Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a hibás?...

Tényleg én vagyok a hibás? Mit csináljak Anyuval, h megértse, amit tesz, az nem jó?

Figyelt kérdés

A problémát mi indítottuk, ez tény.

Szerettünk volna egy mentett kutyust. Aztán mindig jött egy abszolút esélytelen, altatásra kiírt utolsó perces.

Mind ivartalanított, chipelt, naprakészen oltott, dagi, okos, engedelmes, ragyogó bundás, egészséges...

Sajnos, Anyu kitalálta, hogy ő macskákat mentene.

Az évek során sok cicát vállalt be, nagyon sokat. Néggyel tud elszámolni, de ebből kettő nálam van, egy meg pár hete érkezett.

A többi sorra eltűnt, volt, aki meghalt.

A baj az, h jót akar, de nagyon rosszul teszi. Nem érti meg, h a kijáró macska élete oroszrulett, pláne itt. Ha baj van, vagy orvos, kaja, féreghajtó kellett, mindig az volt, h intézzem én, neki nincs pénze, adjam be én, mert ő azt nem...

Tegnapelőtt megtörtént a baj.

A legutoljára érkezett kutya, aki bő 2éve velünk él, elkapta az udvaron a pár hete érkezett kiscicát. Elvettük tőle, de a kiscica nem élte túl.

Most megy a balhé, a kutyusnak mennie kell a háztól... De hova? Kinek? Hogyan?

Imádom a macskákat, de ezt nem érzem jogosnak, könyörögtem Anyunak, h ne hozzon több macskát, majd könyörögtem, h legalább ne engedje ki a lakásból... A válasz az, h a macskát nem lehet bezárni... (Az enyémek a lakásban vannak, s totális a pánik, ha valamelyik kiszökik).

Egyelőre megy itthon a háború, senki nem beszél senkivel... Mit tegyek? Nem vagyok ártatlan, de nem gondolom, h az egész az én hibám lenne!!!

2017. aug. 29. 11:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, honnan a fenéből szedi anyukád a macskákat? Mentett állatoknál elég keményen ellenőriznek, mind befogadás előtt, mind utána, ha több macska eltűnt/elpusztult, ahogy írod, akkor szerintem már nincs olyan szervezet, aki még adna neki örökbefogadásra akár egy hörcsögöt is...
2017. aug. 29. 13:40
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Ne te àlld a költsègeket! Hiàba szereted a macskàkat, ez nem megy...

A kutyànak Meg lehet kis elkeritett rèszt a kerten belül, a kutyahàzzal

2017. aug. 29. 13:43
 13/28 A kérdező kommentje:
Egyelőre megy a boszorkányüldözés a kutyus ellen... :(
2017. aug. 29. 13:44
 14/28 A kérdező kommentje:

Magánszemélyek felesleges szaporulatai, talált, kidobott cicák. Szerződés és ellenőrzés nélkül.

A kutyus nem bírja a ki/be/elzártságot, itt fekszik mellettem.

2017. aug. 29. 13:47
 15/28 anonim ***** válasza:
1%
Mint macskás, biztos elaltatnám a kutyát,ha senki nem tudja magához venni.Ne nyírja már ki több macskámat az a dög.
2017. aug. 29. 22:56
 16/28 anonim ***** válasza:
86%

#15 Gratulálok, szóval anyuka felelőtlensége miatt ölnél meg egy vétlen állatot.

A kiscicák sérülékenyek, hány olyan kérdést láttam itt is állatok kategóriában, hogy hasonlóan pusztult el kölyökmacska, mert a gyerek túlságosan megnyomorgatta, belerúgott véletlenül, mert láb alá ment az állat, vagy akármi...

Itt anyuka a hunyó, vele kell megértetni, hogy a macskának nem lesz rosszabb szobacicaként, csak a kockázatokat kerüli el.

Max azt a kompromisszumot tudom elképzelni, hogy a jelenlegi állatok maradnak, mert már megszokták egymást, de se több macska, se több kutya nem jöhet.

2017. aug. 30. 00:39
 17/28 A kérdező kommentje:

Konkrétan a kiscicát megölő kutyus érkezett hozzánk legutoljára, de már több, mint két éve velünk van...

Az a kis szerencsétlen pár hete érkezett, bár könyörögtünk, h ne hozzon többet, eleve nem értettem, h 9 cica mellé miért kell még, pláne 3...

A háromból egy az első héten kétszer lelépett, úgyhogy őt inkább lehoztam, ő teljesen rendben van.

2017. aug. 30. 00:56
 18/28 anonim ***** válasza:
23%
Nagyon zavaros a történet. Ha a kutya nálad van, akkor a macskának nem kellene ott lennie. A kutyát pedig nem altathatja el, ha a te lakásodban van és nem nála. Miért van beleszólása abba, hogy kutyát tartasz?
2017. aug. 30. 10:51
 19/28 anonim ***** válasza:
Ott a pont, utolsó, én sem értem a történetet.
2017. aug. 30. 10:52
 20/28 A kérdező kommentje:

Mert együtt élünk, a családom házában, illetve egy udvar, egy épület, de különbejáratú kislakás.Udvar közös.

Az én macskáim bentiek, a kutyák szabadon járkálnak a két lakás között, amióta világ a világ, bár többnyire el sem mozdulnak mellőlem, ahol én vagyok, ott vannak ők is. Anyuék macskái viszont sajnos kijárósak, ennek minden hátrányával együtt. El-eltűnnek, ilyesmi.

Az a beleszólásuk, h ez a szülői ház, ahol családtagként élünk... Én csak "a gyerek" vagyok...

Amióta felépült a ház, van kutya és macska is. Eddig nem volt közöttük probléma.

A bajt az "új" kutya okozta, de ő is több, mint két éve velünk van, soha semmi ilyesmit nem csinált...

2017. aug. 30. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!