Ti felkértétek/nétek a sógornőtöket koszorúslánynak?
Igen, tudom, hogy ez már a sokadik esküvős kérdés...
Szóba jött hétvégén a jövő évben tartandó esküvőnk. Mondtam, hogy a koszorúslányaim a 2barátnőm lesz és az unokahugom, meg a vőlegényem 2unokahuga (ők 3an 8-és 15év között vannak, a két barátnőm velem egyidősek 24évesek). Ma a bátyám azzal hívott fel, hogy igazán felkérhettem volna a barátnőjét is, hisz ha lesz nekik is (eddig nincs tervben) ő biztos felkért volna, és ezzel nagyon megbántottam. Azért is akarta, mert a tanunak a bátyámat akartam felkérni és, hogy a barátnő addig ne üljön egyedül a "közönségben". Megmondtam neki, hogy az 5 koszorúslány maradni fog, nem szeretnék változtatni rajta. A leánybúcsúmra persze meghívom a sógornőt, és még a nagyasztalnál is helyet fog foglalni.
Bátyám erre azt mondta, hogy az egyik koszorúslány legyen a tanu és akkor mellette fog ülni, vagy nem lehetne e, hogy ő hozza a gyűrűnket (erre az unokaöcsém van/lesz megbízva) és akkor a koszorúslányok mellett fog helyet foglalni.
Bírom a sógornőt, jóban is vagyunk, de nem érzem olyan biztosnak ezt meg azt a kapcsolatot, hogy a koszorúslányom legyen. Én vagyok ennyire önző vagy valóban megkérhettem volna?
Ja és én nem vagyok benne olyan biztos (sőt ezután akkor tuti nem), hogy ő felkért volna koszorúslánynak.
Szerintem a gyűrűhozó legyen a kisfiú, hülyén is nézne ki a csaj.
A te esküvőd, te döntésed. Szerintem én sem hívtam volna meg koszorúslánynak.
Teljesen igazad van, lánybucsú, nagyasztal, legyen ennyi elég neki!
Tudod mi van ám, b@.ztatja a bátyádat és zsarolja! Azt is ő mondhatta neki, hogy akkor ne legyen tanu, lelke rajta. Mi óvodás, hogy fél egyedül lenni a szertartàs alatt? Ezek után végképp nem változtatnék.
Ez a te esküvőd, nem várhatják el, hogy ne azt kérj fel, akit te akarsz, hanem hogy az legyen, amit ők kitalálnak. Ahogy leírod a helyzetet, különösen érthető a döntésed, nem értem, mit problémáznak. Egyedül ül, jaj. Majd szocializálódik (bár a szertartás alatt figyelje a szertartást), vagy ha nem akar, nem. Nem kisgyerek, hogy ne ülhessen egyedül, milyen érv ez? A dínomdánomnál úgyis ülhetnek együtt.
Tehát, nem vagy önző, de tudod mit? Az esküvődön legyél csak önző, egészséges keretek között, persze. TE döntöd el, kit kérsz fel mire, aki ezt nem tudja megérteni, azt csak sajnálni tudom.
Én se kérném fel.
Igaz én egyáltalán nem koszorúslányozok.
Semmi gond nincs az érveiddel,ne engedj a hisztinek.
Unokatesóm esküvőjén ott volt a bátyj barátnője, fő asztal, fotók, öltöztetés stb. Már a lagziban összeveszett a testvére és a barátnő, egy héttel később már nem volt képben. A videón és szinte minden fotón ott van, szép emlék nézegetni mit ne mondjak.
Intézd úgy a SAJÁT esküvődet, ahogy te és a párod szeretné. Ez a ti napotok.
Esetleg, ha a bátyád nem érti ezt meg, kérj fel másvalakit tanúnak.
Nem kérném fel, pont azért, mert egy éve sincsenek együtt :)
Amúgy, ha tartós kapcsolat lenne és jóban lennék a csajjal, akkor persze.
amúgy a bátyád mit szervezkedik?
Ennyire fél nélküle a lány, vagy miaszar? :D
Én is voltam esküvőn, a párom tanúként, én mint a kedvese.
Leültem a násznép közé és ennyi volt, nem problémáztam, hogy énisakarok, mint egy dedós :D
Jól cselekedtél, én sem kértem volna fel.
Mindegy, mióta ismerik egymást, mert ez semmire nem garancia, lehetséges, hogy egy hónap múlva sehol nem lesz
Ha meg nem szokta a csajszi a NEM-et, még szívességet is teszel neki, ugyanis nem fog mindenkit meghatni az ő kívánsága. Ezt azért egy felnőtt embernek meg kell szokni, nem csak sorolni az igényeit.
Én biztosan nem változtatnék a döntésemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!