Életem legnagyobb bűne, nincs már jóvá tétel, mit tegyek a lelkifurdalással?
Így is többet tettél, mint a saját lánya.
Segít, ha a sírját rendszeresen gondozod. Vállald magadra ezt a feladatot és végezd is el! Ha ebben következetes leszel, talán megnyugszik a lelkiismereted.
de mármint a nagyszüleid nem voltak rád kíváncsiak?
amúgy nem tudom,mit tehetnél,kérj anyudtól a nagymamádról egy képet (már ha van neki) vagy valahonnan,és a képhez beszélgess és úgy mondd el neki,mennyire sajnálod
nekem csak ez jutott eszembe :||
13l
Bocsáss meg magadnak !!
Örömet okoztál neki arra gondolj inkább. Ő sem volt szent, te sem vagy. Tuti nem haragudott rád, hanem a jó részre gondolt, hogy még láthatott. Őt lehet ez nyugtatta meg, hogy kapott egy esélyt az ő hibái után, hogy még megadhatta neked, hogy rád mosolygott. Biztos az öröme volt nagyobb, mint haragudjon, az is biztos, hogy amik történtek, utána nem is várta el, számított rá, hogy mégegyszer látni fog. Másként gondolkoznak ám az öregek, vőleg aki érzi, hogy lehet nemsoká vége a földi életének.
Beszélj hozzá, én egyre inkább azt hiszem, hogy hallják. Csak sajnos mi nem a választ.
Nem akarod, hogy ahol van is szomorú legyen miattad, hogy ő tett szomorúvá. Mert végülis miatta vagy az. Bocsáss meg magadnak !!!!
Szerintem semmi rémeset nem tettél. Amikor úgy érezted, megkerested, vele voltál. Azután pedig élted a saját életedet. Hogy nem kötődtél hozzá úgy, mint más a nagymamájához, az természetes, hiszen nem ismerted kicsi gyerekkorod óta. Nem mellékesen az első 17 éved alatt ő nem volt kíváncsi rád, nem keresett fel, és ki tudja, egyáltalán megismerted volna-e, ha ez rajta múlik? (Nem bántani akarom, félre ne érts, de ez is hozzátartozik a történethez.)
Anyukád nem ment el őt meglátogatni, ez nem róható fel neked, hiszen ő nem ment el, te pedig távol voltál. Külföldről nem olyan egyszerű hazautazni, mint a szomszéd utcából, vagy városból.
Nincs miért bűntudatot érezned, semmi olyasmi nem történt, ami miatt kellene. Nyugodtan megbocsájthatsz magadnak - valójában nincs is igazán megbocsájtani való ebben a sztoriban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!