Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőkkel együtt lakni?

Szülőkkel együtt lakni?

Figyelt kérdés
A szüleim mikor építkeztek, úgy építették a házat, hogy én ha férjhez megyek, ne kelljen házat vennünk, csak a tetőteret beépíteni, és ott tudjunk lakni.Nekem ez így tökéletesen megfelelne, mert jó tágas, és van egy nagy kert is, ahol majd a gyerkőcök rohangálhatnának, és megoldható lenne kívül egy lépcső, mert úgy gyakorlatilag külön álló házrész lenne.a párom viszont ellenkezik.Imádja anyumat, de azt mondja, hogy az életbe nem költözne össze az anyóssal.szerintetek mit tegyek?apum meghalt 7 éve, anyukámmal azóta vagyunk ketten, és nincs szívem itt hagyni egyedül.
2010. máj. 30. 13:40
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem tudod meggyőzni a párodat, akkor inkább költözzetek külön az anyukádtól. Később rámehet a párkapcsolatod, ha nem működik anyukád és a párod között az együttélés.
2010. máj. 30. 14:59
 22/36 anonim ***** válasza:

Egyet tudok érteni mindkétfajta féllel, bár nekem nincs most párom, de én biztosan nem tudnék az anyósomhoz költözni, mert az otthonom az amit nagyon szeretek és tudom, hogy anyukám mindig mindenkivel kijön, fiatalos gondolkodású és hagyja hogy a saját "káromon" tanuljak, elmondja a véleményét, és onnantól kezdve az én döntésem az amit hozok, és ő elfogadja.

Nagy házunk van, és bármikor oda költözhetnénk és ott családot is alapíthatnánk, de saját magamban már nem vagyok olyan biztos, hogy az anyósomhoz költöznék e!

2010. máj. 30. 15:07
 23/36 anonim ***** válasza:
84%
Ilyenbe csakis abban az esetben mennék bele, ha nem lenne más választásunk, így megértem a párodat. én is nagyon szeretem az anyósjelöltemet, de nem élnék vele egy háztartásban, mert számomra nem egészséges, külön családot akarok, ez így normális szerintem.
2010. máj. 30. 15:14
 24/36 anonim ***** válasza:

Ha abszolut külön lakrész, külön bejárattan, nem gond. Én így élek anyósomékkal és a mamával-meg férjemmel, és 2 gyerekkel. Akkor megyek át, ha akarok, valamit, ők is akkor jönnek, ha elviszik a gyerekeket kicsit játszani.

A kert nyilván közös, ott szoktunk együtt ülni, de jól kijövünk, nincs gond.

Ha férjednek ez nem felel meg, teremtsen nektek egy házat kerttel...

2010. máj. 30. 15:14
 25/36 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Mi így élünk. Apukám 12 éve halt meg. 3. éve lakunk így együtt anyukámmal. Külön házrészünk van, csak a konyha és az udvar közös. Van egy másfél éves lányunk.

Vannak jó, és rossz napjaink, szakaszaink:)

Ami jó:

Anya besegít a főzésben. Bármikor rá tudjuk bízni a kicsit, így maradt egy kis szabadságunk. Amikor a lányom újszülött volt anyukám rengeteget segített, amiért nem tudok elég hálás lenni neki. Napközben nem vagyok egyedül itthon, tudunk beszélgetni stb...

Ami nem jó:

Anyu sokmindenbe beleszól, olyanba is ami nem rá tartozik. Hiába nem fogadjuk meg, mégiscsak kénytelenek vagyunk végighalgatni. Anyu a végtelenségig kényezteti az unokáját, mivel együtt élünk, ebből is vannak problémák.

Ha elromlik valami a háznál, akkor a párom a férfi, oldja meg. Ha viszont szeretne valami újítást itthon, akkor anya megvétózza, mert végülis ez "mégiscsak az ő háza".

Szóval nem könnyű. Ha lenne pénzünk külön mennénk.

Azért az viszont nagyon jó, hogy nincs egy életre szóló nyomasztó hitelünk, hogy tudtunk venni egy nagyobb autót, és normális életszínvonalon élünk. Nincs semmi luxus, de elmehetünk néha egy moziba, vagy étterembe.

