A szülőknek is jár a szórakozás? Tartja még magát a a régimódi nézet hogy a szülő megszünik embernek lenni?
Az biztos hogy arra palyazik h rossz erzest keltsen. Ezt nagyon eszreveszem.
Babysittertol azert felek. Idegent engedi a gyerekek melle a lakasomba..nemtudom hogy bevallalhato-e.
Igyekszem a mamat rabeszelni hogy a jovoben unokazzon kicsit.
Mi évente 4-5 alkalommal szoktunk eljárni szórakozni (bál, rendezvény stb.) Ilyenkor a lányok (most 4 és 7 évesek) az anyósnál (anyos a sogornommel él kettesben) vannak. Míg oviba járak péntek déltol hétfo délig voltak ott. Most, h a sulit megkezdte a nagy, csak 1 éjszakát tudnak ott aludni. De nyári szunetekben sem ritka, hogy 4-5 napot vannak ott egyhuzamban. Mindig kérdezik, hogy mikor visszuk ki oket.
Anyukám pár háznyira lakik tolunk (o kevésbé van el veluk huzamosabb ideig). Ha nagybevásárlást tatok, és be kell menni a tolunk 6 km. lévo városba, akkor nem hurcolom magammal a csajokat. Vigyáz rájuk szívesen 1-2 órát. Vagy nyáron sokat tartozkodnak nála. Mivel munkába járunk, így a keresztanyám és a nagynéném is szívesen vigyáz a lányokra reggelente, hogy beérjek fél nyolcra munkába.
Csak azt nem értem ahogy olvasgatom a kommenteket, h miért fáj a nagyszuloknek idot tolteni az unokájukkal?!
Minden szülő más és minden nagyszülő is más!
Van aki megsértődik ha nem vigyázhat az unokára, van aki nem akarja már vállalni az ezzel járó felelősséget.
Én egyiket sem ítélem el.
Valószínű ezek a dolgok időben kiderülnek a szülők számára és bizony ezeket tudomásul kell venni.
Rábeszélheted, hogy vállalja be, de ha ez neki nagyon stresszes, akkor te tényleg jó szívvel hagynád rá a gyerekeidet?
Mért akarod a nagyszülőt olyan dologra rábeszélni, amit ő nem szívesen vállal el?
Értem én, hogy jó lenne, de ha nem lehet, bele kell törődni.
Van ennek egy másik oldala is, ha a nagymama nem akar az unokával lenni, majd ha a mama már szívesen lenne az unokával, akkor viszont már az unoka nem szívesen lesz a mamával, mert hisz nem szoktak össze.
Én a helyedben bébiszittert keresnék. Ha ajánlás útján ismered meg, akkor nemigen kell félteni tőle sem a gyereket sem a lakást.
Viszont én ezek után nagyon leredukálnám a nagyiékkal a kapcsolatot (akár a te szüleid, akár a párodé).
Eddig mennyire voltak segítőkészek, ha nem kikapcsolódni mentetek volna, hanem mondjuk beteg lett a gyerek? Akkor segítettek, ha kértétek?
Egyébként 100%, hogy az munkál benne, hogy "nekem rossz volt, neked se legyen jobb". Tipikus mentalitás...
Nem irigyellek, hogy így gondolkodik Anyud.
Nálunk fordítva van, Anyós és Anyukám is állandóan hajtanának el minket szórakozni/kikapcsolódni, hogy addig "övék legyen" az unoka. Nem is tudunk illetve akarunk annyit eljárni, hogy elégedettek legyenek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!