Megőrülök! Gyűlölöm az anyámat. Nem tudok mit csinálni?
Hjajajaj... el is kezdem az elején. A szüleim elváltak, az apámat meg nem érdeklem.. 120 km-re lakik tőlünk, tehát járni se szoktam hozzá. Anyámnak van élettársa, akit szintén nem érdeklek. Az anyám nem is foglalkozik velem.. már teljesen kész vagyok. Ráadásul munkanélküli is, de szerinte nem ő tehet róla -.-.. ez már nagyon idegesítő. Az ég világon semmire nem kapok tőle pénzt, állandóan lesem, hogy mindenki a 20ezres Nike cipőkben járkál, nekem meg ott vannak a csóró kínaik.. de szeretem a tornacipőket :D Meg leszarja mit csinálok.. elenged mindenhová.. az se érdekli ha este 11re érek haza. Hozzáteszem, hogy az élettársával együtt isznak is.. sokszor nem is józanak. Szerintetek mit kéne tennem?
14L
Húúú:S én mondjuk annak örülnék,hogyha sok helyre elengednének és sokáig..de annak már nem,ha állandóan ordibálnának,meg nem is lennének józanok...képz.az én apám meg alkoholista,de végülis kezdd leszokni róla..mondjuk eddig nem járt túl nagy sikerrel,csak annyi h. már nem fekszik a földön,mikor megjövök suliból.Mert volt egy ilyen alkalom is,hogy ott feküdt a földön a szerencsétlenje!Nem igaz,hogy olyan töketlen,hogy itt a családja,de ahelyett alkoholba folytja a bánatát..holott megvan a nagy háza is,nem mondhatnám,hogy full szegények vagyunk,de a 14-20 ezres cipőt én sem engedhetem meg magamnak.:S
Valójában a kolesz sok mindent megold.Örülj,hogy megengedték,nekem sajnos nem,pedig messze van a sulim.Nem bíznak bennem,pedig még sosem csináltam galibát..sosem tűntem el napokra..:S aztán alig bízik bennem anyám.
Ezzel te viszont még tudsz kezdeni valamit:
-Tanulj jól,aztán ha végeztél a tanulással,akkor keress vmi jól fizető állást(ha találsz majd),aztán költözz külön,ha addig sem változik meg semmi.
Figyelj, mindent megértek, belátom, hogy van okod gyűlölni, de ne tedd mégse. A gyűlölet annak árt, aki gyűlöl. A te lelked van megmérgezve a gyűlölettel. Inkább szánakozzál rajta, szegény ő maga is boldogtalan, nem tudja felfogni a saját életét sem, a tiedet sem. Csak az a lényeg, hogy te maradj meg a saját békeségedben. A gyakorlati kérdésekben egyetértek, hogy állj a saját lábadra, és becsüld magad, mert képes vagy rá. Ügyelj, hogy semmiképp ne utánozd az ősöket. Sajnos gyakran előfordul, hogy a legkomiszabb szembefordulás ellenére is utánozzák a szülőket. Számíts erre, hogy benned is megjelenik a hajlam esetelg a durvaságra, lustaságra, bármire, légy résen, hogy időben le tudjad küzdeni.
Esetleg olvasd el a gyermekrontó szülőket, nem hosszú, és rájöhetsz néhány dologra ennek a segítségével.
Van egy megoldás lehet nem egyszerű:
Azt írtad koleszos leszel. Na ugyebár az hétfőtöl-péntekig van.
Akkor már csak a hétvégét kell megoldanod hogy ne kelljen hazamenned.
Na itt van a nehezebbik része.
Talán ha van egy jo barátnőd, barátod akkor esetleg oda mehetnél, azt hiszem a középsuliba vannak ösztöndijak, azt meg leadhatnád oda ahova bekéretkedsz. (csak hogy ne ingyen lássanak el).
Nem tudom hovavalósi vagy, de Csongrád megyében itt a jobb sulikba elérheti a havi 15 ezer ft-os ösztöndijat is.
Természetesen ez is csak egy vélemény.
Isten ments" az intézettől.A kollégium nagyon jó is lehet,de
fontos,hogy legyen tartás benned. Hová mész suliba? Írtad jó tanuló vagy. Ne add fel! Ha már kollégista vagy ott érdemes családsegítőhöz fordulnod a hétvégéid megoldása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!