2010. máj. 30. 15:19
 26/36 anonim ***** válasza:
62%

Nem értem,hnogy a mai fiatalok egyrésze,miért nem képes megérteni,hogy minden együttélés kompromisszumokkal jár! Nemcsak a szülőkkel való,hanem a házastárssal is. Nem azért van a sok válás,mert a szülőkkel laknak,hanem azért mert nem képesek egymáshoz alkalmazkodni. Nagyanyáink korában minden család otthon kezdte az életét,mert nem voltak albérletek.Voltak viták,de megoldották és a szülők sokat segítettek a gyerekek körül is,és a későbbi saját otthon megteremtésében.

A férjednek is megkellene érteni,hogy mindannyiótoknak jobb lenne,ha otthon laknátok. Nem kell neki állandóan az anyukáddal lenni! Persze,ha van annyi pénze,hogy tud biztosítani számotokra külön lakást,akkor úgy OK.

Vagy akkor lehet gond,ha a párod összeférhetetlen természet.

Én 20 évig laktam anyósommal,aki nem volt könnyűtermészetű,de soha nem veszekedtünk,legfeljebb vitatkoztunk,és nagyon sokat segített nekünk.

2010. máj. 30. 15:25
 27/36 anonim ***** válasza:
80%

13:52

..."ott van alattunk vagy a másik szobában amikor szexelünk vagy ilyesmi, fújj... :S "

na te sem éltél még panelban..

2010. máj. 30. 15:28
 28/36 anonim ***** válasza:

Nekünk is egy jó nagy családi házunk van, pluszban a tetőteret is belehet építeni. Én is egyedül élek anyukámmal, megértelek, hogy nem szívesen hagynád ott egyedül. Szerintem működhetne ez a dolog, sokkal több pozitívuma van, mint negatív... Főleg, hogy anyukád is jófej!

Később gyerek szempontjából is nagyon jó lenne ez a helyzet. Ahogy már előttem is írták mennyivel könnyebb lenne gyerek mellett kettesben elmenni kikapcsolódni a férjeddel, bárhova mentek mindig számíthatnátok anyukádra.

Valahogy győzd meg a párodat, hiszem nem kell teljesen együtt élnie az anyóssal, csak annyiszor talákozik vele ahányszor akar...:)

De ha nagyon nem szeretne együtt élni vele, legalább ugródeszkának jó lenne, mennyi pénzt tudnátok spórolni... Ha nagyon nem megy az együttélés viszont lesz elég pénzetek akkor bármikor tovább állhattok... Egy próbát szerintem megérne!

2010. máj. 30. 15:41
 29/36 anonim ***** válasza:
Szerintem meg jobban járnátok ha eladnátok és vennétek helyette két lakást, mert egy ekkora ház fenttartása irtó sokba kerül, meg egy idő után elkezd romlani az állaga, rengeteg a rezsije, mindig van munka stb. persze előnye, hogy van kert, lehet állatokat tartani, egy-két dolgot meg is lehet termelni, lehet gyümölcs fákat ültetni ha ugyan még nincsenek és ha több gyereket terveztek jó a nagy ház, meg kell fontolni, persze ha jól kerestek.
2010. máj. 30. 17:03
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Azért abban nem értek egyet a többséggel, hogy a férj dolga megteremteni az otthont. A párnak együtt kell megteremteni az otthont szerintem. A mai világban nem lehet egy fizetésből egyről a kettőre jutni. Ahhoz nagyon jól kell keresnie a férjnek, hogy egyedül otthont teremtsen.

Én úgy látom, hogy a férjnek is joga van eldönteni, hogy hol akar élni. Ha nem akar az anyóssal élni, akkor nem érdemes rákényszeríteni mert annak nagyon csúnya válás lesz a vége. Rengetegen írjátok, hogy anyukátoknál éltek, de az anyóshoz soha nem költöznétek oda. Akkor most, hogy is van ez? Ti nem akartok az anyóssal élni de a férjnek kötelező?

2010. máj. 30. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!