Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti felkértétek/nétek a sógornő...

Ti felkértétek/nétek a sógornőtöket koszorúslánynak?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy ez már a sokadik esküvős kérdés...

Szóba jött hétvégén a jövő évben tartandó esküvőnk. Mondtam, hogy a koszorúslányaim a 2barátnőm lesz és az unokahugom, meg a vőlegényem 2unokahuga (ők 3an 8-és 15év között vannak, a két barátnőm velem egyidősek 24évesek). Ma a bátyám azzal hívott fel, hogy igazán felkérhettem volna a barátnőjét is, hisz ha lesz nekik is (eddig nincs tervben) ő biztos felkért volna, és ezzel nagyon megbántottam. Azért is akarta, mert a tanunak a bátyámat akartam felkérni és, hogy a barátnő addig ne üljön egyedül a "közönségben". Megmondtam neki, hogy az 5 koszorúslány maradni fog, nem szeretnék változtatni rajta. A leánybúcsúmra persze meghívom a sógornőt, és még a nagyasztalnál is helyet fog foglalni.

Bátyám erre azt mondta, hogy az egyik koszorúslány legyen a tanu és akkor mellette fog ülni, vagy nem lehetne e, hogy ő hozza a gyűrűnket (erre az unokaöcsém van/lesz megbízva) és akkor a koszorúslányok mellett fog helyet foglalni.

Bírom a sógornőt, jóban is vagyunk, de nem érzem olyan biztosnak ezt meg azt a kapcsolatot, hogy a koszorúslányom legyen. Én vagyok ennyire önző vagy valóban megkérhettem volna?

Ja és én nem vagyok benne olyan biztos (sőt ezután akkor tuti nem), hogy ő felkért volna koszorúslánynak.

2017. aug. 22. 18:01
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Butaság az összes kifogás.

A koszorúslányok is "csak úgy" ücsörögnek a szertartás alatt, ott nincs szerepük, max az elején bevonulnak. De mivel az elején a tanúk is bevonulnak, ezért nyugodtan vonulhat az oldalán. A közeli családtagok meg amúgy is az első/második sorban ülnek (attól függően, hogy hova ülteted a koszorúslányokat) fenntartott helyen, szóval pontosan és tökéletesen ugyanolyan ülőhelye lesz, mint az öt lánynak.

2017. aug. 23. 09:00
 12/34 A kérdező kommentje:
"Kerti" eskuvonk lesz. Az anyakonyvvezeto asztala mellett lesz ket oldalt elhelyezve 1-1szek a naszmep fele forditva feloldalt. A koszoruslanyok szekei is "ferden" lesznek elhelyezve a baloldalon, (de ok mar "elore"fele neznek) kozvetlen mellettem (ebbol is volt egy kisebb vita, hogy miert a volegenyem baloldalan akarok allni, amikor ott "masok"allnak, de ez lenyegtwlen), jobb oldalt ferjem felol az o szulei es az en szuleim ulnek majd. A nagyszulok az elso sorban ulnek-nekik "foglalt"helyuk lesz, a tobbiek ugy ulnek ahogy akarnak. Es ez nem tetszett neki, mert a ket tanunkat (a batyam, es a volegenyem occse) a ket koszoruslany kiserne, a ket kisebb koszoruslany elottem vonulnak, a nagy (unokahugom) meg mogottunk jon, "hozza" a fatylam-o kerdezte, hogy nem hozhatna-e, en meg mondtam ha szeretne hozhatja, amugy o is a kicsikkel ment volna, de nem eroltettem ra. Es itt ennel a pontnal mikor felvazoltam (mert ez meg csak az "almom"), hogy mi hogyan legyen itt lattam mar, hogy neki vmi nem tetszett.
2017. aug. 23. 21:25
 13/34 A kérdező kommentje:
Az 1-1szek a tanuke, es a sogorom baratnojet egyaltalan nem zavarta, hogy o nem lesz a koszoruslanyom, es hogy a tomegben kell ulnie, csak az en sogornomet...
2017. aug. 23. 21:27
 14/34 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk nem tudom minek kísérgetni mindenkit,így leírva ez kicsit erőltetett rendezkedés ne haragudj.

