Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti felkértétek/nétek a sógornő...

Ti felkértétek/nétek a sógornőtöket koszorúslánynak?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy ez már a sokadik esküvős kérdés...

Szóba jött hétvégén a jövő évben tartandó esküvőnk. Mondtam, hogy a koszorúslányaim a 2barátnőm lesz és az unokahugom, meg a vőlegényem 2unokahuga (ők 3an 8-és 15év között vannak, a két barátnőm velem egyidősek 24évesek). Ma a bátyám azzal hívott fel, hogy igazán felkérhettem volna a barátnőjét is, hisz ha lesz nekik is (eddig nincs tervben) ő biztos felkért volna, és ezzel nagyon megbántottam. Azért is akarta, mert a tanunak a bátyámat akartam felkérni és, hogy a barátnő addig ne üljön egyedül a "közönségben". Megmondtam neki, hogy az 5 koszorúslány maradni fog, nem szeretnék változtatni rajta. A leánybúcsúmra persze meghívom a sógornőt, és még a nagyasztalnál is helyet fog foglalni.

Bátyám erre azt mondta, hogy az egyik koszorúslány legyen a tanu és akkor mellette fog ülni, vagy nem lehetne e, hogy ő hozza a gyűrűnket (erre az unokaöcsém van/lesz megbízva) és akkor a koszorúslányok mellett fog helyet foglalni.

Bírom a sógornőt, jóban is vagyunk, de nem érzem olyan biztosnak ezt meg azt a kapcsolatot, hogy a koszorúslányom legyen. Én vagyok ennyire önző vagy valóban megkérhettem volna?

Ja és én nem vagyok benne olyan biztos (sőt ezután akkor tuti nem), hogy ő felkért volna koszorúslánynak.

2017. aug. 22. 18:01
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
51%

A ti esküvőtök, a ti döntéseitek! A tanúd és a koszorúslányaid viszont csak a te döntésed, ebbe senki nem szólhat bele!

Mondjuk nekem természetes lenne, ha most mennék férjhez, hogyha a bátyám a tanúm, akkor a "sógornőm" - ha már annak tartod - az egyik koszorúslányom.

Különösen, mivel évek óta ismered, a bátyáddal közel egy éve együtt van, tehát nem egy futó numera és még bírod is a csajt elmondásod szerint.

De te tudod!

2017. szept. 18. 13:57
 32/34 anonim ***** válasza:
73%

Nem a sogornod, mivel nem házasok a batyaddal, btw idegen.

Megmondod neki, hogy ennyi erővel az utcáról is felkerhetsz valakit.

2017. szept. 18. 17:02
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nekem a bírom a csajt eddig tartott volna. A sehogy sem álló esküvő szervezésnél már elkezd hisztizni, meg követelőzni hogy neki milyen szerep kell, meg ő mit akar csinálni, és ha nem kapja meg, akkor elkezdi a kérdező testvérét is manipulálni?
2017. szept. 19. 11:57
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom a tesód, bár régi a kérdés. Remélem azóta megoldódott. Tesódból nem lett papucs, a kishölgyet már rég el is felejtette. Ez a Te esküvőd! Jusson eszedbe akkor, ha bárki bele mer szólni.

A minénk két hónappal ezelőtt volt, én nagyon megbántam, hogy azokat is meghívtam, akiket nem kellett volna. Lehetett volna egy kellemes szép esküvőm. Nem lett. Pont azok a kívülállók rontották el, akiknek köze sem volt a családhoz. Mindenki, aki szeretett minket, tolerálták a helyzetet. És pont az az egy, aki nem tönkretett mindent. Inkább két tanús lett volna egy meghitt esküvővel, mint egy ennek meg annak ott kell lennie. Így is lett sértődés. Akkor már mindegy lett volna, inkább egy meghitt esküvő, mint a meg kell hívnom.

Szóval csak az legyen ott, aki igaz barátod, akár családtag, akár "csak" barát.

2023. szept. 12. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!