Gáz a vezetéknevem?
Egy ismerősöm vezetékneve Bugyi.
Megmondom őszintén, szerintem van olyan lány, aki nem szívesen lenne Bugyiné.
Apukád megértheti. Én megváltoztatnám a helyedben.
Mondd el apádnak. A nevét nem ő szerezte be, de ő is viseli. Megoszthatja veled a tapasztalatait. Ne azzal kezd, hogy változtatnál, hanem kérdezd meg, őt csúfolták-e??Meséltesd. Vagy mondd el, veled mik történnek. Ha annyira gáz, ő fogja ajánlani a változtatást. Itt az egyik nagyapa B.uzi, Egyik nő meg Kukiné, egy kislány meg Selejt.
Na, ennek 4-ére tudtam az ovis lapját kinyomtatni, mindig elromlott :(
Mit jelent a neved? Vagy a hangzása a gáz? Írd körül legalább!
Fel kellene nőnöd. Elfogadni magadat úgy, ahogy vagy, és nem titkolódzni a neveddel, mert azzal csak még kíváncsibbá teszel mindekit, arról nem is beszélve, hogy sokan a neved szégyenlését a családod, hovatartozásod megtagadásával azonosítják.
Nekem is szerencsétlen nevem van, mondjuk nem a hangzása miatt, hanem mert hosszú név, és nehéz a helyesírása, minden alkalommal, amikor a nevemet kérdik, öször mondom el egyre lassabban és egyre jobban artikulálva, de a vége szinte mindig az, hogy le kell betűznöm...és azt is többször.
Ha bemutatkozol, próbáld a vezetéknevedet elnyelni (mosd össze a betűket, halkabban és gyorsabban mondd), a keresztnevedet pedig hangsúlyozd. Ezzel eléred, hogy csak a keresztnevedet jegyezzék meg, és azon szólítsanak.
Én bemutatkozáskor, ha rákérdeznek a vezetéknevemre, elmondom még egyszer, de már hozzáteszem, milyen eredetű név, és mit jelent. Így nem érzik magukat hülyének, akik nem képesek megjegyezni a nevem.
Sztem megpróbálhatál megbarátkozni a neveddel. Legalább nem tucatnév, hanem egyedi.
Olvastam, hogy egyes keleti országokban (volt szovjet tagállamok valamelyikében, azt hiszem), az a szokás, hogy direkt gázos nevet adnak babonából, mert ez elijeszti az ártó szellemeket.
Így van pl. (magyarra fordítva): Szaros Iván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!