Gáz a vezetéknevem?
Örülj, hogy nem Számla a keresztneved xD
Gáz Számla:D
Nekem volt egy ügyfelem!
Ondó Pál!
Egyébként sok, ilyen és hasonló vezeték név van!
szia:)
értem a kérdésedet:) nehéz dolog az biztos, mert ahogyan írtad, nem szeretnél megsérteni vele senkit sem...
ha tényleg nagyon "gáznak" érzed, és úgy gondolod, így nem tudsz nyugisan élni, akkor próbálj leülni apuddal, amikor alkalmas, tehát nem ideges v vmi, és őszintén elmondani, hogy sokszor cikinek érzed a vezetékneved, és h téged ez nem érdekelne, h mi a neved, de sajnos az emberek másképp gondolják, és cikiznek vele...
és sokkal boldogabb lennél, ha nem kellene félned a bemutatkozásoknál:)
és hogy nem szeretnéd megbántani, de neked ez nem jó így...és h ha megenedi, és nem sértődik meg érte, akkor másik nvre váltanál...de belül mindig is az "xy" nevű lennél:)
ha ezeket elmondod hátha megértené...:)
sok sikert:)
Szia! :)
Szerintem írd meg nyugodtan, hogy mi az, ez egy névtelen fórum, és így nem tudunk segíteni.
Az a véleményem, hogy változtasd meg a neved, így nem könnyű élni. De úgy, hogy ne térjen el az eredeti hangzástól, így apukád sem háborog majd. Pl.: Gáz->Géz (egyből nem vicces), B*zi->Bézi, G*ci->Góci. Anyakönyvnél is el fogják fogadni az indokot.
Csak egy vélemény. :)
Szia, teljesen megértelek, ugyanebben a cipőben voltam még néhány éve. Csúfoltak sokszor a suliban a nevem miatt, rettegtem, amikor a dokinál hangosbemondón hívtak, és megakadályozott pl. iskolai szereplésben is, aholis bemondták a neveket. Próbáltam úgy bemutatkozni, hogy leharaptam a szó végét, vagy elhadartam és a keresztnevemet mondtam érthetően, annál rosszabb volt, mert rákérdeztek mégegyszer... még a diplomaosztómat sem tudtam önfeledtem élvezni, mert ott is név szerint hívtak a színpadra, majd elsüllyedtem, mikor fel kellett vonulni több száz ember előtt.
Aztán egyszer csak elegem lett, munkahelyet is váltottam és akkor döntöttem el, hogy nevet változtatok, csak egy betűt a vezetéknevemben és már normálisabb lesz, amit vállalni tudnék. Indokolásul beírtam, hogy a név hangzása, meg is kaptam az engedélyt. Na innen indult újra a tortúra és újra átélni és kimondani a hülye nevemet ezerszer, hiszen a körzetitől kezdve mindenféle hivatalos helyen jelezni kellett a változást. Nagyon sok nyomtatványon pl. az apeh-én is úgy van, hogy név: xy és születési név: xy tehát sok helyen kérik az eredeti nevet is, ami felháborít, hiszen pont azért változtattam meg, mert el akarom felejteni.
Na és a másik nagy dilemma nekem is a mai napig, hogy a családnak nem mertem róla szólni. Szerencsére nekem talán könnyebb, hogy már külön lakom, de ideje lesz elmondani, hiszen most akarják anyuék a telküket rám meg tesómra iratni, elkerülhetetlen lesz, hogy ne tudják meg.
Arra gondoltam, hogy elmondom egészen kiskoromtól kezdve, hogy nekem ez mennyi szorongást okozott, nem tudtam soha megbarátkozni a nevemmel és nem tudtam a csúfolódást viccesen felfogni. Azt is el fogom mondani, hogy féltem tőlük is, hogy úgyis le akarnak beszélni, de nagyon kérem, értsék meg, nekem ez mennyire fontos. Tudom, hogy úgyis lesz egy kis harag, de minden csoda három napig tart, majd túlteszik magukat rajta, vissza soha nem csinálnám már. Nem bűnt követtem el, csak eleget szorongtam fiatalon ez miatt, nem szeretném ezt folytatni úgy, hogy már teljesen önálló lettem és a magam életét élem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!