Terhessegem elott elviszettem a munkamat a masik helyre nem vettek fel mert terhes lettem. A hazassagom tonkrement. Kerdes: hogy ha elvalok mennyi eselyem van arra hogy a birosag nekem iteli a 22 es 6 honapos lanyaimat? Nincs semmilyen bevetelem!
10,
Anyagi helyzetre való hivatkozassal nem veszik el a gyereket. Amíg Magyarországon az öregségi nyugdijminimumnak megfelelő szeg jut fejenként, addig megfelelő a jövedelem. A két gyes, két csaladi pótlék és a majdani gyermektartasdij pedig még lesz annyi fejenként
A van hol lakni, jelentheti a szülőket is, nem?
Tehát a kérdező pl a szüleihez költözik a gyerekekkel, akkor máris nem olyan kevés az a "segély", meg a gyerektartás, nem???
Gondolj bele ha neked ítélik őket, miből fogod eltartani őket?
Ma már nem automatikus, hogy az anya kapja a gyerekeket. 1 éves volt az unokahúgom amikor a bátyámék elváltak, neki ítélték a kislányt. Az indoklásban az anyagiakat is mondta a bírónő.
2 gyerekre a 2 gyes+ családi 80900 Ft. Plusz ehhez jön a gyerektartás, nem is annyira kevés.
Ha tudtok valakinél lakni, amíg nincs munkád, akkor nem hivatkozhatnak a bíróságon az anyagi helyzetedre.
Igen, 18-as, ez a gyed extra lényege. Hogy nem kell az ellátások között választani, hanem mindkét gyerekre megkapható akár CSed+gyed, csed+gyes, gyed+gyes, vagy 2 gyes formájában.
Miért baj ez?
Én úgy tudtam, gyed extra az, hogy meló melletti gyed.
Nem baj amúgy, csak fura, hogy elvileg a gyedet azért kapja, hogy otthon legyen a gyerekkel, és duplán nem tud otthon lenni. Plusz egy kétszeres gyed már simán több lehet, mint a fizetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!