Ha az anya szülés után azonnal lemond a gyermekéröl az apa nevelheti e atörvény tudta nélkül? Vagy 18 hetes koráig milyen indokkal veszik el a gyereket?
10:24-es, dehogy van környezettanulmány az egyedülálló anyáknál! Épp olyan szülő ő is, mint más. Én úgy szültem, hogy egyedülálló voltam, és semmiféle környezettanulmány nem volt. Bementem a kórházba, megszültem a babámat, aztán 3 nap után hazahoztam, ENNYI. A kutya meg nem kérdezte, hogy van-e bejelentett munkám, vagy lakásom, vagy bármi. Felnőtt, nagykorú személy voltam akkor is, miért lett volna ez kérdéses? Mellesleg a törvény azt sem írja elő, hogy kell munkahely (bár nekem volt, mert gyed-en voltam), de még azt sem , hogy utána vissza akarok-e menni dolgozni, én ugyanis nem mentem vissza, egyetemre járok.
Környezettanulmány a gyerekelhelyezési pernél volt, amit amúgy csak nálam csináltak, és az egész csak formaság volt, mivel alperes nem is volt jelen, az apának történetesen nem voltak követelései, csak formailag rendezni kellett, hogy én vagyok a gyerek kizárólagos gondviselője. Ez az utolsó mondatom a kérdezőre is vonatkozik, ha az anya lemond, akkor ő lesz a kizárólagos gondviselő, de ha nem mond le róla hivatalosan, csak egyszerűen az apára bízza a gyereket, akkor szoktak perre menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!