Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülőknek is jár a szórakozá...

A szülőknek is jár a szórakozás? Tartja még magát a a régimódi nézet hogy a szülő megszünik embernek lenni?

Figyelt kérdés
Évek òta szinte sosem vagyunk a férjemmel kettesben. Most ugy érzem havonta 1-2 alkalommal rábiznám a gyerekeket a nagyszülőkre. De azt kaptuk meg hogy mi vállaltuk gyerekeket. Tehát ha szülő vagyok semmi jogom lazitani néha a férjemmel?
2017. okt. 26. 23:21
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Megrökönyödik, de titokban irigykedik lehet. Esetleg próbál benned rossz érzést kelteni - még, ha nem is szándékosan-, hogyha elmentek, hogy ez nem helyénvaló.
2017. okt. 27. 09:09
 22/32 A kérdező kommentje:

Az biztos hogy arra palyazik h rossz erzest keltsen. Ezt nagyon eszreveszem.

Babysittertol azert felek. Idegent engedi a gyerekek melle a lakasomba..nemtudom hogy bevallalhato-e.

Igyekszem a mamat rabeszelni hogy a jovoben unokazzon kicsit.

2017. okt. 27. 09:32
 23/32 anonim ***** válasza:
59%

Mi évente 4-5 alkalommal szoktunk eljárni szórakozni (bál, rendezvény stb.) Ilyenkor a lányok (most 4 és 7 évesek) az anyósnál (anyos a sogornommel él kettesben) vannak. Míg oviba járak péntek déltol hétfo délig voltak ott. Most, h a sulit megkezdte a nagy, csak 1 éjszakát tudnak ott aludni. De nyári szunetekben sem ritka, hogy 4-5 napot vannak ott egyhuzamban. Mindig kérdezik, hogy mikor visszuk ki oket.

Anyukám pár háznyira lakik tolunk (o kevésbé van el veluk huzamosabb ideig). Ha nagybevásárlást tatok, és be kell menni a tolunk 6 km. lévo városba, akkor nem hurcolom magammal a csajokat. Vigyáz rájuk szívesen 1-2 órát. Vagy nyáron sokat tartozkodnak nála. Mivel munkába járunk, így a keresztanyám és a nagynéném is szívesen vigyáz a lányokra reggelente, hogy beérjek fél nyolcra munkába.

Csak azt nem értem ahogy olvasgatom a kommenteket, h miért fáj a nagyszuloknek idot tolteni az unokájukkal?!

2017. okt. 27. 10:17
 24/32 anonim ***** válasza:
83%

Minden szülő más és minden nagyszülő is más!

Van aki megsértődik ha nem vigyázhat az unokára, van aki nem akarja már vállalni az ezzel járó felelősséget.

Én egyiket sem ítélem el.

Valószínű ezek a dolgok időben kiderülnek a szülők számára és bizony ezeket tudomásul kell venni.

Rábeszélheted, hogy vállalja be, de ha ez neki nagyon stresszes, akkor te tényleg jó szívvel hagynád rá a gyerekeidet?

Mért akarod a nagyszülőt olyan dologra rábeszélni, amit ő nem szívesen vállal el?

Értem én, hogy jó lenne, de ha nem lehet, bele kell törődni.

Van ennek egy másik oldala is, ha a nagymama nem akar az unokával lenni, majd ha a mama már szívesen lenne az unokával, akkor viszont már az unoka nem szívesen lesz a mamával, mert hisz nem szoktak össze.

2017. okt. 27. 10:54
 25/32 anonim ***** válasza:
59%
30 éves elmúltam, a szüleim mindig jártak bálba, amikor nagyobbak lettünk mini nyaralásokra is. Persze nem minden másnap meg minden hétvégén. Mi addig a mamával voltunk, imádtuk :-)
2017. okt. 27. 10:58
 26/32 anonim ***** válasza:
80%
Szüleim szerencsések voltak, a testvéremért és értem mindig harcoltak nagyszüleink, hogy kinél legyünk a hétvégén. Így ők tudtak egy kicsit lazítani a hétvégén. Mikor nagyobbak lettünk, nyaranta mindig egy hetet nagyszüleinknél voltunk amíg anyáék nyaraltak. Utána elmentünk a teljes családdal is de szerintem ennyi kell a szülőknek, hogy feltöltődjenek. Viszont sok olyan embert ismerek akik inkább fizetnek valakinek vagy ha tudják barátokhoz elviszik a gyereket és elmennek egy estére színházba, szórakozni egy kicsit vagy moziba. "Mer minek lett gyereked ha nem is akarsz foglalkozni vele, az év 365 napjának minden másodpercében?"
2017. okt. 27. 12:21
 27/32 anonim ***** válasza:
68%

Én a helyedben bébiszittert keresnék. Ha ajánlás útján ismered meg, akkor nemigen kell félteni tőle sem a gyereket sem a lakást.

Viszont én ezek után nagyon leredukálnám a nagyiékkal a kapcsolatot (akár a te szüleid, akár a párodé).

Eddig mennyire voltak segítőkészek, ha nem kikapcsolódni mentetek volna, hanem mondjuk beteg lett a gyerek? Akkor segítettek, ha kértétek?

Egyébként 100%, hogy az munkál benne, hogy "nekem rossz volt, neked se legyen jobb". Tipikus mentalitás...

2017. okt. 27. 12:35
 28/32 anonim ***** válasza:
72%
"Szerinted Magyarországon miért megy gallyra annyi párkapcsolat,a gyerek születése után nem sokkal?Meg úgy en bloc miért van annyi terhelt,kiqrt megkeseredett humanoid roncs?Pont emiatt a mentalitás miatt és sokan vannak olyan hülyék,hogy azon gazolnak,a más mit gondol." Fu ezzel nagyom egyetértek. :/
2017. okt. 27. 12:45
 29/32 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ha nem akarnak nagyszülök segiteni vigyázni az unokákra akkor ne erőltesétek ,mert csak baj lesz és vita belőle ,nem jut mindenkinek segitőkész unokázni imádo nagyszülő ezt elkell fogadni ,tul kell lépni .max ha van egy kedves ismerős akiben megbizol őt meglehet bizni hogy vigyázon gyerekre 1-2 órát ,illetve a gyerek is kedvel.
2017. okt. 27. 14:02
 30/32 anonim ***** válasza:
57%

Nem irigyellek, hogy így gondolkodik Anyud.

Nálunk fordítva van, Anyós és Anyukám is állandóan hajtanának el minket szórakozni/kikapcsolódni, hogy addig "övék legyen" az unoka. Nem is tudunk illetve akarunk annyit eljárni, hogy elégedettek legyenek. :D

2017. okt. 27. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.