Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti felkértétek/nétek a sógornő...

Ti felkértétek/nétek a sógornőtöket koszorúslánynak?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy ez már a sokadik esküvős kérdés...

Szóba jött hétvégén a jövő évben tartandó esküvőnk. Mondtam, hogy a koszorúslányaim a 2barátnőm lesz és az unokahugom, meg a vőlegényem 2unokahuga (ők 3an 8-és 15év között vannak, a két barátnőm velem egyidősek 24évesek). Ma a bátyám azzal hívott fel, hogy igazán felkérhettem volna a barátnőjét is, hisz ha lesz nekik is (eddig nincs tervben) ő biztos felkért volna, és ezzel nagyon megbántottam. Azért is akarta, mert a tanunak a bátyámat akartam felkérni és, hogy a barátnő addig ne üljön egyedül a "közönségben". Megmondtam neki, hogy az 5 koszorúslány maradni fog, nem szeretnék változtatni rajta. A leánybúcsúmra persze meghívom a sógornőt, és még a nagyasztalnál is helyet fog foglalni.

Bátyám erre azt mondta, hogy az egyik koszorúslány legyen a tanu és akkor mellette fog ülni, vagy nem lehetne e, hogy ő hozza a gyűrűnket (erre az unokaöcsém van/lesz megbízva) és akkor a koszorúslányok mellett fog helyet foglalni.

Bírom a sógornőt, jóban is vagyunk, de nem érzem olyan biztosnak ezt meg azt a kapcsolatot, hogy a koszorúslányom legyen. Én vagyok ennyire önző vagy valóban megkérhettem volna?

Ja és én nem vagyok benne olyan biztos (sőt ezután akkor tuti nem), hogy ő felkért volna koszorúslánynak.

2017. aug. 22. 18:01
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:
Nincsenek egészen 1éve együtt, és azért "nem akartam" felkérni, mert mi van ha szakítanak?
2017. aug. 22. 18:04
 2/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a gyűrűhozó legyen a kisfiú, hülyén is nézne ki a csaj.

A te esküvőd, te döntésed. Szerintem én sem hívtam volna meg koszorúslánynak.

Teljesen igazad van, lánybucsú, nagyasztal, legyen ennyi elég neki!

Tudod mi van ám, b@.ztatja a bátyádat és zsarolja! Azt is ő mondhatta neki, hogy akkor ne legyen tanu, lelke rajta. Mi óvodás, hogy fél egyedül lenni a szertartàs alatt? Ezek után végképp nem változtatnék.

2017. aug. 22. 18:16
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

Ez a te esküvőd, nem várhatják el, hogy ne azt kérj fel, akit te akarsz, hanem hogy az legyen, amit ők kitalálnak. Ahogy leírod a helyzetet, különösen érthető a döntésed, nem értem, mit problémáznak. Egyedül ül, jaj. Majd szocializálódik (bár a szertartás alatt figyelje a szertartást), vagy ha nem akar, nem. Nem kisgyerek, hogy ne ülhessen egyedül, milyen érv ez? A dínomdánomnál úgyis ülhetnek együtt.

Tehát, nem vagy önző, de tudod mit? Az esküvődön legyél csak önző, egészséges keretek között, persze. TE döntöd el, kit kérsz fel mire, aki ezt nem tudja megérteni, azt csak sajnálni tudom.

2017. aug. 22. 18:22
 4/34 anonim ***** válasza:
100%

Én se kérném fel.

Igaz én egyáltalán nem koszorúslányozok.

Semmi gond nincs az érveiddel,ne engedj a hisztinek.

Unokatesóm esküvőjén ott volt a bátyj barátnője, fő asztal, fotók, öltöztetés stb. Már a lagziban összeveszett a testvére és a barátnő, egy héttel később már nem volt képben. A videón és szinte minden fotón ott van, szép emlék nézegetni mit ne mondjak.

2017. aug. 22. 18:24
 5/34 anonim ***** válasza:
96%

Intézd úgy a SAJÁT esküvődet, ahogy te és a párod szeretné. Ez a ti napotok.

