Ti felkértétek/nétek a sógornőtöket koszorúslánynak?
Igen, tudom, hogy ez már a sokadik esküvős kérdés...
Szóba jött hétvégén a jövő évben tartandó esküvőnk. Mondtam, hogy a koszorúslányaim a 2barátnőm lesz és az unokahugom, meg a vőlegényem 2unokahuga (ők 3an 8-és 15év között vannak, a két barátnőm velem egyidősek 24évesek). Ma a bátyám azzal hívott fel, hogy igazán felkérhettem volna a barátnőjét is, hisz ha lesz nekik is (eddig nincs tervben) ő biztos felkért volna, és ezzel nagyon megbántottam. Azért is akarta, mert a tanunak a bátyámat akartam felkérni és, hogy a barátnő addig ne üljön egyedül a "közönségben". Megmondtam neki, hogy az 5 koszorúslány maradni fog, nem szeretnék változtatni rajta. A leánybúcsúmra persze meghívom a sógornőt, és még a nagyasztalnál is helyet fog foglalni.
Bátyám erre azt mondta, hogy az egyik koszorúslány legyen a tanu és akkor mellette fog ülni, vagy nem lehetne e, hogy ő hozza a gyűrűnket (erre az unokaöcsém van/lesz megbízva) és akkor a koszorúslányok mellett fog helyet foglalni.
Bírom a sógornőt, jóban is vagyunk, de nem érzem olyan biztosnak ezt meg azt a kapcsolatot, hogy a koszorúslányom legyen. Én vagyok ennyire önző vagy valóban megkérhettem volna?
Ja és én nem vagyok benne olyan biztos (sőt ezután akkor tuti nem), hogy ő felkért volna koszorúslánynak.
Butaság az összes kifogás.
A koszorúslányok is "csak úgy" ücsörögnek a szertartás alatt, ott nincs szerepük, max az elején bevonulnak. De mivel az elején a tanúk is bevonulnak, ezért nyugodtan vonulhat az oldalán. A közeli családtagok meg amúgy is az első/második sorban ülnek (attól függően, hogy hova ülteted a koszorúslányokat) fenntartott helyen, szóval pontosan és tökéletesen ugyanolyan ülőhelye lesz, mint az öt lánynak.
Mondjuk nem tudom minek kísérgetni mindenkit,így leírva ez kicsit erőltetett rendezkedés ne haragudj.
Ettől függetlenül nem kérném fel koszorúslánynak,de azért egy "bérelt" helyett fenn tartanék neki a párja mellett
Nem kérném fel. Alapból se kötelező megtenned, de így, hogy követelőzik, erőszakoskodik, és már mindent kitalál, csak hogy ő is szerepelhessen, biztosan nem tenném a helyedben.
Elég undorító stílusa lehet a csajnak: nyávog, mint egy óvodás, ha nem kapja meg, amit akar. Sok baja lesz még vele a bátyádnak, de ne legyen igazam... Ha már arra látszólag sikerült rávennie, hogy ne legyen ő a tanúd, akkor csak idő kérdése, és a család ellen fogja fordítani.
A helyedben keresnék másik tanút, mert ha ők ketten együtt maradnak, szerintem már nem számíthatsz a bátyádra. Egyébként is a te esküvőd, ő csak ne szervezkedjen semmit, felháborító komolyan. Ha nagyon nem áll le, mondd meg neki, hogy példát vehetne a leendő sógorod barátnőjéről, hátha felnyitja a szemét (nem fogja).
A másik meg az, hogyha bejön az, amit előttem írtak, hogy a bátyád kiismeri és dobja, utána a fényképek miatt megy majd a balhé. Az Isten óvjon titeket attól a hárpiától, sok bajotok lesz még vele.
A koszorúslányoknak nincsenek párjaik - nyilván a kicsiknek nem -, akikkel vonulnának?
A tanúk nem mennének szívesebben a párjaikkal? Illetve a tesód nyilván, de a másik? :) Mert akkor működhet, hogy a tanúk párjukkal vonulnak be, a párok lecsüccsennek a család mellé/mögé sorba, ahogy el tudjátok rendezni, a tanúk meg ugye a mellétek lévő helyre, ahogy kell.
Utánuk meg jöhetnek a koszorúslányok - párral, ha a fenti kérdésemre igen a válasz, de cseppet sem ciki pár nélkül sem. Picit hosszabb a bevonulás, igen, de ha nem futópályányi területen akarsz végigvonulni, akkor nem fogja elunni a nézősereg. :)
Meg a legtöbb helyen így szokták csinálni, nem csapják egybe a tanúkat a koszorúslányokkal, mert más a szerepük, más okból jönnek előtted.
Nem akarom én megvariálni az álmodat, de egy ötletnek esetleg ez is elmegy. :)
azóta ez az ügy megoldódott, tesóm mondta, hogy inkább lenne a párjával. én először dühös voltam, csak pár nappal később beszéltem vele. a "leendő" sògorom barátnője lesz a tanúm (egy jó 4éve ismertük meg és nagyon jó a kapcsolatunk), és ha a bátyám annyira nem bírja ki nélküle akkor a fotózásokra sem kell jönnie :)
ezt csak magamban mondtam, de szívem szerint már meg sem hívnám :)
ès így a tanúk vonulhatnak a párjukkal :)
amit 18as írtál azèrt nem akartam, mert képes magára vonni a figyelmet, és a szín amit választottam a lányaimnak kijelentette, hogy legyen más mert ez nem illene a környezetbe, szinte lecseréltette volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!