Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyóssal együtt hogy lehet...

Anyóssal együtt hogy lehet (bővebben lent. )?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal gyereket vállaltunk, jól megvagyunk, csak gyakoriak a veszekedések... mindez azért, mert az anyagi helyzetünk nem engedi meg, hogy külön költözzünk, és napi szinten hallgatom tőle, hogy ó de jó lenne már ha nem lennétek itt, mikor költöztök, ezt ne így, az úgy jó lesz? az nem lesz rossz? miért azzal eteted? miért? minek?hol?kivel?hogyan? képzeld ma láttam egy eladó házat és tök jó volt meg stbstbstb... ha a gyereket leteszem felveszi,k ha felveszem kikapja kezemből leteszi... és ki vagyok tőle készülve!!! párommal ez miatt rengeteget veszekszünk. és én is hiába állítom le anyós pajtást, még rosszabb, ha ráhagyom akkor is... mit tegyek? ti mit tennétek a helyemben??? SEGÍTSETEK kérlek! előre is köszönöm, 5 hós baba anyukája

2010. máj. 30. 19:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Jobb lett volna kicsit késleltetni azt a babát!

Tipikus esete annak amikor neked szar az életed és odaszülsz egy gyereket, hogy veletek együtt szívjon!

Késő bánat...

KÖLTÖZZETEK EL.

2010. máj. 30. 19:41
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Bírjátok ki, tudtátok, hogy ez lesz, mielőtt terveztétek a babát. Mostmár ez van, ezt kell szeretni. Spóroljatok, hátha sikerül félretenni a beugróhoz szükséges összeget.

28/F

2010. máj. 30. 19:41
 3/11 anonim ***** válasza:
52%
El kell igazítani. Határozott fellépés és halálos komolyság. Nincs mese, különben véged lesz. Hidd el.
2010. máj. 30. 19:44
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Költözzetek el. Kicsit összébb is kell húznotok magatokat anyagilag, igy viszont tönkre megy a kapcsolatotok. Könnyű azt mondani, hogy állitsd le az anyósod. Az ő lakásában élsz, igy azért elég nehéz.
2010. máj. 30. 19:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem sok info amit a lehetőségeitekről leírtál. Tanácsot így nem lehet adni. Az biztos, hogy ez a helyzet szép apránként felőrli az idegrendszereteket.

Mi annak idején vettünk egy pici romos házat nagy telekkel, részletre.Három év alatt fizettük ki, és a mienk lett.

2010. máj. 30. 19:52
 6/11 A kérdező kommentje:

Nos, kedves első: tudod nem vagyunk a párommal olyan emberek, akik el tudnának venni egy életet. ha jött, akkor maradjon is.

Továbbá:Nem lecseszést, fikázást stb-t kértem, hanem egy normális megnyilvánulást, kinek nem inge, természetesen ne vegye magára.

Aztán ott van az, hogy anyagilag már mindent összehúztunk amit csak lehetett, ennél jobban nem megy.. Aztán mikor teherbe estem mi sem így álltunk anyagilag, de egy év alatt rengeteg minden történik, amire hirtelen ki kell adnia az embernek. Nekem pl halálesetek sokasága de mindegy.

Bár hiába mondom, ezt a helyzetet ú is csak az látja át ésszerűen aki szintén ebben a cipőben jár. Azért köszönöm a válaszokat! :)

2010. máj. 30. 20:01
 7/11 anonim ***** válasza:
39%
Ja, értem, te nem is megoldási javaslatokat vársz itt (hiszen mindenkit lehurrogtál) hanem "jajúristen, desajnállak" jellegű válaszokat...
2010. máj. 30. 21:37
 8/11 anonim válasza:
69%
Véletlenül sem védeni akarom anyósodat (sajnos nekem sem jóindulatú) de biztosan szeretne néha egy kis csendet, magányt. A távolság még ha nem is nagy, jót tenne.
2010. máj. 30. 21:42
 9/11 anonim ***** válasza:
65%

csak van külön szobátok. meg kell neki mondani, hogy ez itt a mi helyünk, ha lehet, akkor tegye csak be a lábát, amikor kérjük, pláne a gyereket ne ő nevelje, mert nem az ő dolga.

ennyi.

2010. máj. 30. 21:56
 10/11 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, a válaszolókon ne idegeskedj, a legtöbben kötekedni járnak ide, nem segíteni, ettől szép ez az oldal :D

A kérdésedre elmesélek egy történetet (hála Istennek én még nem voltam ilyen helyzetben, remélem nem is leszek soha). Az Édesvíz Kiadó egyik előadásán voltam, egy önismereti könyv bemutatója volt, és utána lehetett feltenni kérdéseket azoknak, akiknek problémájuk volt. Felállt egy csaj, és elmondta a problémáját, ugyanaz volt, mint neked, csak neki 2 éves gyereke volt. A csaj tiszta idegbeteg volt, látszott szerencsétlenen, hogy anyós már teljesen kicsinálta. Nagyon vicces párbeszéd volt, még most is röhögök, ha eszembe jut:

Csaj: Nekem problémám van egy kapcsolatommal.

Előadó: Férfival?

Cs: Nem, nővel.

E: Leszbikus vagy?

Cs: Nem, az anyósomról lenne szó.

E (sajnálkozó arccal): Ó, te szegény. Ez sokkal rosszabb, mintha leszbikus lennél, azon esetleg tudnék segíteni :D

Szóval azt mondta neki utána az előadó, hogy először is azt kell belátnia és elfogadnia, hogy az anyós-probléma az egyik legsza.rabb probléma a világon, és bármit csinál, ez ellen nem tud semmit tenni. Miután ezt belátta, vegye úgy az egészet, mint egy hatalmas nagy viccet (hiszen mást úgysem tud csinálni). A lényeg, hogy mindig mindenre teljesen váratlanul és szokatlanul reagáljon, hogy az anyóst kizökkentse a megszokott kerékvágásból. Érted, nem bunkón, csak szokatlanul vagy meglepően, lehetőleg úgy, hogy nevetségessé tedd a helyzetet (nem az embert, hanem a helyzetet - persze magadban az sem árt, ha az embert is nevetségesnek látod). Mindig máshogy reagálj, úgy hogy soha ne tudja kiszámítani a reakciódat. Lényeg, hogy lássa rajtad, hogy csöppet sem érdekel a véleménye, poénra veszed az egészet, és minél jobban próbál megbántani, válj annál vidámabbá. Állítólag ez csak elsőre tűnik nehéznek, mert ha beláttad azt, hogy úgysem tudod megjavítani a helyzetet és nem te vagy a hibás, akkor már könnyen megy a dolog. Próbáld saját magadban is nevetségesnek látni az anyóst, pl. amikor kezded felidegesíteni magadat, képzeld el, ahogy seprűnyélen lovagol, vagy tüzet okád, vagy mittudomén (esetleg olvasgass anyósvicceket, onnan szerezhetsz ezer ötletet). Szerintem ez az elmélet nem olyan rossz, mert máshol is olvastam már, hogy úgy lehet egy nehéz embertől (rokontól, főnöktől, szomszédtól, akárkitől) megszabadulni, ha nevetségesnek látod magadban, és úgy viselkedsz vele, mintha teljesen nevetséges és érdektelen lenne.

De ez persze csak átmenetileg lehet jó megoldás, drukkolok nektek, hogy mielőbb menni tudjatok onnan.

2010. máj. 30. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!