Esetleg, ha a bátyád nem érti ezt meg, kérj fel másvalakit tanúnak.

2017. aug. 22. 18:36
 6/34 anonim ***** válasza:
92%

Nem kérném fel, pont azért, mert egy éve sincsenek együtt :)

Amúgy, ha tartós kapcsolat lenne és jóban lennék a csajjal, akkor persze.

2017. aug. 22. 19:06
 7/34 anonim ***** válasza:
100%

amúgy a bátyád mit szervezkedik?

Ennyire fél nélküle a lány, vagy miaszar? :D

Én is voltam esküvőn, a párom tanúként, én mint a kedvese.

Leültem a násznép közé és ennyi volt, nem problémáztam, hogy énisakarok, mint egy dedós :D

2017. aug. 22. 19:09
 8/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérném fel és a bátyád is meg a nője is ritka nagy parasztok, hogy már egy évvel az esküvő szervezése előtt telefonálgatnak, meg követelzőnek, hogy ők milyen szerepet akarnak stb. Egyáltalán bármilyen rokon egy paraszt, aki olyannal zaklat, hogy ő így meg úgy akar szerepelni. Ha szerepelni akar, akkor szervezzen egy saját rendezvényt, ott azt csinál, amit akar. Amúgy nekem is az lett volna az első gondolatom, hogy egyáltalán ki tudja meglesznek-e még egymásnak. Lehet én vagyok a begyöpösödött, de nálunk a családban (és elég nagy a család) az összes ilyen barát-barátnő lekopott, aztán utána meg csak a baj volt azzal, hogy a párja, aki meg ugye családtag az összes képre odaállította stb. utána meg nem tetszett neki, hogy miért van minden képen rajta, meg hogy szakítottak és pl. szedjem le a facebookról az ilyen-olyan csoport képet, mert együtt vannak még rajta. Anyád. Nem kellett volna erőltetni, hogy hadd szerepeljen. Egy házasság, eljegyzés is felbomolhat persze, de azért valamivel talán nagyobb bizonyosságot ad, mint egy sima járás, hogy majd nem azt kell hallgatnod 2-3 hónap múlva, hogy minek van ott minden képen mikor az ő szívét hogy összetörte...(ha még egyáltalán meglesz addig)
2017. aug. 22. 19:20
 9/34 A kérdező kommentje:
Regebbrol is ismerik egymast, de nem egyesz egy eve lesznek egyutt, en is ismertem akkor mikor talalkoztam ezert "gondolta, hogy neki is jar". Kicsit alomvilagban is el, azt gondolja, hogy minden milyen konnyu, mert tizenevesen is szinte ki volt szolgalva, ugraltak neki, es nem szokta meg a nem-et. Szerinte minden rozsaszin, el lett kenyeztetve. Nincs bajom vele, de amikor ezek a heppjei elo jonnek, kivagnam az ablakon annyira nyavog. Es lehet, hogy addigra nem is lesznek egyutt, akkor meg en nezhetek hulyen, hogy minusz1 koszoruslany, de szerinte ez alapon jar, hogy sogornokent egybol koszoruslany lehet-es ha valoban engem akart volna koszoruslanynak, akkor ha jol tudom nem lehettem volna, mert akkor mar asszony vagyok es ok nem lehetnek koszoruslanyok, azert LANYOK(ha rosszul tudom javitsatok ki)
2017. aug. 22. 19:29
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

Jól cselekedtél, én sem kértem volna fel.

Mindegy, mióta ismerik egymást, mert ez semmire nem garancia, lehetséges, hogy egy hónap múlva sehol nem lesz

Ha meg nem szokta a csajszi a NEM-et, még szívességet is teszel neki, ugyanis nem fog mindenkit meghatni az ő kívánsága. Ezt azért egy felnőtt embernek meg kell szokni, nem csak sorolni az igényeit.

Én biztosan nem változtatnék a döntésemen.

2017. aug. 22. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!