Terhessegem elott elviszettem a munkamat a masik helyre nem vettek fel mert terhes lettem. A hazassagom tonkrement. Kerdes: hogy ha elvalok mennyi eselyem van arra hogy a birosag nekem iteli a 22 es 6 honapos lanyaimat? Nincs semmilyen bevetelem!
A gyed extra gyűjtőfogalom. Sok minden beletartozik.
"csak fura, hogy elvileg a gyedet azért kapja, hogy otthon legyen a gyerekkel"
Ha fizetés mellé kapja, akkor sincs otthon a gyerekkel, nem?
Amúgy meg a valóságban általában csak néhány hónap, amíg 2 gyedet kap az ember egyszerre.
A kormány így próbálja ösztönözni az embereket, hogy több gyereket vállaljanak, azért vezette be ezt is.
Gyerektartási is jár, de az a gyereké, és nem fordíthatod saját célra. Azzal a gyerekedet lopnád meg. Én lehet, hogy munkaügyi perrel próbálkoztam volna, de már nem lehet, vagyis esélytelen valószínűleg, olyan régen volt szerintem.
Elvileg a családtól nem vehetik el azzal a rossz anyagi helyzetre hivatkozva a gyereket, de ha kvázi hajléktalan és egyedülálló vagy, akkor tényleg elég nehezen tudsz róla gondoskodni. Ha kell, mégis azt ajánlom, hogy inkább kérj segítséget a családsegítőtől, vagy valami hajléktalan alapítványtól.
"Gyerektartási is jár, de az a gyereké, és nem fordíthatod saját célra. "
A lakhatás meg a rezsi is a gyereké is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!