Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki a fontosabb, a vér szerinti...

Ki a fontosabb, a vér szerinti családod, vagy a férjed, gyereked?

Figyelt kérdés
Olvasom itt a válaszokat, és elgondolkodtam. Úgy látszik, csomó embernek fontosabb, hogy a nagymama vagy anyós mit gondol, mi a jó nekik, mint a saját férjük, gyerekük. Pl. Ha a hétvégét a saját családjával tölthetné valaki, de ehelyett a nagymamával vagy anyóssal töltik. Nem mondom, hogy ezeket a kapcsolatokat nem kéne ápolni, de közben meg csomó családban probléma van a férj-feleség között, vagy a gyerek-szülő között. Szerintem nem is csoda, mert kb. mindenki fontosabb, mint a házastárs vagy a gyerek. Ti mit gondoltok erről,ha véges az ember szabadideje, kivel fontosabb több értelmes időt eltölteni?
2017. szept. 25. 18:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Mindkettő.
2017. szept. 25. 20:26
 12/23 anonim ***** válasza:
54%
A lányaim, a testvérem és a szüleim.(Már nincs férjem.)
2017. szept. 25. 20:30
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
Eléggé kaki helyzet, ahol választani kell a családod 2 fele között. Nekünk minden közeli családtagunk fontos. Eddig mindig sikerült úgy összehangolni az igényeket, hogy mindenkinek elfogadható megoldás szülessen.
2017. szept. 25. 20:30
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
A párom és a gyerek az első. Szerencsére kölcsönösen.
2017. szept. 25. 21:34
 15/23 A kérdező kommentje:
9-es: nem azt mondom, hogy otthon felejti a férjet/gyerekeket.... De nálunk pl tipikus, ha anyóséknál vagyunk, akkor én anyóssal főzök, beszélgetek, a férjem apóssal szerel, gyerekek kint játszanak. azaz ha ott vagyunk egész nap, akkor gyakorlatilag 2 szót nem beszélek a férjemmel vagy a gyerekkel. Számomra a saját családommal a kikapcsolódás, értelmes együttlét az, ha együtt csinálunk valamit. Ha rokonokat látogatunk, akkor abban az időben mindig másokkal vagyunk kénytelenek beszélgetni, nem egymással.
2017. szept. 25. 21:42
 16/23 anonim ***** válasza:
39%
Amikor idősek a szülők, olyankor a gyerekeik minél több időt szeretnének velük tölteni, hisz lehet, hogy nemsokára meghalnak. A párod meg a gyereked meg úgyis ott lesz veled még jó sokáig, de ha a szüleidnek van hátra 5-10 éve, akkor nyilván elmész hozzájuk legalább hétvégén.. akkora önzőség sajnálni tőlük ezt az időt.
2017. szept. 25. 22:23
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Férjem és a gyerekeim elsőkőrben ez természetes .
2017. szept. 26. 06:23
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért van különbség aközött, hogy valaki havonta egyszer ellátogat az anyjához-apjához, meg között, hogy minden hétvégét ott tölt.

Az elsővel semmi baj, a második valóban gáz.

2017. szept. 26. 08:50
 19/23 anonim ***** válasza:

olvasom a kiegészítést... na, ez nálunk is így volt exnél.

Lementünk a szüleihez (amúgy is alig láttuk egymást) három napra.

Ő elment apjával, öccsével egész nap, én meg ott voltam az anyjával, aki ráadásul nem szeretett (lánya párját SEM), és bájologtunk órákon át.

Ez nagyon bunkó dolog, szerintem, én ha hozzánk mentünk nem szartam le még arra a pár órára sem, ő meg ilyenkor volt, hogy napokig! alig zsólt hozzám.

Na, nem véletlenül ex.

A páromnál ez úgy működik, hogy elmegyünk hozzájuk, KÖZÖSEN kiülünk beszélgetni, akár órákig. Ha kell, persze segítek az anyukájának, teríteni, ilyesmi, de nem vagyok az ott tartózkodásunk alatt telibeszarva.

Ha a barátaival találkozik, visz engem is.

Amikor viszont kettesben akar lenni a legjobb baráttal, akkor én addig mászkálok a városban, vagy elmegyek fagyizni, vásárolni (kaját), ilyesmi.

2017. szept. 26. 08:58
 20/23 A kérdező kommentje:
Utolsó: igen, tök jó lenne közösen leülni beszélgetni. de mivel mindig van valami tennivaló, amit segíteni illik, pl. főzni, akkor azt ugye a pasik nem csinálják, akkor elmennek számítógépet babrálni, ilyesmi. Mondjuk szerintem anyós meg após sem sokat beszélnek egymással, nekik ez így természetes. Valaki írta, hogy de hát ez nem megy így sokáig... Nos,én nagyimhoz 23 évig jártam ápolni, gyerekkorom óta. Anyósék még nincsenek 60 évesek, azaz még remélhetőleg 20-30 évig élnek. Ha ez így marad, akkor 20-30 évig nem lesz önálló, egymásra figyelő hétvégénk a saját családommal? Persze néha nem megyünk hétvégén, mert nekünk is van otthon dolgunk, vagy kirándulunk, ilyesmi, de mivel nem csak anyósék vannak, de nagyszülők, keresztszülők,saját szüleim,kb minden hétvégére esik egy ilyen találkozó.
2017. szept. 26. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!