Mit tartasz a legnagyobb bűnnek?
A tízparancsolat megsértsét. nnek két része van: I. Szeresd Istent! II: Szeresd az embert! De a II. az I-ből következik.
Tehát a legnagyobb bűn, ha nem szereted Istent. Mert akkor az embert sem szereted, Isten alkotását, és hát az nem szép dolog. A többi enenk a ragozása.
Kisebb bűnök, ha valamit nem tartassz be pontosan, pl. késve csinálsz meg, pedig lehettett volna időben, vag ycsak félszívvel segítessz, meg ilyenek. Ha tehát csinálsz valamit, csak lehet még javítani.
Az hogy az istenkáromlás a nagyobb bűn, vagy a lopás, vagy a hamis tanúzás, azon nincs értelme gondolkodni. Mert mind egyforma nagy, mert ott és akkor kárt okoz, tehát bűn. Egyforma.
14:14!
És mi van akkor, ha én szeretem az embert, de nem hiszek Istenben? Úgy is lehetek kedves, toleráns, segítőkész embertársaimmal, ha közben nem hiszek abban, hogy Isten teremtette őket...a kettő szerintem nem zárja ki egymást!
Ha valaki elkövet valamit egy másik ember ellen, azzal nem Isten ellen vét, hanem egy másik ember ellen, de az egészben nem is az a lényeg (persze azért az is fontos), hogy ki ellen követem el, hanem hogy megvolt bennem az a szintű gonoszság, hogy elkövessem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!