Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gáz a vezetéknevem?

Gáz a vezetéknevem?

Figyelt kérdés
gáz a vezetéknevem, mindenki elött titkolni probálom de lehetetlen, a sok gond, kényes szituk és ciki helyzetek meg keseritik az életem ! föleg tizenéves korban. megváltoztatnám de félek megsérteném apukámat és nem is merem neki felhozni a témát
2010. máj. 28. 22:52
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősöm vezetékneve Bugyi.

Megmondom őszintén, szerintem van olyan lány, aki nem szívesen lenne Bugyiné.

Apukád megértheti. Én megváltoztatnám a helyedben.

2010. máj. 29. 00:02
 32/54 anonim válasza:
83%
Légy büszke rá hogy különleges vagy :D
2010. máj. 29. 00:05
 33/54 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés az, hogy gáz-e? De ha nem árulod el, hogy mi, akkor honnan a fenéből tudja megmondani az ember, hogy mennyire gáz. (kicsit vagy nagyon, vagy egyáltalán nem gáz, és csak az iskolások csúfolnak emiatt, de felnőttkorban már nem gáz)
2010. máj. 29. 00:42
 34/54 anonim ***** válasza:
100%
És? Nem te tehetsz róla, arról senki nem tehet.
2010. máj. 29. 08:59
 35/54 anonim ***** válasza:

Mondd el apádnak. A nevét nem ő szerezte be, de ő is viseli. Megoszthatja veled a tapasztalatait. Ne azzal kezd, hogy változtatnál, hanem kérdezd meg, őt csúfolták-e??Meséltesd. Vagy mondd el, veled mik történnek. Ha annyira gáz, ő fogja ajánlani a változtatást. Itt az egyik nagyapa B.uzi, Egyik nő meg Kukiné, egy kislány meg Selejt.

Na, ennek 4-ére tudtam az ovis lapját kinyomtatni, mindig elromlott :(

Mit jelent a neved? Vagy a hangzása a gáz? Írd körül legalább!

2010. máj. 29. 09:30
 36/54 anonim ***** válasza:
100%
Ma már bárki változtathat vezetéknevet bármilyen indokkal. Csak ez nem mindegy, milyen nevet szeretne, de ebben is van választék. Ismertem Punczi Miklóst is /cigányzenész volt/, ismertem Banya nevezetűeket, Ondókat, de a kormányszóvívőt /Budai Bernadett/ is Bugyi Bernadettne hívták. Utóbbi névvel nem hiszem, hogy ennyire vitte volna. A saját jövőd érdekében változtass!
2010. máj. 29. 10:24
 37/54 anonim ***** válasza:
Nekem is gázos nevem van. Viseld méltósággal, vagy ha zavar,változtass nevet.Ezen szüleidnek se kell megsértődnie.Senki se tehet arról, milyen névvel születik.A megítélés csakis az embereken múlik, mert ha bemutatkozol, egyből asszociálnak,és a jelentésével törődnek pl. B.zi.Régen ez nem volt téma,sokkal gázosabb nevek voltak és mindenki természetesnek vette.
2010. máj. 29. 11:16
 38/54 anonim ***** válasza:

23:58!

Mi volt a vezetékneved?

2010. máj. 29. 14:24
 39/54 anonim ***** válasza:

Fel kellene nőnöd. Elfogadni magadat úgy, ahogy vagy, és nem titkolódzni a neveddel, mert azzal csak még kíváncsibbá teszel mindekit, arról nem is beszélve, hogy sokan a neved szégyenlését a családod, hovatartozásod megtagadásával azonosítják.

Nekem is szerencsétlen nevem van, mondjuk nem a hangzása miatt, hanem mert hosszú név, és nehéz a helyesírása, minden alkalommal, amikor a nevemet kérdik, öször mondom el egyre lassabban és egyre jobban artikulálva, de a vége szinte mindig az, hogy le kell betűznöm...és azt is többször.

Ha bemutatkozol, próbáld a vezetéknevedet elnyelni (mosd össze a betűket, halkabban és gyorsabban mondd), a keresztnevedet pedig hangsúlyozd. Ezzel eléred, hogy csak a keresztnevedet jegyezzék meg, és azon szólítsanak.

Én bemutatkozáskor, ha rákérdeznek a vezetéknevemre, elmondom még egyszer, de már hozzáteszem, milyen eredetű név, és mit jelent. Így nem érzik magukat hülyének, akik nem képesek megjegyezni a nevem.

Sztem megpróbálhatál megbarátkozni a neveddel. Legalább nem tucatnév, hanem egyedi.

2010. máj. 29. 14:58
 40/54 anonim ***** válasza:

Olvastam, hogy egyes keleti országokban (volt szovjet tagállamok valamelyikében, azt hiszem), az a szokás, hogy direkt gázos nevet adnak babonából, mert ez elijeszti az ártó szellemeket.

Így van pl. (magyarra fordítva): Szaros Iván.

2010. máj. 29. 15:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!