Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak az én szüleim ennyire...

Csak az én szüleim ennyire befásultak?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy ezt csak azért mondom mert fiatal vagyok, de azt vettem észre, hogy a szüleimnek nincs semmi életük, főleg apámnak. Apámnak egy átlagos hete a következő:

Hétköznap mindig 6kor megy el és délután 4-re ér vissza. Mikor haza ér 2 órán keresztül szöszmötöl valamivel, eszik fürdik, majd 6kor lefekszik Tv-ni és 8 kor már aludni szokott. Jó végül is mindig korán kell szóval ez így talán még érthető is.

A hétvégéje pedig úgy nézi ki, hogy szombaton délelőtt valamit tevékenykedik az udvaron, délután meg tv-ik meg alszik, vasárnap meg ugyanez. És amióta az eszemet tudom ő neki így telik el egy hete. Nagy ritkán van az, hogy elmegyünk valakihez egy évben kb 5x, és talán még sokat is mondtam. Háromévente kb van, hogy elmennek valami, koncertre, de akkor is anyám veszi őt rá. Akkor mikor még kisebbek voltunk, volt, hogy egy évben elvitt egyszer minket strandra, meg az erdőbe kirándulni, de mindig ugyan oda mentünk. Akkor nagyon ritkán jön hozzánk vendég. Ha jön is anyámnak mindenféle baja van előtte, hogy főznie kell meg takarítani.

Most már annyira nem izgat ez mert már majdnem felnőtt vagyok, de kiskoromban nagyon utáltam itthon a hétvégéket, mert mindig az volt, hogy délután nem is létezhettem. Vasárnap pihenni kell címszóval. Én értem, hogy sokat dolgoznak, de azt nem hiszem el, hogy legálabb sétálni vagy bárhová nem bírnak kimozdulni. Pedig alig vannak 50 évesek. Csak azért látom, ezt furának, mert ismerek embereket akik sokat dolgoznak, de azért életük még van.

Más, hogy van ezzel?

2017. febr. 15. 13:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%

Megváltoztatni már nem tudod őket, lehet ők így érzik jól magukat. Nekem ez inkább vegetálás lenne. 40/N

Az én szüleim, 60 felett is eljárogatnak mindenfelé (fürdő, színház, stb.)

2017. febr. 15. 13:59
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem az ő dolguk, van akit nagyon lefáraszt a munka. Amíg van kisebb gyerek addig fontosabb programokat csinálni, most már csak a maguk kedvéért tennék, ha akarnák.
2017. febr. 15. 14:00
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
Ezek szerint én is befásult vagyok, mert kb. ugyanígy telik egy hetem azzal a különbséggel, hogy ettől kicsit eltérő munkaóráim vannak, és 2 munkahelyem van, egyik nappal, másik éjszaka/hétvégén. Mivel egyedül nevelek 2 kamasz gyereket (apjuk lelépett, gyerektartást nem fizet), pénzünk még így sincs elmenni sehova, és energiám sem, na meg időm sem, mert a szabadnapom vagy csak a vasárnap (ha épp nem osztanak be dolgozni vasárnapra az éjszakás/hétvégés munkahelyemen), vagy semmi. Csak hétközben van napi 1-2 órám a házimunkára, bevásárlásra és ilyesmire. Hidd el nekem, az emberek nem azért élnek így, mert ez annyira jó nekik, hanem mert muszáj :( Én sem ilyen életet képzeltem el magamnak, a gyerekeimnek meg pláne nem, de mivel nekem ők az elsők, ezért az nem számít, hogy nincs semmi időm saját magamra, mert így legalább úgy-ahogy van elég pénzünk lakhatásra és nem az utcán kell élnünk.
2017. febr. 15. 14:29
 4/13 anonim ***** válasza:
90%

Nem biztos, hogy fásultság, családi minta és alaptermészet is közrejátszhat. Vannak emberek, akiket az kapcsol ki, ha az otthonukban lehetnek, szöszmötölhetnek a ház körül, nézhetik a tévét, másokat meg az, ha jönnek-mennek, emberekkel találkoznak, új élményeket szereznek.

62 éves vagyok, de izgága leszek, ha legalább hetente nincs egy házon kívüli, vagy társas programom. Másokat meg ez zavar.

2017. febr. 15. 14:37
 5/13 anonim ***** válasza:
35%

Esetleg megpróbálhatnál programokat szervezni, amiket ők is élveznének.Attól mert felnőttél, még ugyanúgy mehetnétek együtt nyaralni,vagy legalább kimozdulni 1-1 napra.

Én mindenképp megpróbálnám őket kimozdítani néha. Nem tudom apukádékat mi érdekli, sokan pl szeretnek horgászni vagy túrázni vagy csak simán várost nézni.Esetleg csak beülni egy filmre a moziban.. Ezek is jobbak,mint ha az év minden napján otthon ülnének.

2017. febr. 15. 14:53
 6/13 Carragher_x ***** válasza:
39%
Sajnos rengeteg ilyen ember van s nem is csak ebből a korosztályból. Csúnyán mondva ez egy rezignált rabszolga életmódja, aki azért dolgozik, hogy ehessen és alhasson, s azért eszik és alszik, hogy dolgozhasson.
2017. febr. 15. 14:57
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

A szegény ember mit tud csinálni? Wellnesezne ő is, de miből? Ez van, Ez a rendszer hibája. Kizsákmányolják az embert... "Ha a vezetésben minden flottul menne, nem lopnának, olyan életszínvonal lehetne Magyarországon, mint Svájcban!"

És ez csak egyre rosszabb lesz.

2017. febr. 15. 17:01
 8/13 Carragher_x ***** válasza:
100%
El lehet menni a természetbe kirándulni, egy napos városnézést szervezni egy magyar vagy határmenti történelmi településre, múzeum, mozi, színház, szabadtéri koncert, barkácsolás, közös társasjáték/kártya, de legalább meginni egy csésze kávét vhol vkikkel...stb Rengeteg alacsony költségű vagy szinte ingyenes tevékenység létezik. (No meg az anyagi helyzeten változtatni is lehet, ha képezzük magunkat.)
2017. febr. 15. 17:09
 9/13 A kérdező kommentje:

7-es!

Azt ne mond nekem, hogy a kormány hibája, hogy a szüleim nem járnak szórakozni.

Egy ingyenes koncertre még egy hajléktalan is el tud menni.

Vagy vannak olyan koncertek ahol 1500 a belépő, annyit még néha az is megengedhet magának, aki minimálbért keres. Szóval nehogy már mindenért a kormányt hibáztassuk.

2017. febr. 15. 18:10
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Akkor sz*pd le a parlamentet. Tisztában vagy vele, h mit művelnek??? Idióta :D Fogadni mernék, h te is csak a facebookot lesed...
2017. febr. 15. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!