Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőkkel együtt lakni?

Szülőkkel együtt lakni?

Figyelt kérdés
A szüleim mikor építkeztek, úgy építették a házat, hogy én ha férjhez megyek, ne kelljen házat vennünk, csak a tetőteret beépíteni, és ott tudjunk lakni.Nekem ez így tökéletesen megfelelne, mert jó tágas, és van egy nagy kert is, ahol majd a gyerkőcök rohangálhatnának, és megoldható lenne kívül egy lépcső, mert úgy gyakorlatilag külön álló házrész lenne.a párom viszont ellenkezik.Imádja anyumat, de azt mondja, hogy az életbe nem költözne össze az anyóssal.szerintetek mit tegyek?apum meghalt 7 éve, anyukámmal azóta vagyunk ketten, és nincs szívem itt hagyni egyedül.
2010. máj. 30. 13:40
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.anyum nem az a mindenbe beleszólós fajta ember, inkább a túlzott aggódása idegesítő időnként.De szerintem meglehet vele beszélni a dolgokat, ő is utálta mikor megmondták neki, hogy mi csináljon. Elmondása szerint csak azt szeretné, hogy nekünk könnyebb legyen, és ne kelljen házvétellel bajlódnunk, mikor itthon is megvan a lehetőség.a párommal viszont nem jutok dűlőre
2010. máj. 30. 14:19
 12/36 anonim ***** válasza:
80%

Hát ez a túlzott aggódás nem hangzik túl jól... Az ilyenből szokott az lenni, hogy biztos hogy nem fázik meg az a gyerek 40 fokban 2 pulóverben és 3 kabátban?

Amúgy nyugodtan le lehet pontozni ezt a válaszomat is, bár nem látom értelmét, hisz én csak a tapasztalatomat írom le, és attól még hogy valakivel nem egyezik a véleményem, szerintem nem kéne lepontozni, mint a dedóban... -.-

2010. máj. 30. 14:31
 13/36 anonim ***** válasza:
ha jófej Anyud van akkor szerintem megoldható, mert mikor idősebb lesz ugyis gondozásra szorul majd és ott lesztek a közelében..
2010. máj. 30. 14:36
 14/36 anonim ***** válasza:
83%

Én speciel sosem laknék szülőkkel. A mi házunk nagy, lenne hely, de soha nem hoznám hozzánk a páromat lakni. Valószínűleg én sem mennék oda.

Nagyon sok kapcsolatot tönkretehet az ilyesmi, vagy már előre megkeseríti a későbbi életet, még ha lehet saját házuk/lakásuk.

Nem mondom, hogy rossz dolog volt ez az előrelátás a szüleidtől, ugyanakkor kicsit önzőség is előre ilyet csinálni. Mert valóban adódhat az, ami Nektek is van: a barátod abszolút nem nyitott erre.

Nekem a nagymamám azt szokta mondani, amíg élt: legjobb, ha több generáció nem él együtt, mert abból csak gond van.

Ez persze egyénileg függ, ha a fiataloknak mindkét részről rendben van és a szülőknek is, akkor oké.

Viszont ahol az egyik fél ezzel nincs kibékülve, az nem fog működni.

2010. máj. 30. 14:38
 15/36 anonim ***** válasza:
76%
Én is utálom ezt a lepontozást...mégis mi értelme ennek? Legalább egyszer írhatna egy lepontozó és kifejthetné miért nem hasznos a felsoroltak közül bármelyik válasz is. Ott volt az első válasz, tökéletes volt, ha nem pontozom fel 0%-on állna.
2010. máj. 30. 14:40
 16/36 anonim ***** válasza:
58%

ma 13:52

Valószínű nem vagy idősebb 15-nél, mert elképesztő butaságokat beszél :) Sajna nem úgy mennek a dolgok manapság, ahogy Te elképzeled.

Kényelmi szempontból nagyon jó, ha van még valaki a portán, akivel lehet számolni.

Pl. ha lesz gyerek, akkor egy kettesbeni kikapcsolódáshoz, pont jól jön anyuka, hogy vigyáz a lurkókra.

A jelentős spórolásról nem is beszélve, gondolom ezt nem kell részletezni...

Másrészt mindent figyelembe kell venni, így az elhalálozási sorrendet is (buta, aki áltatja magát), mégpedig mennyire jó lesz, ha egy kétszintes ház nagy telekkel egy családé lesz! Hosszútávon, nagyon nagy előny lesz ha ott maradtok, tudom nem téged kell győzködni.

Egyébként nagyon sokan így jutnak egyről a kettőre, mert nem kimondottan esik a sült galamb a szájukba.

Jelenleg mi is így keresünk házat, mert most külön lakunk a szülőktől (albérletben), Apámékén meg hitel van, de eladják és egy közös nagy házba, egy kalap alá venni a terheket, több tízezreket lehet spórolni és kényelmesnek is kényelmesebb.

A lényeg, hogy győzd meg a párodat, hogy egyelőre az eszére hallgasson, később még bármi lehet.

Halkan megjegyzem, később ha házasság után szétmentek a párod semmit nem tud lenyúlni tőletek.

2010. máj. 30. 14:43
 17/36 anonim ***** válasza:

"Én is utálom ezt a lepontozást...mégis mi értelme ennek? Legalább egyszer írhatna egy lepontozó és kifejthetné miért nem hasznos a felsoroltak közül bármelyik válasz is. Ott volt az első válasz, tökéletes volt, ha nem pontozom fel 0%-on állna."

És ha annyin állna? Igenis számít, ki hogy értékeli, nemcsak az a jó, ahogy Te látod. Ha Te hasznosnak véled, lehet, hogy a többség meg nem. a válaszokból is kiderült, hogy a többség nem ért egyet az együttéléssel. Én mindegyiknek hasznost nyomtam, amelyik ellenezte, mert az az én véleményemet tükrözi.

Ez így működik. mindenkinek nem ugyanaz jelenti a jót.

2010. máj. 30. 14:44
 18/36 anonim ***** válasza:
Nem érted mire céloztam. A válasz hasznossága nem attól függ, hogy szerintünk mi a jó. Kérdezett valamit, törvényszerű, hogy nem gondolkozik mindenki ugyanúgy. A pontozásnak nem azt kellene tükrözni, hogy kinek melyik válasz tetszik, hanem ténylegesen a hasznosságra rámenni. Adott egy tanácsot, ami jó volt, attól függetlenül, hogy sok embernek nem tetszik. Nem vagyunk egyformák, de ettől még senki tanácsa nem kisebb értékű a másikénál (mint ahogyan azt a számok mutatják).
2010. máj. 30. 14:46
 19/36 anonim ***** válasza:
Szerinte is lepontozni azt kéne, ami valóban nem hasznos. Mint például, ha valaki azt írná be ide, hogy terhes vagy... Ha az alapján kéne pontozni, hogy egyetértesz e, vagy sem, akkor az lenne a kis nyilak elé írva, hogy "Egyetértesz?"
2010. máj. 30. 14:50
 20/36 anonim ***** válasza:
Na pontosan erre céloztam én is, amit a 83%-os mond. A hasznosság és az egyetértés nem ugyanaz, én pont ezért nem engedném, hogy a válaszolók pontozzanak, elég lenne a kérdezőnek, elvégre ő az, aki megfogalmaz egy problémát, neki kellene, hogy hasznos legyen.
2010. máj. 30. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!