Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülőknek is jár a szórakozá...

A szülőknek is jár a szórakozás? Tartja még magát a a régimódi nézet hogy a szülő megszünik embernek lenni?

Figyelt kérdés
Évek òta szinte sosem vagyunk a férjemmel kettesben. Most ugy érzem havonta 1-2 alkalommal rábiznám a gyerekeket a nagyszülőkre. De azt kaptuk meg hogy mi vállaltuk gyerekeket. Tehát ha szülő vagyok semmi jogom lazitani néha a férjemmel?
2017. okt. 26. 23:21
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
25%

J@r a szórakot@s, nincs vele semmi gond. :)

De azon agyalok a kérdés kapcsán, vajon hogy lehet, hogy amikor nem volt divat eljárni "kapcsolatot ápolni", mégis tartósabbak, jobbak voltak a kapcsolatok, mint ma. Nem kötözködés, tényleg érdekelne :)

2017. okt. 27. 05:21
 12/32 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó, nem biztos, hogy jobbak voltak. Kezdjük azzal, hogy nem volt divat válni még akkor sem, amikor már jogilag lehetségessé vált, és iszonyat szégyennek számított. Másrészt, az emberek magánéletébe nem láttál bele ennyire, mert azt se volt divat kiteregetni, meg nem is volt a falu pletykafészkein kívüli olyan fórum, ahol előjöhettek volna az ilyen témák. Aztán ott volt ugye a függő helyzet is: a nőnek kuss volt a neve, és tűrni kellett, mert a férje az ura volt. Nem biztos, hogy ezeket a kapcsolatokat, amik ilyen alapokra épültek és látszólag harmonikusak voltak, nem a boldogság és megelégedettség tette ilyenné, hanem a beletörődés és a megalkuvás. Nekem pár éve, amikor kitettem a semmirekellő akkori párom szűrét, a lépcsőházban egy hatvanak hölgy mondta, hogy milyen jó most, mert régen az emberek fiatalon összeházasodtak kb az első emberrel, aztán később ha tetszett, ha nem, ez volt, most pedig az emberek már lépnek, ha nem jó nekik. Nem falun élünk, hanem nagyvárosban, és ő is dolgozó, értelmiségi nő volt.
2017. okt. 27. 05:37
 13/32 anonim ***** válasza:
40%
Régen járt,ma nem jár mert nincs aki vigyázon rá ,mi szüleink nagyrésze nem akar vigyázni az unokákra ,idegenre meg a szülök nagyrésze nem biza a gyereket ,és a lakását még pár órára sem .én anyukám sem akart soha sem ha nem volt muszály az unokákra vigyázni.most meg már beteges és nem tud .
2017. okt. 27. 06:00
 14/32 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem jár. Amikor még anya meg apa nem váltak el és az öcsémmel kissebbek voltunk többször mentek csak ketten nyaralni.
2017. okt. 27. 07:02
 15/32 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom, hogy jár-e a szórakozás a szülőknek. Ami biztos, hogy nekünk szükségünk van rá. Messze élnek a szüleink, így a hétköznapokban egymásra vagyunk utalva a férjemmel. Két gyerekünk van, egy 3 és egy 1 éves. Imádjuk őket, fantasztikus kis teremtések,de borzasztó fárasztóak. Rengeteg türelem kell(ene) hozzájuk. Így amikor meglátogatjuk a családot, vagy ők minket, pofátlanul kihasználjuk a lehetőséget, és amennyit lehet, lepasszoljuk a gyerekeket. Szerencsére mind a 4 nagyszülő jól elvan a kicsikkel, a gyerekek is szeretnek a nagyszülőkkel lenni. Ha emiatt rossz anya vagyok, na bumm. Az én szüleim is rábíztak anno a mamámra, ès nagyon élveztem. Eszembe se jutott, hogy rossz szüleim lennének. De ha már azt boncolgatjuk, mi volt régen: 12 hét szülési szabi, aztán vállalati bölcsi. A parasztasszonyok meg a hátukra kötötték a csecsemőt és úgy dolgoztak a földeken. A nagyobbacska gyerekeknek gödröt ástak és beletették őket, hogy ne kószáljanak el. Ha a szülők nyugit akartak, megetették a kicsit pálinkába áztatott kenyérrel.
2017. okt. 27. 07:43
 16/32 anonim ***** válasza:
31%

15-ös! Te valamelyik Móricz novellából idéztél? Abban ír arról, hogy a nagyon szegény napszámos anyák ásták be a gyereket, és etették pálinkás kenyérrel a háború előtt. Amikor már volt 12 hét szülési szabadság, ilyen nem volt. Sőt, a nők sem függtek a férjüktől, mert nekik is volt munkahelyük.

3 gyereket szültem, és 12 hét után mentem vissza dolgozni. Csak a mi időnkben még nem csak a gyerek körül forgott az életünk.

Tartottuk a kapcsolatot a rokonokkal, barátokkal, kollégákkal. Ha mentünk egymáshoz, vittük a gyerekeket is. Igaz, hogy fegyelmeztük őket, már kis korukban is, és tudtak viselkedni. (A fegyelmezés nem állandó verést jelentett). Jó időben két szopi közt kiültünk a cukrászda vagy vendégló kerthelyiségébe egy fagylaltra vagy pohár sörre, üdítőre. Mellettünk a babakocsival.

30 évig éltünk együtt, ha voltak vitáink, azt megbeszéltük.

Ma a gyerek mellett sok családnál nem jut idő egymásra, ezért van annyi válás.

A kérdésre: régen NEM volt olyan nézet, hogy a szülő nem mehet sehova. Csak akkor nem diszkóba jártak, mit most. A legtöbb családnál természetes volt, hogy a nagyszülők vigyáznak a gyerekekre, akár pár hónapos korukban is.

2017. okt. 27. 08:24
 17/32 A kérdező kommentje:

Koszonom! Igyekszem az anyamat modernizalni kicsit akkor.

Ok ugy eltek ahogy leirtam. Sehova se a gyerek nelkul!! Es latom rajta a megrokonyodest hogy mi menni szeretnenk.

2017. okt. 27. 08:34
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

nekem akkor ezekszerint szerencsém van az anyukámmal.mert még ők mondják hogy miért nem megyünk ide-oda,addig ők vigyáznak rájuk.

Sőt az öcsém is be szokott vállalni egy-két ottalvást ha nincs programja

2017. okt. 27. 08:50
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi már 70-esnagyszülők vagyunk és boldogok vagyunk, ha megkapjuk a 10 éves unokánkat bármennyi időre. Sajnos ritkán kerül rá sor. Kiben több, kiben kevesebb a gondozási ösztön, amit ki kell élni.
2017. okt. 27. 09:00
 20/32 anonim ***** válasza:
73%
Én leszarom, mi illik mi nem, ha kikapcsoldásra vágyunk, bébiszitter és megyünk. :)
2017. okt. 27. 09:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!