Ilyen melegben strandra menni?
Nagyszülőknél vagyunk öcsémmel(8 éves) és holnap mennénk strandra.Szüleink szóltak,hogy ne menjünk,mert nagyon meleg lesz(38-39 fok kb.).Továbbítottam az üzenetet nagyszüleimnek és tesómnak is,de hallani sem akarnak róla.Öcsém hisztizik,hogy:DE MEGBESZÉLTÜÜÜK!
Direkt megnéztem az időjárást,hogy mikor nem lesz olyan meleg(kb.jövőhéten),de csak akkor is menni akarnak.
Szüleimnek nem is merek szólni,hogy hát köszi jól vagyunk,de holnap menni fogunk a kérésetek ellenére ilyen melegben is !
Persze nem kötelező szólni,nem is fogok,de öcsém tuti elszólja majd magát...és akkor megharagudnak...
A strand mindig tele van,szólva árnyékos hely nem nagyon lesz,de:-Úgy is a vízben leszünk,meg csak pár órát maradunk-
Tudom nem nagy dolog ez,de félek,hogy veszekedés lesz belőle :S + Szüleim írtak(hogy vagyunk,írjunk már nekik,ne menjünk ilyen melegbe strandra...)Szóval most várják,hogy írjak vissza nekik,de hazudni nem nagyon akarok,meg szerintem is igazuk van,én sem mennék,így is 28 fokban is megdöglök olyan meleg van.
Egyedül nem maradhatok,mert nem engedik(nem tudom miért,de mindenhova kötelező menni velük)
Értem én,hogy menni akarnak,de ilyen rohadt melegben minek menni ?Miért nem tudnak pár napot várni,akkor legalább nem fogunk szénné égni...
Ti mennétek ilyen melegben ?Szüleimnek mit írjak ?
Tudom...túlreagálom,de nem akarok veszekedést,meg egyetértek szüleimmel.Még sokáig itt leszünk nagyiéknál,szóval idő bőven lenne fürdőbe menni...
A válaszokat köszi !
16l
Akkor menjetek szombaton amikor csak 24 fok van és lehet esik is..!
A viccet félretéve. Idén vagy kánikula van vagy lehülés. Szoval kell keresni egy köztes megoldást .ha ugyis csak pár órát mennétek-akkor mehettek akár 4 vagy 5 utan is. És akkor mégsem a legrosszabbkor vagytok a napon
Őszintén, sajnállak. Baromi nehéz életed lesz, miután ennyi tiltást és aggodalmat neveltek beléd a szülők. :(
Ez nem a te hibád, de szomorú dolog.
Egyébként mi lenne, ha mondjuk csak délután 2-3 után mennétek ki? Akkor már megússzátok a legdurvább órákat.
Másik verzió, hogy korán reggel mentek ki, és akkor dél körül úgyis megunjátok - plusz ebben az esetben le lehet csapni árnyékos helyre is.
Miert nem telen mentek?
40°C-ot vizben a legkonnyebb kibirni. Mi is mindig ilyen melegben megyunk, ez hulyeseg hogy tul meleg van hozza. Pont hogy ilyen melegben kell menni, nem pedig 20 fokban meg esoben.
Pont, hogy melegben kell menni strandra 😃😃
És igen, 39 fok lesz.
És igen, kerülni kell az erős uv sugarakat. Eszerint tilos lenne napon tartózkodni 11 és 15 óra között. Szóval ha 15-re mentek csak strandra, pont jó lesz minden! :)
És ott van a napkrém is. Füledet se felejtsd el bekenni!
Vihettek napernyőt.
Ha allergiás vagy darázscsípésre, akkor csak legyen nálad-nálatok kalcium.
Ha fizetős a strand, akkor 100% hogy azonnali segítséget tudnak nyújtani, és a mentő is hamar kiér.
Szóval nem kell félned, hogy ebből baj lesz.
Ja, és a sok víz. Egyfojtában inni kell! Emiatt, a vízutánpótlás hiánya miatt fájt a fejetek múltkor, nem a meleg-napsütés miatt.
Vagy az is lehet, csak pont kritikus időben voltatok kint (11-15)
Abban az időben árnyékben kell lenni tényleg, pl büfében
Délben mentünk(nem árnyékba cuccoltunk le).Bekentük magunkat,de még így is leégett a vállunk,meg piros lett az arcunk.Végig a vízben voltunk(ott már árnyékban voltunk),de még így is pirosak lettünk :/
Megegyeztünk,hogy nem szólunk róla szüleinknek,mert felesleges.Majd máskor,ha megyünk,akkor majd szólunk.
És igen,sajnos allergiás vagyok a darazsakra(elég durván...),van doki által felírt gyógyszerem,mert a kálcium nem ér semmit(legalábbis nálam nem használ)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!