Ettől függetlenül nem kérném fel koszorúslánynak,de azért egy "bérelt" helyett fenn tartanék neki a párja mellett

2017. aug. 24. 06:18
 15/34 A kérdező kommentje:
Mivdl irtam, hogy alom, nem valoszinu, hogy ez lesz. Azert gondoltam ezt a "kisergetest", mert elotte a koszorusokkal es a tanukkal mennenk fotozkodni, es sztem az hulyen nezne ki, ha mikor megerkeznek akkor csak leulnek.
2017. aug. 24. 07:30
 16/34 anonim ***** válasza:
89%
Én néztem volna bután, hogy "milyen sógornő, majd ha elveszed, akkor lesz sógornő..."
2017. aug. 24. 15:16
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem kérném fel. Alapból se kötelező megtenned, de így, hogy követelőzik, erőszakoskodik, és már mindent kitalál, csak hogy ő is szerepelhessen, biztosan nem tenném a helyedben.

Elég undorító stílusa lehet a csajnak: nyávog, mint egy óvodás, ha nem kapja meg, amit akar. Sok baja lesz még vele a bátyádnak, de ne legyen igazam... Ha már arra látszólag sikerült rávennie, hogy ne legyen ő a tanúd, akkor csak idő kérdése, és a család ellen fogja fordítani.

A helyedben keresnék másik tanút, mert ha ők ketten együtt maradnak, szerintem már nem számíthatsz a bátyádra. Egyébként is a te esküvőd, ő csak ne szervezkedjen semmit, felháborító komolyan. Ha nagyon nem áll le, mondd meg neki, hogy példát vehetne a leendő sógorod barátnőjéről, hátha felnyitja a szemét (nem fogja).

A másik meg az, hogyha bejön az, amit előttem írtak, hogy a bátyád kiismeri és dobja, utána a fényképek miatt megy majd a balhé. Az Isten óvjon titeket attól a hárpiától, sok bajotok lesz még vele.

2017. aug. 26. 16:55
 18/34 anonim ***** válasza:
90%

A koszorúslányoknak nincsenek párjaik - nyilván a kicsiknek nem -, akikkel vonulnának?

A tanúk nem mennének szívesebben a párjaikkal? Illetve a tesód nyilván, de a másik? :) Mert akkor működhet, hogy a tanúk párjukkal vonulnak be, a párok lecsüccsennek a család mellé/mögé sorba, ahogy el tudjátok rendezni, a tanúk meg ugye a mellétek lévő helyre, ahogy kell.

Utánuk meg jöhetnek a koszorúslányok - párral, ha a fenti kérdésemre igen a válasz, de cseppet sem ciki pár nélkül sem. Picit hosszabb a bevonulás, igen, de ha nem futópályányi területen akarsz végigvonulni, akkor nem fogja elunni a nézősereg. :)

Meg a legtöbb helyen így szokták csinálni, nem csapják egybe a tanúkat a koszorúslányokkal, mert más a szerepük, más okból jönnek előtted.

Nem akarom én megvariálni az álmodat, de egy ötletnek esetleg ez is elmegy. :)

2017. aug. 28. 08:25
 19/34 A kérdező kommentje:

azóta ez az ügy megoldódott, tesóm mondta, hogy inkább lenne a párjával. én először dühös voltam, csak pár nappal később beszéltem vele. a "leendő" sògorom barátnője lesz a tanúm (egy jó 4éve ismertük meg és nagyon jó a kapcsolatunk), és ha a bátyám annyira nem bírja ki nélküle akkor a fotózásokra sem kell jönnie :)

ezt csak magamban mondtam, de szívem szerint már meg sem hívnám :)

2017. aug. 28. 09:17
 20/34 A kérdező kommentje:

ès így a tanúk vonulhatnak a párjukkal :)

amit 18as írtál azèrt nem akartam, mert képes magára vonni a figyelmet, és a szín amit választottam a lányaimnak kijelentette, hogy legyen más mert ez nem illene a környezetbe, szinte lecseréltette volna

2017. aug. 28. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!