Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megnyugtatni...

Hogyan tudnám megnyugtatni magamat, hogy ne legyen lelki ismeret furdalásom egy életen át?

Figyelt kérdés
Meghalt a nagymamám,szegény nagyon beteg volt. Nagyon bánt hogy nem tudok ott lenni a temetésén. Több száz kilométere lakom otthonról,és van egy 6hetes picim. Autónk nincs,így nem megoldható az utazás. A több órás vonatot nem merem vele bevállalni. A párom is nagyon bunkó volt velem,mikor megkérdeztem hogy leszek ott azt válaszolta "hát sehogy a gyerekkel nem tudunk mit csinálni". Mintha valami idegenről lenne szó. Nagyon rosszul esik,ahelyett hogy segítene valami megoldást találni ennyire közömbös. A családom megérti de nekem borzalmasan fáj hogy nem láthatom még utoljára!
2010. máj. 25. 10:52
1 2
 1/18 anonim válasza:
89%

Hát én tuti hogy elmennék...Ahogy csak tudok...

Vagy peidg,egyszerűen bele kell törődni,hogy ez most igy esett ki...:S

2010. máj. 25. 10:58
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
Hát pedig én bérelnék egy napra egy autót. Annyit megérne nekem.
2010. máj. 25. 10:58
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

Fogadd őszinte részvétem!

A nagymamádat már úgysem látnád, csak a földi maradványait, ahol ő van, ott már otthonról ugyanannyira tudsz kapcsolatot teremteni vele, mint a temetőben. Gyújts meg egy gyertyát, és búcsúzz el tőle! Ha ez megnyugtat, csinálhatsz belőle egy kis szertartást is. Teszel be zenét, mondasz neki valami szép verset stb..

2010. máj. 25. 11:01
 4/18 anonim ***** válasza:
87%
Ha én lennék a nagymama, nem haragudnék rád a helyében.
2010. máj. 25. 11:08
 5/18 anonim ***** válasza:
72%
én megoldanám a helyedben....a pici elég nagy már az utazáshoz...a párod meg egy bunkó tapló
2010. máj. 25. 11:30
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a nagymamád nem haragszik rád.

A pároddal viszont beszélnék,azért ez nem így működik.

Ha mégis sikerül kiharcolni, hogy el tudj menni, semmiképpen ne vezess, érzelmileg nagyon feldúlt is lehetsz majd, nehogy valami baj történjen.

A kicsivel ne vállalj be utazást, szerintem még nem elég nagy ahhoz, hogy 300 km-t utazzon.

2010. máj. 25. 11:38
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

És ha a párod otthon maradna a kicsivel Te meg elutaznál??

Részvétem.

2010. máj. 25. 11:40
 8/18 anonim ***** válasza:
73%

Szia! A gyerek még olyan picike, megértem, hogy a vonaton történő utazás nem megoldható. Tudod, a férfiak tényszerűen szokták közölni a dolgokat. Érzékeny pillanatodban érintett, talán ezért is fájt neked.

A legjobb, hogy elfogadod amilyen helyzetben vagy. Nem az a lényeg, hogy ott vagy e a temetésen, hanem milyen érzések vannak benned. Szerinted a nagyid elvárta volna hogy a picivel elindulj? Vagy lelkiismertfurdalásod legyen? Dehogy! Nyugodj meg. Jól gondolkodsz.

Őszinte részvétem.

2010. máj. 25. 11:43
 9/18 anonim ***** válasza:
83%

Gondolj arra, hogy ha a pici már elég nagy lenne az utazáshoz, akkor ott lennél...de így valóban nem lenne célszerű utnak indulni vele.A temetés ideje alatt gyújts otthon gyertyát, mondj el érte egy imát, és amint lesz olyan nagy a babád, hogy utazhass vele, menjetek ki a temetőbe.Nem rajtad múlik, hogy nem lehetsz ott.

Nekem 3 hónapos a babám, és még mindig macerás vele a 2,5 órás vonatozás,mert cumisüvegből nem eszik...

Fogadd őszinte részvétem!

2010. máj. 25. 11:47
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Több megoldás is lehet, gondolom a gyász miatt az ember nem mindig racionálisan gondolkodik...

1. Elmész a párod nélkül, ő vigyáz a kicsire.

2.Egy rokon értetek jön autóval vagy valamilyen barátnőt, ismerőst megkérsz rá.

3. Nem mégy el, hanem "belül" gyászolsz. Ezért sem fog senki haragudni rád, ismerve az okokat....

2010. máj. 25. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!