobb körülményt lehet teremteni 1-2 csöppségnek.Úgy,hogy befejeztem az OKJ-m ő meg talált magának melót,ami azóta befuccsolt.Akkor ha nem akarom más nyakára szüli a gyermeket meg nem lenne miből eltartanom az a kis semmiről nem tehető becsúszott gyermeket akkor gyilkos vagyok?
Szerinted nem fáj mai napig,hogy látom azt a 2-3 éves korosztályt aki a gyerekem lehetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!