Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Életem legnagyobb bűne, nincs...

Életem legnagyobb bűne, nincs már jóvá tétel, mit tegyek a lelkifurdalással?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, a saját nagymamám 17 évesen ismertem meg. (apám anyja, apukám meghalt rég és anyukám nem vitt hozzá, mert babaként sem voltak rám kiváncsiak) Aztán nem bírtam ki, felkerestem. Otthonban volt, betegen. Nem tudta pontosan ki vagyok, de folyamatosan simogatta a kezem és mosolygott. Beszélgettem vele, úgy egy órát, aztán otthagytam. Kért, hogy menjek vissza, látogassam, mert senki sem szokta. És én nem mentem. Külföldre költöztem, és nem hiányzott. Aztán egy nap, rossz érzésem lett, szóltam anyunak menjen be hozzá. Nem ment, meghalt a nagymamám még az nap. Ennek pontosan egy éve, de nem tudom feldolgozni. Már az se mentene meg, ha elevenen mellé temetném magam. Rémes dolgot tettem (illetve pont, hogy nem tettem), hogy bocsáthatnék meg magamnak?
2011. okt. 13. 15:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de megbocsátottál neki. Anélkül, hogy elmondta volna.

Nem bűn, amit tettél, csak hiba. Ember vagy, és hibáztál. De megkerested egyszer.

Gondolj bele, az helyes volt. És most azért fáj ez az egész, mert akkor helyesen cselekedtél, hiszen ha soha nem ismered meg, akkor most nem fájna ennyire. És gondolj bele: 17 éves voltál, még jóformán gyerek!

Jól írták:

bocsáss meg magadnak is! Ő elment.

2011. okt. 13. 15:53
 12/17 MarySue ***** válasza:
100%
Ettől a történettől nagyon elszomorodtam :( szegénykém, el tudom képzelni, hogy érzed magad. De ne rágd magad ezen, én hiszem, hogy minden okkal történik. Képzeld csak el, mekkora örömöt okoztál neki azzal, hogy meglátogattad. Úgy ment el közülünk, hogy legalább egyszer a szemedbe nézhetett, még akkor is, ha nem volt vele tisztában, hogy ki is vagy te!
2011. okt. 13. 16:01
 13/17 anonim ***** válasza:
97%

megható hogy ilyen szépen gondolsz rá, valódi lényegét keresve. Valóban: ott, utlojára valószínű átsejlet az álarcokon, amiket kényszerűségből viselünk az Ő igazi lénye

"Nem tudta pontosan ki vagyok, de folyamatosan simogatta a kezem és mosolygott."

- már akkor Isten előtt állt, a kapuban, ahonnan már átlátni a túlvilágra - az a mosoly azért volt arcán.

Ő már Istennel rendezte dolgait, de örült, egy érző lélek hallgatja. Valószínű elég volt ez ám, ez így volt jó!

Mondják életünk igazi értelme a halálban tárul fel.

Akkor már 'színről színre' látjuk,

amit addig 'tükör által, homályosan'

És ott már a tükröződések, az álarcok, a jelmezek, a szerepek, az érdemjelek, a bizonyítványok, igazolások - ezek mind, mind elvesztik jelentőségüket, már nem takarnak, nem fedik el az igazságot.

És az jó. Mert az igazságot keressük egy életen át, jól, rosszul, de azt keressük.

1Péter 3:4

Isten előtt a rejtett belső ember értékes, a maga zavartalan szelídségében, és lelki nyugalmában.

2011. okt. 13. 16:10
 14/17 anonim ***** válasza:
* ott, utóljára .. átsejlett
2011. okt. 13. 16:12
 15/17 anonim ***** válasza:
16.10 - nem vagyok egy vallásos, de ez nagyon szép!
2011. okt. 13. 16:58
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
elsírtam magam :( a nagymamám jutott eszembe, nem rég halt meg. Tudom, mit érzel, bár nekem kicsit más a helyzet. ő már nagyon idős és kicsit szenilis volt, mindig csak segíteni akart, de én lehurrogtam. nem durván, csak amennyire egy 22 éves türelmetlen csitri szokta a 83 éves nagymamát. Ő azt mondta, hogy "bemegyek, lefekszek, gyerekek" nekem annyi volt a válaszom: "rendben, szia mama" se egy puszi, se egy szeretlek, se egy szép álmokat, és még ezt is flegmán, mert zavart, hogy beleszólt a fánk sütésembe :( azóta is lelki ismeret furdalásom van, és most örülnék, ha itt lenne, és tanácsot adna. Nagyon szerettem, nagyon hiányzik, és még most is potyognak a könnyeim. járj ki a sírjához, beszélj hozzá. Tudom, azért van lelki ismeret furdalásod, mert nem azt az embert láttad benne, aki nem volt rád kíváncsi, hanem azt az idős nénit, aki egyedül, magányosan tengeti az életét és örül, ha valaki, akár szerinte egy idegen is meglátogatja, és úgymond "cserben hagytad". Ez nem így van, de azért van rossz érzésed. Beszélj hozzá, gyújts gyertyát, emlékezz arra az egy órára. Segíteni fog, nekem is ez segített egy kicsit.
2011. okt. 14. 20:41
 17/17 anonim ***** válasza:
10-es, honnan veszed, hogy mondani akart valamit ? Ez csak képzelgés. Azóta már biztosan jól vagy.
2014. febr. 13. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!