Mit tartasz a legnagyobb bűnödnek, amit letudtál pár gyónással, imákkal?
Sokan azt hiszik, hogy "a gyónás könnyelmű továbbvétkezésre csábit. "Úgyis meggyónom", mondják sokan s utána éppúgy vétkeznek, mint azelőtt."
Azonban aki így tesz és érez, az érvénytelenül is gyónik. A bűnbocsánatnak ugyanis nem a gyónás egyedül a lényeges feltétele, hanem még inkább a mély és őszinte bánat, valamint a komoly és elhatározott erősfogadás. Ha egyesek komoly erősfogadás nélkül gyónnak, azok magukat csalják meg, de ezek szerint nem is lehet a gyónás intézményének értékét megítélni. Valóságban éppen az őszinte gyónás és bánat szokott a bűn elkerülésének s életünk megjobbításának bámulatos erejű eszköze lenni. Az emberek az igazi gyónás által nem könnyelműbbek, hanem ellenkezőleg, komolyabbak, jobbak, erkölcsösebbek, hősiesebbek lesznek.
"azt hogy imádkoztam, szerintem nincs Isten, legalább is nem személy ként kell elképzelni"
Tárj vissza az egy igaz Istenhez! A hited megingott de ez nem azt jelenti, hogy nincs Isten vagy ne várna vissza
(Tékozló fiú esete) (2 Péter 2: 21,22)
Legnagyobb bűnöm az amelyeket Isten személye ellen követtem el, de ha jobban belegondolunk minden bűn az mivel eláruljuk őt. Nem érdemeljük meg az ő szeretetét én legalábbis biztos, hogy nem!
tegnap 22:17,
nem azt kérdeztem, hogy mit tartasz igazi gyónásnak.
"Nem érdemeljük meg az ő szeretetét én legalábbis biztos, hogy nem!"
Na, milyen jó világképre tanítja az embereket a Biblia :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!